Er zitten 214 kilocalorieën in 1 stuk (100 gram) puddingbroodje.
Meestal wordt een puddingbroodje bestrooid met poedersuiker. Je kunt er echter ook soms voor kiezen om de poedersuiker achterwege te laten. Op een puddingbroodje zit ongeveer 1 tot 2 suikerklontjes aan poedersuiker. In een suikerklontje zitten 16 calorieën.
Het volledige puddingbroodje inclusief de room bewaar je ook in de koelkast, omdat het broodje er niet lekkerder op wordt kun je het beter niet langer dan 1-2 dagen bewaren.
Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel.
Wie er geen bezwaar tegen heeft dat het brood wat droger wordt, kan het wel een week bewaren. Maar na drie dagen neemt de smaak en de malsheid van het brood af. De voedingswaarde van oud brood neemt overigens niet af. Brood dat je voor langere tijd wilt bewaren, kun je het best invriezen.
Er zitten 288 kilocalorieën in 1 stuk (100 gram) tompoes. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'tompoes'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Veel suikers
Deze 3 varianten bevatten vooral veel verzadigd vet en suikers. Hoewel bijvoorbeeld vla net als yoghurt calcium, vitamine B2, B12 bevat, zit er vooral ook veel suiker in. Net als in vla zit er in pudding veel suiker en wordt daar vaak nog room aan toegevoegd en daarmee veel verzadigd vet.
In 1 stuk (40 gram) croissant zit: 161 kcal energie. 8,4 gram vet.
Een stukje cake eten kan meestal niet zoveel kwaad – als je het bij een houdt tenminste. Afhankelijk van hoe groot je stuk is, bevat het gemiddeld 77 calorieën. Ook met een stuk kersenvlaai zit je relatief safe.
Voedingswaarde Overzicht:
Er zijn 637 calorieën in een portie Appeltaart slagroom.
Bewaar het brood in een papieren zak als je de voorkeur hebt voor een krokante korst. Bewaar brood niet in de koelkast. Daarin veroudert het veel sneller. Zetmeel in brood laat water namelijk los tussen -5°C en +5°C, daardoor droogt het brood uit.
“Het dan opeten is dus ideaal, al kan je het op dat moment ook invriezen – in een goede diepvrieszak. Je zal misschien een klein beetje kwaliteitsverlies hebben, maar het is nog altijd beter dan je brood twee, drie à vier dagen te laten liggen en het dan op te eten.”
Kan brood in de diepvries beschimmelen? Kan bevroren brood schimmelen? Door de temperatuur in de koelkast kun je schimmels wel voorkomen, maar het brood wordt veel sneller oud. In tegenstelling tot de vriezer tast de koelkast het zetmeelgehalte in het brood aan, waardoor de textuur snel verandert.
Ja. Vers brood, heel of gesneden, kan probleemloos worden ingevroren en enkele maanden lang worden bewaard in de diepvries. Zorg er wel voor dat het brood goed verpakt is, in een goed gesloten papieren broodzak of in een plastic diepvrieszak.
Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar. Invriezen moet wel snel en goed gebeuren om de kwaliteit te garanderen. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
Beschimmeld brood is in zijn geheel niet meer te eten. Gooi het brood direct weg om verdere verspreiding van schimmelsporen te voorkomen. Groene of zwarte broodschimmel bederft het brood, maar is niet gevaarlijk.
Een ouderwetse appeltaart is niet gezond. Er zit veel roomboter, suiker en witte bloem in. Bovendien bevat een punt appeltaart veel calorieën, vaak nog meer dan een punt slagroomtaart.
Het hazelnootgebakje is de grootste caloriebom met 468 kilocalorieën per 100 gram en bevat het meeste vet. Wil je voor wat minder calorierijk en vet gaan? Dan zijn de appeltaart en kwarktaart de beste keus.
Er zitten 197 kilocalorieën in 1 stuk (55 gram) donut. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'donut'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.