Dit natuurzeem wordt gemaakt van schaaps- en lamshuid van hoge kwaliteit. Dit gebeurt door de huid te splitsen in twee delen. De vleeskant wordt gebruikt om een zeemleer van te maken. De andere kant wordt gebruikt voor andere leertypes.
Ik gebruik de zeem zelf ook om na het schoonmaken van sanitair alles nog even streeploos af te nemen voor een super glimmend resultaat, zonder strepen. Deze natuurzeem is van schapenleer gemaakt en in Nederland gelooid en afgewerkt. Zeemleer wordt gemaakt van de binnenste laag van de huid.
In oorsprong bestaat de zeem uit natuurlijk zeemleer (gemsleer of gemze(n)leer), gemaakt van de huid van een gems. Tegenwoordig worden zemen steeds vaker van synthetische stoffen gemaakt. Een zeem kan veel water opnemen, dat er ook weer gemakkelijk uit gewrongen kan worden.
Wil je een vervuild zeemvel wassen, gebruik dan een sopje van zachte zeep en een scheut brandspiritus. Was een vuile zeem nooit in een sopje met soda. Zeemleer is gelooid met traan en soda lost die traan op. Uitspoelen doe je best met lauw water.
Je kan een vervuilde zeemvel wassen in de wasmachine op 60° of in een sopje van zachte zeep en een scheut brandspiritus. Was een vuile zeemvel nooit in een sopje met soda. Zeemleer is namelijk gelooid met traan en soda lost die traan op. Uitspoelen van je zeem doe je best met lauw water, hang hem daarna op.
Uiteraard zal de levensduur van de zeem met de kwaliteit daarvan en het aantal gereden kilometers te maken hebben. Zelf rijd ik ca. 4000 Km per jaar. Ik heb een broek van het Marco Polo team waar ik nu 2 jaar in rijd en ben daar echt wel tevreden over.
Deze Assos Equipe RS S9 heeft de top-zeem van Assos: De S9 zeem. Natuurlijk betaal je deels voor 'de naam' maar hij is dan ook echt heel erg fijn! Hij is dan wel een stuk duurder maar je fietst heerlijk en dagenlang zonder zadelpijn met deze RS S9 van Assos.
Is het toch hard geworden? Voeg dan een eetlepel olijfolie toe aan water en laat het zeemvel hierin weken. Spoel het daarna goed uit met water. Probleem opgelost!
Sponsjes kun je inderdaad in de wasmachine doen, om ze schoon te krijgen. Ik zou ze niet bij de witte was doen, omdat je dan kans hebt op vlekken in je witte was. Liever dus bij de handdoeken. In de wasmachine worden de sponsjes dan wel schoon, maar niet ziektekiemenvrij.
Het voordeel van de microvezel autozeem
Ook kunnen de meeste microvezel zemen gewoon gewassen worden en zijn ze dus goed voor veelvuldig gebruik. Een autozeem van microvezel is geschikt voor alle auto's en garandeert een mooi resultaat.
De zeem in je fietsbroek is bedoeld om direct op de huid te zitten en schuren te voorkomen, en hij bestaat uit stoffen die vocht afvoeren en snel drogen. Als je ondergoed draagt, zijn er meer naden die schuren en stof die vocht vasthoudt, dus laat dat ondergoed maar uit.
Niet te lang gebruiken
Een échte regel is er niet te geven, maar je moet weten dat hoe vaak je die spons ook goed schoonmaakt, uitspoelt en droogt, ze nooit hélemaal schoon zal zijn en bacterievrij. Specialisten raden daarom aan je keukensponsje elke week te vervangen.
Schuursponsje schoonmaken met bleek
Laat je spons vijf minuten weken in een emmer die voor een vierde gevuld is met water en drie eetlepels bleek. Haal je schuursponsje er na het weken met handschoenen weer uit en wring 'm uit. Laat je spons vervolgens goed opdrogen waarna je 'm weer opnieuw kunt gebruiken.
Sponzen schoonmaken doe je zo
Verder nog een tip om je spons goed schoon te krijgen: leg een vieze spons na gebruik drie minuten in heet sodawater en spoel het daarna uit met koud water. De spons is weer als nieuw!
Het UMA GT C2 zeem biedt goede ondersteuning tijdens middellange en lange ritten. Het gebruikte Type. 429 materiaal is flexibel en heeft een hoog ademend vermogen.
Aangezien je als recreatieve fietser doorgaans 'normale' kleding draagt, zoals een sportieve korte broek draagt, kan fietsondergoed met een zeem beter zijn voor het comfort en de hygiëne. Dit kan ook worden bereikt met het dragen van een volwaardige fietsbroek met zeem, maar voor veel fietsers is dit iets te opzichtig.
Een bibshort is een fietsbroek met bretels. De bibshort is veruit de populairste fietsbroek onder fietsers, omdat het voorkomt dat er een strakke band om de buik zit en de bretels er voor zorgen dat de fietsbroek niet afzakt.
Door de zeem in de fietsbroek is het erg belangrijk om deze direct na gebruik te wassen. De zeem wordt bij niet wassen namelijk een brandhaard van bacteriën, wat weer kan leiden tot irritatie aan de huid. Ook achtergebleven wasmiddel resten kunnen tot huidirritatie leiden, dus goed uitspoelen die broek.
Wanneer de fietsbroek te ruim is kan de zeem gaan schuiven en de stof gaan schuren. De bretels mogen een klein beetje te strak zitten als je rechtop staat, maar als je in de fietshouding staat of zit moeten ze strak maar comfortabel aansluiten.
De zachte schuurspons is een type spons dat bestaat uit een zachte sponslaag, gemaakt uit kunstmatig sponsmateriaal (viscose), met op één zijde een harde, vaak groene schuurlaag. De schuursponsjes bestaan in vele kleuren.
Gebruik. Ze kunnen in de wasmachine gewassen worden op 40 graden. Je kunt ze ook gewoon in de vaatwasser met de vaat mee laten wassen! Huishouddoekjes die dagelijks gebruikt worden kunnen een bron van bacteriën zijn!
Bacteriën en schimmels gedijen goed in de sponsjes die je gebruikt om schoon te maken. Het Voedingscentrum raadt zelfs af om ze in de keuken te gebruiken om ziekten als voedselvergiftiging te voorkomen. Je sponsje uitwassen, lost het probleem bovendien niet op.
Als je je dus wilt verzekeren van een echt stuk natuurspons, zorg er dan voor dat de afkomst bekend is, en koop het sowieso in een betrouwbare winkel als een biowinkel . De afkomst van een echte natuurspons staat altijd vermeld op een label / etiket aan de spons.
Douche- en badspons gemaakt van de loofah plant.