Hoe lang kun je Keltisch zeezout bewaren? Oneindig!Mits op een koele en donkere plaats bewaard.
Hoewel zout in principe onbeperkt houdbaar is, kan het na verloop van tijd aan smaak verliezen. Controleer af en toe de houdbaarheidsdatum op de verpakking en vervang oud zout indien nodig. Vers zout geeft de beste smaak aan je gerechten.
Om het zout in de keuken te bewaren kunt u het zout in een glazen potje stoppen (met kurk of plastic deksel, geen metaal want het kan roesten!). Let op: Niet geschikt voor gebruik in een zoutmolen vanwege vochtigheid. Hiervoor raden we gedroogd Keltisch zeezout aan.
Hoeveel Keltisch zeezout kun je nemen? Het algemene uitgangspunt is een dagelijkse inname van minder dan 2,4 gram natrium. Dit komt uit op maximaal ongeveer 7 gram Keltisch zeezout per dag.
Keltisch zeezout is goed voor lichaam, hart en bloedvaten en bevat alle minaralen en sporenelementen die voor een gezond lichaam nodig zijn!. Keltisch zeezout is goed voor jong en oud!
Sole op basis van Keltisch zeezout
Dit is een mengsel van water en zout en daar drink je een beetje van, adviezen zijn 1-2 theelepels in de ochtend, en dan gebeuren er wonderen. Kijk hiermee dus uit! Zout, in welke vorm dan ook, bevat veel natrium.
Het drinken van Keltisch zoutwater kan helpen bij het behouden van een goede elektrolytenbalans. Elektrolyten zijn belangrijk voor het reguleren van de hydratatie, het bevorderen van spierfunctie en het ondersteunen van de zenuwcommunicatie in het lichaam.
Keltisch zout is uitermate geschikt als alternatief tafelzout voor het zouten van culinaire gerechten. De betere koks weten al jaren dat sel gris tot de topzouten behoort en gebruiken het voor op de aardappelen, pasta of rijst.
De zee werkt als een zuiveraar voor vele toxines. Er zitten inderdaad iets meer sporen van zware metalen in het Keltische zeezout, maar dat zijn zulke marginale hoeveelheden, dat er absoluut geen sprake is van een gevaar voor je gezondheid. Keltisch zeezout is de winnaar met Himalayazout als beste inhalingszout.
Keltisch zeezout is een unieke zout, die niet alleen een heleboel mineralen bevat, maar ook heerlijk smaakt bij je eten. Het heeft een gezonde werking, wanneer het in maten gebruikt wordt.
Keltische zout heeft grote, vochtige kristallen met een merkbare crunch. De zilte tonen zijn intenser dan die van andere zeezouten. Dat maakt het tot een van de beste soorten zout om mee te koken. Je kunt Celtic zeezout ook gebruiken voor het inleggen van voedsel.
Toevoegen van zout of suiker
Veel toegevoegd zout of suiker onttrekt vocht aan het voedsel. Micro-organismen kunnen dan nauwelijks groeien. Hierdoor zijn producten als jam (door suiker) of droge worst (door zout) lang houdbaar.
Zout. Het is niet heel verrassend dat zout in dit lijstje staat, want zout wordt al lange tijd gebruikt als conserveringsmiddel. Ook zout kan gaan klonteren, maar daar kan de bovengenoemde luchtdichte pot wederom bij helpen.
Een 'ten minste houdbaar tot' datum wordt niet gebruik voor verse (en dus bederfelijke) producten. Lang houdbare producten zoals bijvoorbeeld pasta, rijst, chocolade en hagelslag blijven vaak tot maanden na het verstrijken van de 'ten minste houdbaar tot' datum goed eetbaar.
Hoe moet je dat dan doen? Heel simpel. Vul een glazen pot of fles met 1/3e Keltisch zeezout en 2/3e water, doe de deksel of dop erop en schud de inhoud flink. Je zult merken dat er onopgeloste zoutkorrels op de bodem blijven liggen, een teken dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is.
Uit jaarlijkse steekproeven blijkt echter dat Keltisch zeezout bijzonder laag test op de aanwezigheid van zware metalen, radioactieve stoffen en andere vervuilende stoffen. Het zout scoort zo laag in de testen dat het ver onder de landelijke Franse en Europese normen zit voor deze stoffen.
Voetbad met zeezout
Een voetbad met Dode Zeezout is heilzaam bij koude voeten, blaas- en nierklachten en bij jeukende of schilferende huid. Het bad heeft ook een sterke ontgiftende werking, want in de natuurheelkunde worden de voeten als derde nier gezien.
Dit vochtig Keltisch zeezout uit de Franse Guerande is het meest natuurlijke zeezout dat je kan vinden. Het ondergaat geen enkele bewerking. Het is ongewassen, ongeraffineerd en volledig vrij van additieven. Hierdoor behoudt Keltisch zeezout haar complexe, volle smaak en natuurlijke vochtigheid.
Keltische Zeezout
Keltisch zeezout heeft een sterke zoute smaak.
Keltisch zeezout bevat meer mineralen in vergelijking met gewoon keukenzout. Daarnaast bevat het minder natrium. Het nadeel van keltisch zeezout is dat er ook meer zware metalen in zitten. Dat maakt het zout juist minder gezond.
Keltisch zeezout bevat geen jodium. Aan de meeste soorten zout die je in de supermarkt kunt vinden wordt jodium toegevoegd. In het Keltisch zeezout zit niet tot nauwelijks jodium, dit wordt ook niet toegevoegd.
Tafelzout is een geraffineerde vorm en zijn alle gezonde stoffen uitgehaald. Het voegt dus niks toe aan jouw gezondheid. Zout met toegevoegde jodium zit een klein beetje jodium in, maar alsnog zijn alle mineralen eruit gefilterd. Daarom kan je het beste kiezen voor onbewerkt zeezout en het liefst de grove variant.
Het potje met sole kun je weken goed bewaren in de koelkast.