In bepaalde landen hebben banken maatregelen genomen om fraude te voorkomen. Hierdoor kan je geldopname geweigerd worden, ook als je het gebruik van je pas correct hebt ingesteld. Dat is dan meestal ook het geval als je een Betaalpas hebt van een andere bank. Nederlandse banken hebben hier helaas geen invloed op.
Met de zakelijke betaalpas kun je overal ter wereld geld opnemen en contactloos betalen. Bij kleine bedragen hoef je geen pincode in te toetsen. Je paslimiet om geld op te nemen voor betaal- en geldautomaten kun je elk moment verhogen of verlagen.
Je kunt je Wereldpas meteen gebruiken in landen binnen Europa. Dit kan bij alle geld- en betaalautomaten met een Maestro-logo. Controleer voor je vertrekt of er een geldautomaat in de buurt van je bestemming is.
Met je debetkaart kan je in het buitenland betalen en cash geld afhalen, dankzij de Maestro, Visa Debit of Debit Mastercard -functie. Een kredietkaart (zoals Visa, Mastercard, American Express) is gemakkelijk in gebruik en vrijwel overal aanvaard in het buitenland.
Pinnen in eurolanden
Betalen in winkels met je Nederlandse bankpas kost in eurolanden in principe niets extra. Heb je een betaalpas met het Maestro- of V Pay-logo, dan kun je gewoon pinnen als de winkel ook zo'n logo heeft. Als je geld opneemt is dat vaak ook gratis. Maar je kunt ook te maken krijgen met extra kosten.
Beide zijn van plastic. En met beide neem je geld op en betaal je. Ook contactloos. Tot zover geen verschil tussen een creditcard en betaalpas, ook wel debitcard genoemd.
Je gewone bankkaart (met Maestro-logo) kan je wereldwijd gebruiken om te betalen in een supermarkt, restaurant, camping... Als je buiten de Eurozone je bankkaart gebruikt, moet je daar een kleine kost extra voor betalen. Enkel Argenta rekent daar geen vaste kost voor aan.
Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden vrijwel overal geaccepteerd. Banken en creditmaatschappijen verstrekken inlichtingen over de gebruiksmogelijkheden en -kosten van pinpassen.
Iedere creditcard met het Visa- of Mastercardlogo werkt wereldwijd hetzelfde. Als je ergens wilt afrekenen maakt het dus niet uit of je een Mastercard-creditcard hebt van de ANWB of bijvoorbeeld van de Rabobank. Creditcards worden in bijna alle landen geaccepteerd.
Creditcard wereldwijd geaccepteerd
Een creditcard is in het buitenland een vaker geaccepteerd betaalmiddel dan een betaalpas. Je kunt hem over de hele wereld gebruiken.
Ben je binnen de EER-landen en betaal je in euro's? Dan is betalen met je creditcard gratis. Ben je niet in een EER-land of betaal je niet in euro's? Dan wordt het bedrag omgerekend naar euro's o.b.v. een wisselkoers en een koersopslag van 2,00%.
ING of ING Bank is een Nederlandse, internationaal actieve bank. ING levert financiële diensten zoals bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen.
Vrijwel alle pinpassen van de grote Nederlandse banken zoals Rabobank, ING en ABN Amro zijn voorzien van het Maestro logo. Je kunt ook vaak pinnen met je pinpas in de winkels in Abu Dhabi.
U kunt daar veilig en makkelijk contactloos betalen met uw betaalpas, maar ook met een mobiele telefoon of wearable. De bedraglimiet voor betalen zonder pincode kan in het buitenland afwijken van de Nederlandse limiet van 50 euro. Het advies is, volg de melding op het scherm van de betaalautomaat.
Je kunt met Mastercard betalen bij meer dan 35 miljoen bedrijven en geld opnemen bij ruim 2 miljoen geldautomaten wereldwijd. Bij betaling met Mastercard ben je automatisch verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Met je creditcard is een betaling in euro's meestal zonder extra kosten.
De voornaamste oorzaken en de mogelijke oplossingen waarom u geen betaling of geldopneming kan uitvoeren met uw debetkaart zijn: Uw kaart is beschadigd of onleesbaar . Uw kaart is niet geactiveerd voor het buitenland. Het beschikbaar en/of het saldo van uw betaalrekening zijn onvoldoende.
De Rabocard blijft vooralsnog een Mastercard. Beide kaarten krijgen echter een nieuw jasje, bestaande exemplaren zullen worden vervangen. Dat betekent dat huidige bezitters van een Rabocard of Rabo Goldcard vanzelf een nieuwe creditcard in de bus krijgen.
Het logo van Maestro. Na dertig jaar kondigt Mastercard aan te stoppen met Maestro, een veel gebruikte techniek om te pinnen in winkels. Het betalingsbedrijf gaat vanaf 1 juli 2023 alle Maestro-betaalpassen vervangen door de Debit Mastercard.
Visa Card heeft een betere wereldwijde dekking dan MasterCard. Vooral in gebieden met relatief weinig toeristen is de Visa Card vaak de enige betalingsmogelijkheid. De voornaamste verschillen tussen Visa Card en MasterCard worden gemaakt door de aanbieders.
Bij het wisselen met geld zijn niet alleen de kosten van belang maar ook het gemak en de zekerheid. Geld pinnen in het buitenland lijkt makkelijker en goedkoper. Al helemaal als je een groot bedrag pint vallen de provisiekosten heel erg mee mede dankzij de lage wisselkoersopslag.
Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden geaccepteerd bij automaten met het logo dat op de pinpas staat. Vrijwel alle hotels, restaurants en winkels accepteren creditcards. Let op: De meeste banken zetten bankpassen voor gebruik buiten Europa standaard uit om misbruik tegen te gaan.