chili con carne ofzo, doe het dan op een bord per persoon en verwarm het zo, afgedekt met magnetronfolie of - deksel, zodat het niet uitdroogt. Roer halverwege even om en na in totaal 2-3 min. is het klaar en lekker warm. de structuur van de stukjes groenten en de bonen zal dan ook nog stevig zijn.
Kant en klaar, rijkelijk gevuld met vlees. Opwarmen in een pan of magnetron. 600 Watt: prik gaatjes in het plastic en verwarm 6 minuten in de magnetron.
Meng alles met een vork tot het vlees helemaal is gebroken. Dek af met een magnetronbestendig deksel of huishoudfolie, waarbij u een klein gedeelte open laat zodat stoom kan ontsnappen. Kook in de magnetron op vol vermogen gedurende vijf minuten .
Doe de chili con carne in een middelgrote koekenpan en verwarm al roerende ca.5min op middelhoog vuur, tot het helemaal opgewarmd is. Je kunt de chili ook opwarmen in de magnetron.
Bak het gehakt rul in 2 el olijfolie. Voeg er na 10 minuten de ui en knoflook, de paprikablokjes en de tomatenblokjes. Kruid met wat zout, komijn, korianderpoeder, 1 mespunt kaneel en 1 mespunt of meer chilipoeder. Voeg 3 dl water toe, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes sudderen.
Bak het gehakt rul en voeg daarna de knoflook, ui en tomatenpuree toe. Bak dit 1 minuut mee. Daarna kan de tomaten passata, bouillonblokje, water en de bonen toe. Laat de chili con carne circa 30 minuten zachtjes pruttelen.
De geheimen zijn de juiste kruiden en vooral geduld. Een goede chilipeper heeft minstens drie uur nodig om te koken, idealiter meer.
Verwijder folie | Oven: Verwarm voor op 180⁰C, gasstand 4. Leg op bakplaat. Vanuit vers 25 minuten koken, vanuit bevroren 45 minuten koken | Magnetron 750W: Leg op een magnetronbestendig bord.Vanuit vers 4-5 minuten koken, vanuit bevroren 10-12 minuten koken .
Een indicatie: soep heeft 10 minuten nodig op 100 graden, een stamppot 15 minuten op 120 graden en een vleesgerecht 20 minuten op 130 graden. De hoeveelheid van een gerecht heeft geen invloed op de tijd, zoals bij een magnetron. In een stoomoven kun je daarom ook grotere hoeveelheden vrij snel verwarmen.
Als je per ongeluk een beetje uitgeschoten bent met de sambal of chilipeper zorgt een scheutje citroensap ervoor dat het wat minder pittig wordt. In plaats van een scheutje citroensap kun je ook een schepje suiker toevoegen als je je gerecht wat te pittig hebt gekruid.
Opwarmen in de magentron
Wilt u de maaltijd opwarmen in de magnetron? Dan wordt doorgaans geadviseerd om de magnetron in te stellen op 500 – 600 watt. De opwarmtijd ligt tussen de 5 en 8 minuten. Op het etiket van de maaltijd staan deze instructies precies weergegeven.
Voor het beste resultaat volledig ontdooien voor het koken. Magnetron gedurende 4-5 minuten .
Verwarm het geheel afgedekt in een middelgrote magnetronbestendige schaal op HOOG gedurende 2 1/2 tot 3 minuten , of tot het warm is.
2 Vlees opwarmen in de microgolf
Zowel vers als klaargemaakt vlees wordt alleen lekker in een pan of de oven. De magnetron heeft immers invloed op de smaak. Kip kan na het opwarmen in de microgolf zelfs bedorven smaken. Bij rundvlees heb je dan weer de cuisson niet onder controle.
Wat eet je bij chili con carne? Chili con carne is lekker met zilvervlies rijst en maïs. Maar kan ook prima gegeten worden met afgebakken brood of gewoon los op zichzelf.
400-600 watt: Opwarmen van gerechten zonder te oververhitten.700-900 watt: Snel opwarmen of bereiden van gerechten.900 watt en hoger: Intensief opwarmen en koken; bijvoorbeeld voor soepen of grote porties.
Hoe lang opwarmen? Zo'n 10 à 15 minuten opwarmen volstaat, dus je verliest er heus niet zoveel tijd mee. Het is zelfs niet goed om langer op te warmen, want dan maak je je spieren al moe nog voor de start. Zeker niet overdrijven dus!
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
Je kan de chili het beste afgedekt opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ca.10-15 minuten. De rijst met bonen kan eventueel afgedekt mee in de oven. Ze kunnen ook prima worden opgewarmd in de magnetron, afgedekt met magnetronfolie ca.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen die vrijkomen als je eten opwarmt in een magnetron. Het opwarmen van eten in de magnetron is net zo veilig als opwarmen in een pan of in de oven.
Snel en makkelijk, precies zoals wij het willen! Gooi de bevroren chili con carne gewoon in een pan.Verwarm het vervolgens zachtjes op laag tot middelhoog vuur . Deze langzame verhitting zorgt ervoor dat uw heerlijke chili zijn karakteristieke aroma's en smaken behoudt.
Of je chili nu bestaat uit gehakt, runderblokjes, chorizo, kalkoen, spek of een ander soort vlees, het moet grondig bruin zijn. Dit geeft aan dat het voldoende is gekookt. Het brengt ook meer smaak naar voren. Groenten moeten ook aan de buitenkant bruin zijn.
Zoete verslaat hitte
Iets zoets toevoegen aan een te pittig gerecht is een andere geweldige manier om de pittigheid te verminderen . Een snufje suiker of honing zou moeten werken. Of voeg een vleugje zoete ketchup toe. Als het een saus op basis van tomaten is, roer er dan nog wat tomatensaus en misschien een vleugje suiker door.
Je kunt chili con carne twee tot drie dagen bewaren in de koelkast. In de vriezer is chili con carne drie maanden houdbaar. Hoe lang chili con carne bewaren in koelkast? In de koelkast is chili con carne twee tot drie dagen houdbaar.