Er zijn geen specifieke opleidingen voor het beroep of de hobby uitvinder, iedereen kan een uitvinden worden of zijn. Omdat de meeste uitvinders vanuit een vrije gedachten proberen uit te vinden hebben wij het beroep opgenomen in de branche hobby.
Een uitvinder is iemand die iets bedenkt, ontwerpt of vervaardigt wat nog niet eerder bestond. Vaak gaat het om een technisch beginsel of een technisch apparaat dat niemand eerder bedacht heeft. Dit wordt een uitvinding genoemd.
Een uitvinding is een ontdekking van een idee, product, materiaal, methode of proces, opzettelijk of toevallig. Dit kan geheel nieuw idee zijn, maar ook een nieuwe combinatie van oude ideeën, of een oud idee met een nieuwe toepassing.
Telefoon. Sinds de uitvinding van de telefoon in 1876 door de Amerikaan Alexander Graham Bell is de wereld ongelofelijk veel kleiner geworden. Voor het eerst konden mensen op lange afstand direct met elkaar praten.
In de prehistorie zijn veel uitvindingen gedaan, maar een van de oudste uitvindingen is het maken van vuur en het gebruiken van gereedschap van steen.
We horen vaak over Watt, Edison en Bell, de mannelijke uitvinders van de stoomtrein, gloeilamp en de telefoon, in die volgorde.
De Zuidelijke Nederlanden riepen op 4 oktober 1830 de onafhankelijkheid uit als eentalige Franse staat. Mede door de militaire dreiging van Frankrijk accepteerde Willem I in 1839 de onafhankelijkheid van België in het Verdrag van Londen.
Hier betekent allee iets als 'kortom'. De spreker heeft net iets verteld, en gebruikt allee om een (tussentijdse) conclusie of samenvatting in te leiden. De aanwezigheid van allee kan soms ook op de afsluiting van een gesprek wijzen, zonder een opsomming of beschrijving vooraf.
Cultuurverschillen tussen België en Nederland worden vaak onderschat. Belgen denken in de regel niet zo positief over Nederlanders: ze zijn lomp, arrogant, onbeschoft en te expliciet. Andersom denken Nederlanders vaak wel positief over Belgen: ze zijn in hun ogen creatief, levenslustig, grappig en bourgondisch.
Hun woordenschat en grammatica zijn nagenoeg identiek. Hebben, van, zeven, verboden, schort, verstoppen, slingerplant, de, grot, paljas: Vlamingen en Nederlanders kennen en gebruiken die woorden. Het belangrijkste verschil is dat ze die met een andere, meestal onmiddellijk herkenbare tongval uitspreken.
De naam Belgica werd voor het eerst vermeld door Julius Caesar. Hij duidde met Gallia Belgica een gebied aan in Noord-Frankrijk, België, Zuid-Nederland, Luxemburg en Zuidwest-Duitsland tot aan de Rijn. Het latere België kreeg na de val van het Romeinse Rijk een andere bevolkingssamenstelling dan in Caesars tijd.
In het zuiden leefden de Kelten en in het noorden de Germanen. Tussen de Seine en de Rijn woonden de Belgae. Zij hielden de Kelten en de Germanen uit elkaar. Zij waren eigenlijk de voorvaderen van de huidige Belgen.
Nederland heette het Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, België heette de Verenigde Nederlandse Staten en Luxemburg was een hertogdom. Tijdens het Eerste Franse Keizerrijk kwam Napoleon Bonaparte aan de macht. Napoleon nam België en Luxemburg in, net als andere gebieden in Europa.
De DynaTAC 8000X was natuurlijk de eerste mobiele telefoon ter wereld.