De Google Maps-tijdlijn geeft een overzicht van plaatsen die je mogelijk hebt bezocht en routes die je misschien hebt afgelegd. Dit gebeurt op basis van je locatiegeschiedenis. Je kunt je tijdlijn op elk gewenst moment bewerken en je locatiegeschiedenis verwijderen via Tijdlijn.
U kunt de plaatsen waar u bent geweest in de Google Maps-tijdlijn bekijken. U kunt deze tijdlijn bewerken of gebruiken om uw locatiegeschiedenis te verwijderen.
Gelukkig hebben ook Android-toestellen een 'Vind mijn apparaat'-functie om ze te traceren. Check nu meteen of je een Google-account hebt en of je zowel je locatie als Vind mijn apparaat hebt ingeschakeld. Tik op de app Instellingen, tik op Beveiliging en locatie en tik op Vind mijn apparaat en Locatie.
Locatiegeschiedenis is een instelling in je Google-account waarmee Google je locatie opslaat. Nadat je bent ingelogd in Google, kun je de locatiegeschiedenis via de tijdlijn van Google Maps bekijken. Per maand en datum kun je aanklikken waar je bent geweest. Kijk ook eens naar jouw verplaatsingen per dag.
Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt. Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
Google kan af en toe locatiegegevens verzamelen en anoniem gebruiken om de locatienauwkeurigheid en locatiegebaseerde services te verbeteren. Als je Google-locatienauwkeurigheid uitzet, gebruikt je telefoon gps en sensoren, zoals de versnellingsmeter, om de locatie te bepalen.
De gratis applicatie Natuur Routes is ontwikkeld door Natuurmonumenten. Naast wandelroutes worden ook fiets- en vaarroutes, speciale kinderroutes en langeafstandsroutes aangeboden.
Deze sensoren registreren, zoals de naam al verraadt, je bewegingen. Zodra je begint te lopen begint de versnellingsmeter – de belangrijkste bewegingssensor van een smartphone – met tellen. De versnellingsmeter meet hoe hard het apparaat in een bepaalde richting versnelt. Is de beweging aanzienlijk?
Voor iedereen met een Android-smartphone is er de app 'Zoek mijn vrienden'. Deze app werkt vrijwel hetzelfde als Life360.
IPhone en Android traceren
U kunt hem traceren met behulp van uw Apple ID (iPhone) of Google account (Android). Deze optie moet u vooraf wel activeren. Met een iPhone werkt dit via instellingen > icloud.com > zoek mijn iPhone. Op een Android toestel werkt het via Google instellingen en de app apparaatbeheer.
Hoe weet Google wat mijn locatie is? Afhankelijk van de producten die je gebruikt en de instellingen die je kiest, kun je Google voorzien van verschillende typen locatiegegevens die essentieel zijn om bepaalde services te laten werken en andere services nuttiger voor je maken.
Google Maps schat je locatie op basis van bronnen als: Gps: Maps gebruikt satellieten om je locatie vast te stellen tot op ongeveer 20 meter nauwkeurig. Als je in een gebouw of ondergronds bent, is gps soms onnauwkeurig. Wifi: Aan de hand van de locatie van nabijgelegen wifinetwerken kan Maps bepalen waar je bent.
Blauw staat voor gemakkelijk, rood voor middelzwaar, zwart voor moeilijke tochten. Op borden onderweg zijn punten in verschillende kleuren aangebracht. Rood staat voor middelzware wandelingen. Zwart betekent moeilijke wandelingen, die alleen geschikt zijn voor zeer ervaren bergbeklimmers zonder hoogtevrees.
Wil je een gps-bestand downloaden, installeer dan eerst één van de gps-apps op je smartphone, zoals Geo-tracker, GPX-viewer, Viewranger en TopoGPS. Via deze apps heb je toegang tot bestaande gps-routes, maar kun je ook zelf een gps-route maken. Je kunt de apps vinden in de Playstore (Android) of App Store (Apple).
Ga hiervoor naar het [pijltje naar beneden] rechts bovenin en klik op Privacyinstellingen. Op de volgende pagina klik je op “Tijdlijn en Taggen“. Verander bij “Wie kan berichten plaatsen op je tijdlijn?” op Niemand. En klik hierna op Klaar.
Tik rechtsboven in Facebook op . Scrol omlaag en tik op Instellingen. Scrol omlaag naar Publiek en zichtbaarheid en tik op Profiel en taggen. Tik op Wie kan berichten op je profiel plaatsen?
Ga naar android.com/find en log in op je Google-account. Hier kan je meerdere apparaten (terug)vinden óf een ander account selecteren waar de desbetreffende telefoon mee verbonden is.
Wie zoekt wie op het internet
Mijn Online IDentiteit houdt momenteel een Nederlands onderzoek over personen zoeken op het internet op basis van persoonsnamen. Resultaten uit het onderzoek worden op de website www.mijnonlineidentiteit.nl gepubliceerd.
Check ook even myactivity.google.com. Deze pagina houdt je zoekgedrag en aan Google-gelieerde activiteiten bij. Via 'activiteitsopties' op dezelfde pagina bepaal je wat Google wel en niet mag opslaan.