Vanaf nu kunnen de circa anderhalf miljoen klanten die koopzegels sparen het gespaarde bedrag op twee manieren laten uitbetalen. Het geld kan worden gestort op je bankrekening, of het kan gelijk worden verrekend met de boodschappen. Bij het afrekenen kunnen klanten kiezen voor de optie 'retourpinnen'.
Albert Heijn stopt met het contant uitbetalen van koopzegels. Klanten kunnen er alleen nog voor kiezen om het gespaarde bedrag te laten bijschrijven op de bankrekening of te laten verrekenen met de boodschappen.
Wacht tot de volgende dag. Het kan soms even duren voordat de bijschrijving van jouw Koopzegels is verwerkt. Zijn de koopzegels de volgende dag nog niet bijgeschreven? Ga dan terug naar de winkel waar je je boodschappen hebt gedaan en neem bij voorkeur de kassabon mee.
Koopzegels sparen lijkt op het eerste oog dus een slimme zet om te (be)sparen. Toch zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden: Als je fysieke koopzegels spaart, dan bestaat de kans dat je weleens iets kwijtraakt. En dat is letterlijk weggegooid geld.
De koopzegels zijn voor de winkeliers een vorm van klantenbinding. Mensen komen terug om hun spaarkaart vol te maken. Ook wordt extra gekocht om de kaart eerder vol te hebben, of krijgt men extra punten of zegels bij bepaalde aanbiedingen. Ook wordt het verzilverde bedrag vaak direct weer in de winkel besteed.
Als eerste kun je je koopzegels in cash laten uitbetalen bij de servicebalie. Je ontvangt dan per vol boekje 52 euro (49 euro + 3 euro rendement). Ook kun je deze 52 euro retour laten pinnen op je rekening. Om je koopzegels te kunnen laten uitbetalen, moet je je telefoon meenemen naar de Albert Heijn winkel.
Het werkt heel eenvoudig. Klanten activeren éénmalig hun betaalpas in de AH-app. Vervolgens kunnen zij bij hun bestelling in de app of op ah.nl kiezen voor deze betaalmethode. De betaling is dan met één druk op de knop geregeld.
Koopzegels inwisselen? Dat kan voor: korting op boodschappen aan de kassa, geld op je bankrekening via retourpinnen bij de servicebalie of contant geld bij de servicebalie.
Je spaarzegels saldo kan je alleen zien in de AH app of op de prijsscanner in de winkel als je je Bonuskaart daar scant.
Leuk dat je digitale spaaractiezegels wil delen met vrienden of familie! Om de zegels van een spaaractie weg te kunnen geven download je de nieuwste versie van de Albert Heijn app in de App Store of Google Play. Zo kunnen de spaaractiezegels op een ander account worden bijgeschreven.
Wat leveren koopzegels op? Uit een rondgang onder de grote supermarktketens blijkt dat de meeste rente te halen valt bij de PLUS supermarkt. Bij iedere euro die je besteedt, koop je voor 0,02 euro een punt.
In vergelijking met dit minimale rendement zijn koopzegels een vlottere manier om geld te verdienen. Die 6 procent rente bij AH krijgt u bij geen enkele bank. Juist daardoor zijn koopzegels populair gebleven en trekt het een steeds breder publiek. Ook studenten doen er anno 2023 hun voordeel mee.
Veel gestelde vragen over Sparen voor pannen van GreenPan. Hoe werkt de actie? Van maandag 23 september 2023 t/m zondag 4 februari 2024 krijg je bij besteding van €10* één digitale pannenzegel en met Mijn AH Premium zelfs twee. Met 25 zegels is je spaarkaart vol en met een bijbetaling vanaf €9,99 heb je al een pan.
U kunt zelf kiezen welke betaalpas u voor Retourpinnen gebruikt. Degene die voor u uw artikel terugbrengt naar de winkel kan zijn eigen betaalpas gebruiken. Het retourbedrag wordt de eerstvolgende werkdag bijgeschreven op de bankrekening die hoort bij de betaalpas die gebruikt is bij de retourpintransactie.
Ja, deze betaalmethode is enorm veilig. Albert Heijn slaat jouw gegevens namelijk versleuteld op en alleen jouw bank kan deze gegevens ontsleutelen. Het kaartnummer van jouw betaalpas wordt bijvoorbeeld vervangen door een unieke token die wordt opgeslagen in een versleutelde database.
De kaart of het pasje waarmee je geld van je rekening kunt opnemen en in winkels kunt betalen, wordt in Nederland over het algemeen pinpas genoemd. Een wat formelere aanduiding is bankpas. In België is bankkaart gebruikelijk. Andere benamingen zijn betaalkaart, betaalpas, smartcard en magneetstripkaart.
Een volle Spaarkaart is via de servicebalie in de Jumbo Winkel ook inwisselbaar tegen contant geld óf wordt middels retourpinnen op je bankrekening gestort. Het maximale bedrag retourpinnen kan per Jumbo Winkel verschillen. Heb je een volle Spaarkaart, dan geeft Jumbo bij het inleveren van de volle Spaarkaart 4% rente.
Wanneer je iets terugbrengt naar een winkel, heb je steeds vaker de mogelijkheid je geld via retourpinnen terug te krijgen. Je krijgt dan geen contant geld terug. Het geld wordt teruggestort op je rekening via je betaalpas.
Niet kunnen weggeven van digitale spaarzegels was kritiekpunt voor Albert Heijn. Het niet kunnen delen van spaarzegels was een stevig punt van kritiek toen Albert Heijn het digitale sparen introduceerde in 2019 voor spaaracties enin 2020 voor koopzegels.
Bij elke euro die je uitgeeft bij Albert Heijn kan je voor 10 cent een koopzegel kopen. Deze koopzegels kan je sparen tot dat je een vol (digitaal!)boekje hebt. Met dit boekje kan je weer nieuwe producten kopen.
Bij de meeste concurrentie betalen klanten 10 cent extra bovenop iedere euro die ze uitgeven aan boodschappen. Een rekenvoorbeeld: je doet voor 20 euro boodschappen. Met 20 koopzegels erbij reken je vervolgens 22 euro af.
Vandaag stopt ook supermarktketen Jumbo met het uitgeven van fysieke koopzegels. Klanten kunnen nog wel online blijven sparen. Dat heeft de voorkeur meldt de supermarkt omdat online sparen duurzamer is dan fysieke stickers.