In de Wallet-app kun je spaarkaarten, kortingsbonnen, instapkaarten, bioscoopkaartjes, toegangskaarten en andere soorten kaarten en pasjes op één handige plek bij elkaar houden.
In een wallet app kun je al je pasjes digitaal opslaan. Van je bonuskaart van de Albert Heijn tot je spaarkaart van HEMA en in sommige landen zelfs je rijbewijs. Het is de ideale manier als je geen portemonnee mee wilt nemen. Je bewaart al je pasjes dan gewoon in één app.
Het toevoegen van een rijbewijs aan Apple Wallet lijkt erg op het toevoegen van een creditcard of betaalpas, maar met een paar extra veiligheidsmaatregelen. Open de Apple Wallet-app. Tik op het +-pictogram in de rechterbovenhoek. Selecteer de optie voor het rijbewijs of de staat-ID.
Het gebruik van Apple Pay is eenvoudiger en veiliger dan een fysieke kaart. Als je je kaarten eenmaal hebt toegevoegd aan de Wallet-app , kun je met Apple Pay veilig betalen in winkels, voor het openbaar vervoer, in apps en op websites die Apple Pay ondersteunen.
Als u uw telefoon heeft aangepast, controleert u of het apparaat aan de beveiligingsnormen voldoet. Google Wallet werkt mogelijk niet in winkels op: telefoons met ontwikkelaarsversies van Android, telefoons die roottoegang hebben, een aangepaste ROM gebruiken of waarop de fabriekssoftware is gewijzigd.
Tik op de afbeelding van uw QR-code. Houd de QR-code in de afbeelding ingedrukt en tik vervolgens op 'Open met Gezondheid'. Voor verifieerbare vaccinatiegegevens tikt u op 'Voeg toe aan Wallet en Gezondheid' om de gegevens toe te voegen aan de Gezondheid- en Wallet-app. Tik op 'Gereed'.
Als u een fysieke openbaarvervoerkaart hebt, kunt u die kaart en het saldo ervan mogelijk overzetten naar de Wallet-app op uw iPhone of Apple Watch.
Het toevoegen van je betaalpas of creditcard aan Apple Pay is veilig. Je bankgegevens worden namelijk níét opgeslagen op je toestel. Ze worden dus ook níét gedeeld wanneer je betaalt. Je kunt je digitale betaalpas of creditcard alleen gebruiken met Face- of Touch ID of je toegangscode.
Google Pay kan je gebruiken met smartphones die werken op Android 5.0 (lollypop) en hoger. Verder werkt de betaling net als bij de andere betaal apps met een contactloze pinautomaat. Google Pay is vanaf 2021 beschikbaar in Nederland. Nu kan je dit al gebruiken met een bankrekening van Bunq en via ABN Amro.
Neem contact op met uw kaartverstrekker om na te gaan of deze Apple Pay ondersteunt. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, watchOS of macOS. Controleer of u zich bevindt in een land of regio waar Apple Pay wordt ondersteund. Controleer of uw apparaat compatibel is met Apple Pay.
De Wallet-app bevindt zich op je iPhone. Je kunt er je creditcards, betaalkaarten, instapkaarten, toegangskaarten, autosleutels en meer bewaren: alles op één plek. En alles werkt met de iPhone of Apple Watch, dus je hoeft minder mee te nemen, maar je kunt altijd meer terugbrengen. Apple Pay is dé manier om te betalen.
Dit werkt als volgt: open de mobiel betalen app/wallet op uw telefoon. toets uw mPIN in op uw mobiele telefoon (na het intoetsen van de mPIN heeft u 30 seconden de tijd om te betalen) controleer het bedrag en houd uw mobiele telefoon kort tegen het scherm of de zijkant van de betaalautomaat.
Passbook is een applicatie van Apple die gebruikers een nieuwe manier biedt om instapkaarten, tickets, cadeaubonnen en klantenkaarten te organiseren op de iPod Touch en iPhone. Met Passbook kun je op basis van locatie, tijd en notificaties de aandacht trekken van klanten in de buurt.
Waar u Google Wallet kunt gebruiken
U kunt met Google Wallet overal betalen waar u het symbool voor contactloze betaling of Google Pay ziet. U vindt deze symbolen op het scherm van de betaalautomaat of op de kassa.
Met PassWallet kun je op een Android-smartphone dus zowel tickets, boardingpasses als loyaliteitskaarten kwijt. Zo stuurt bijvoorbeeld theater De Meervaart in Amsterdam de tickets niet alleen als PDF-linkje mee na aankoop, maar er staan ook Wallet-bestanden bij.
Stocard is gratis te gebruiken en beschikbaar voor iOS en Android.
Voor de eerste 10.000 gebruikers zijn er geen kosten aan verbonden. Behoor je tot de eerste 10.000 aanmeldingen, dan kun je de Stocard Mastercard voor altijd gratis gebruiken. Voor gebruikers die zich later aanmelden, geldt een automatische betaling van €1,49 per maand.