Het ISO- betalingskenmerk bestaat uit minimaal 5 en maximaal 25 posities (alfanumeriek) en begint altijd met de letters 'RF' (posities 1 en 2), gevolgd door een controlegetal van 2 cijfers (posities 3 en 4). Het ISO-betalingskenmerk is gespecificeerd in ISO-standaard 11649.
Het enige dat u nodig hebt, is het aanslagnummer, aangiftenummer of beschikkingsnummer. Dat nummer staat op de aanslag of beschikking die u eerder van ons kreeg. U kunt het betalingskenmerk ook vinden door uw btw-nummer of loonheffingennummer in te vullen.
Het NL-betalingskenmerk bestaat uit minimaal 7 en maximaal 16 cijfers. Bij een lengte van 7 cijfers, bevat het NL-betalingskenmerk geen controlecijfer of andere controle-informatie. Bij een lengte van 16 cijfers bevat het NL-betalingskenmerk alleen een controlecijfer.
Het betalingskenmerk is de omschrijving die gebruikt wordt bij het overmaken van de transactie. Vaak vraagt de ontvangende partij om het factuurnummer en eventuele klantnummer te vermelden bij het betalingskenmerk.
Ontvangst en betaling van uw nota
Vermeld bij uw betaling altijd het notanummer (/betalingskenmerk).
Het eerste nummer van de laatste vier betreft de jaaraanduiding, daarna volgen 2 cijfers voor de periode aanduiding en het laatste cijfer betreft de status van de aanslag.
Komt u erachter dat u een betalingskenmerk hebt gebruikt dat niet hoort bij 1 van uw aanslagen? Neemt u dan contact op met de BelastingTelefoon: 0800 – 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand, dan kunnen we u sneller helpen.
Hoe maak ik geld over aan de Belastingdienst? Het betalingskenmerk bestaat uit 16 cijfers en is verplicht.
Wat betekenen de codes van een betalingskenmerk van belastingaanslagen? Op aanslagen en aangiftes van de belastingdienst zijn vaak codes (betalingskenmerk) te vinden. Deze codes geven informatie over het soort aanslag en de periode waarop deze betrekking heeft.
Het belangrijkste doel van functieomschrijving is het zorgvuldig op papier zetten van de werkzaamheden, competenties en verantwoordelijkheden die bij een functie horen. Van belang is om bij de omschrijvingen rekening te houden met ontwikkelingen in de toekomst en dus niet alleen afgestemd zijn op de huidige situatie.
De bank herkent het nummer dan niet en de overboeking wordt niet uitgevoerd. Het betalingskenmerk kan in de meeste gevallen ingevuld worden bij Opmerking. Mocht het desondanks niet lukken, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw bank en daar navraag te doen.
Zo begint het aanslagnummer altijd met het fiscaal nummer of burgerservicenummer (BSN) (bijv.1234.12.123), gevolgd door een letter en een cijfercombinatie. Hieronder vind je een overzicht van de betekenissen achter de verschillende letters en cijfers.
Soms krijg je van de Belastingdienst ook post met daarop lange nummers zoals een aangifte-, aanslag- of beschikkingsnummer. In dit nummer is dan een letter verwerkt, en voor het betalen moet je dan dit nummer als betalingskenmerk opgeven.
Een betalingskenmerk, meestal 4×4=16 cijfers.Hierin staan veelal een klantnummer en factuurnummer. Het is daardoor voor de begunstigde eenvoudig te achterhalen welke factuur is betaald, zodat dit automatisch kan worden verwerkt in de administratie.
Het nummer is niet altijd per definitie volledig numeriek. Naast cijfers, kunnen hier bijvoorbeeld ook andere tekens, letters, of codes in verwerkt zijn. Vaak staat er bijvoorbeeld ook een aanduiding van een jaar of periode in. Zo beginnen veel factuurnummers met het jaartal waarin de factuur aangemaakt is.
Letter F: Naheffingsaanslag ob
Een naheffingsaanslag omzetbelasting is een fiscale maatregel die wordt opgelegd door de Belastingdienst wanneer een belastingplichtige te weinig of geen omzetbelasting heeft betaald.
Het meest gebruikte rekeningnummer van de Belastingdienst is: NL86INGB0002445588. Tip! Vergeet niet het betalingskenmerk te vermelden, als u geld naar ons overmaakt. We hebben ook andere rekeningnummers.
De code van een aanslag, ook wel aanslagnummer genoemd, begint altijd met een BSN (Burger Service Nummer) of met het Fiscaal nummer (bij ondernemingen), gevolgd door een letter. Deze letter geeft aan om wat voor aanslag het gaat.
U kunt het betalingskenmerk van uw aanslag inkomstenbelasting, bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) of terug te betalen toeslag ook vinden in uw 'Overzicht betalen en ontvangen'. Hierin staan al uw aanslagen inkomstenbelasting en bijdragen Zvw die u nog moet betalen.
De omschrijving is een mededeling van maximaal 140 tekens die op de bankafschriften van bijvoorbeeld uw klanten of leden komen. Het betalingskenmerk wordt ook wel acceptgirokenmerk genoemd en verschilt in lengte van 5 tot 25 tekens.
De belasting die je betaalt over je inkomsten heet, niet geheel verrassend, de inkomstenbelasting. Dat vertaalt zich binnen de betaalkenmerken naar twee verschillende letters: de H en de N. De H betreft de inkomstenbelasting en de premie voor de volksverzekeringen.De letter N staat voor de inkomstenbelasting zelf.
U betaalt via automatische incasso
Met een automatische incasso schrijven wij de belasting binnen de afgesproken termijn automatisch af van uw rekening. Dit kan voor: de voorlopige aanslag inkomstenbelasting en zorgverzekeringswet 2021 en later.