Hoe werkt een warmtepomp lucht lucht?

Wat is een lucht-lucht warmtepomp? Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit. De buitenunit trekt de lucht aan met behulp van een ventilator. Dankzij de compressor in de unit, die een koelgas opwarmt, wordt de lucht verwarmd en vervolgens trekt de binnenunit deze lucht aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op warmtepompenadvies.be

Hoe werkt een warmtepomp op lucht?

Zo werkt een lucht/water-pomp

De lucht/water-warmtepomp pompt een koelmiddel rond in een gesloten circuit. Het koelmiddel neemt warmte op uit de buitenlucht en verdampt onder invloed van een verdamper. Een compressor vervoert de damp vervolgens naar een condensor, waar de damp afkoelt met behulp van van koud water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op daikin.be

Is lucht lucht warmtepomp zuinig?

Een lucht-luchtwarmtepomp werkt voor 75 procent op hernieuwbare energie die hij uit z'n omgeving onttrekt en verbruikt slechts 25 procent elektriciteit. Da's pure efficiëntie!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op generalbenelux.com

Hoe werkt een lucht warmtepomp in de winter?

Werkt een lucht/water warmtepomp in de winterkou? Lucht/water warmtepompen onttrekken energie uit omgevingslucht, in de warmtepomp komt dit in contact met een koudemiddel dat ervoor zorgt dat warmte vrijkomt die wordt afgegeven aan het verwarmingssysteem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op warmerhuis.nl

Wat is het rendement van een lucht lucht warmtepomp?

Het rendement van een lucht-luchtwarmtepomp

De warmtepompen van General halen een COP tussen 4 en 4,52, afhankelijk van het type en gemeten bij een buitentemperatuur van 7 °C. Hoe kouder de buitentemperatuur, hoe lager het rendement van je verwarmingssysteem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op generalbenelux.com

VivAir - De lucht/lucht-warmtepomp voor koelen en verwarmen | Bulex

20 gerelateerde vragen gevonden

Waarom krijg je geen subsidie op lucht lucht warmtepomp?

Voor een lucht/lucht warmtepomp is het niet mogelijk om een subsidie aan te vragen. Deze warmtepomp valt namelijk op dit moment buiten de ISDE-regeling (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Je kunt natuurlijk wel bij jouw gemeente nagaan wat er qua financiering mogelijk is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een warmtepomp?

Heb je een full-electric warmtepomp nodig, dan zal je ongeveer 7 tot 9 extra zonnepanelen moeten gebruiken. Heb je een hybride warmtepomp nodig, dan zal je ongeveer 5 tot 7 extra zonnepanelen moeten gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op duradesign.nl

Heeft een warmtepomp een afvoer nodig?

Warmtepompen: geen afvoer nodig

Een warmtepomp is zeer onderhoudsvriendelijk want je hebt geen schoorsteen of gasaansluiting nodig. Heb je al vloerverwarming in huis? Dan kan je je warmtepomp daarop aansluiten. Een extra troef waardoor de energie-efficiëntie van je woning er nog meer op vooruit gaat!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op daikin.be

Is een warmtepomp nog rendabel?

De installatie van een warmtepomp is een investering. Na verloop van tijd verdien je deze investering terug en na enkele jaren maak je zelfs winst: je betaalt minder (of niet) voor het gasverbruik en de waarde van jouw woning verhoogt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op atagverwarming.nl

Wat kost een warmtepomp lucht lucht?

Voor een lucht-luchtwarmtepomp mag je rekenen op een prijs vanaf zo'n 4.000 à 5.000 euro (geplaatst, exclusief btw, met 1 buitenunit en twee binnenunits). Dit is exclusief warmwaterproductie. Hiervoor kan een afzonderlijke warmtepompboiler geplaatst worden (vanaf 3000 € geplaatst, exclusief btw).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op infowarmtepomp.be

Hoeveel stroom verbruikt een lucht lucht warmtepomp per jaar?

Je verbruikt als gezin jaarlijks zo'n 15.000 kWh aan verwarming en sanitair, en voor je huis gebruik je een warmtepomp met een COP van 3. Dan komt het verbruik van je warmtepomp neer op 5.000 kWh per jaar (15.000 kWh / 3).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op warmtepompenadvies.nl

Wat verbruikt een warmtepomp aan stroom per jaar?

Hoeveel stroom verbruikt een warmtepomp per jaar? Vervang je je cv-ketel door een warmtepomp met een (heel goed te realiseren) rendement van 480% (COP = 4,8), dan is voor het leveren van dezelfde hoeveel warmte 14.461/4,8 = 3.013 kWh aan elektriciteit nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aardgasvrij.nibenl.eu

Wat zijn de voor en nadelen van een warmtepomp?

Nadelen warmtepomp
  • Grote(re) investering.
  • Grotere dimensie van radiatoren of vloerverwarming vereist.
  • Opwarming gebeurt op lagere temperaturen en verloopt dus trager, of er moeten radiatoren met ingebouwde fan gebruikt worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op c.technischeunie.nl

Wat is beter lucht lucht warmtepomp of lucht water warmtepomp?

Een lucht-waterwarmtepomp is de energiezuinigste oplossing voor nieuwe, goed geïsoleerde woningen. Je haalt dan een hoge COP — de Coefficient of Performance of prestatiecoëfficiënt — en hebt minder elektrische energie nodig om je woning te verwarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op generalbenelux.com

Wat is beter Aardwarmtepomp of luchtwarmtepomp?

De luchtwarmtepomp is met name bij woningenbouw een effectievere oplossing en heeft aan de lucht een onuitputtelijke bron. Een aardwarmtepomp is een stuk duurder en daardoor minder makkelijk terug te verdienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klimaatexpert.com

Kan een warmtepomp zonder zonnepanelen?

Zijn warmtepompen rendabel zonder zonnepanelen? Ja! Hoewel de combinatie warmtepomp en zonnepanelen het meest kostenbesparend zijn. Is een warmtepomp zonder zonnepanelen ook erg voordelig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op panel-wash.com

Hoe werkt een warmtepomp bij koud weer?

De werking van een warmtepomp stapsgewijs uitgelegd: Een vorstvrije vloeistof stroomt door een buizensysteem. Het buizensysteem wordt blootgesteld aan buitenlucht, grondwater of aardwarmte. De vloeistof in de buizen is kouder dan de omgevingstemperatuur, waardoor de vloeistof opwarmt (ook bij lage temperaturen).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op duurzaamheidsvergelijker.nl

Wat is goedkoper gas of warmtepomp?

Een warmtepomp bespaart gas. Toch maakt dat een warmtepompsysteem niet vanzelf goedkoper in gebruik. Dit komt omdat een warmtepomp gebruikmaakt van elektriciteit, terwijl een cv-ketel gas verbruikt. Gekeken naar de kosten per energie-inhoud is gas nog steeds vele malen goedkoper dan elektriciteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op warmtepompplein.nl

Wat is de beste plek voor warmtepomp?

De kelder is meestal de beste plaats om een warmtepomp te laten plaatsen. De kelder is van nature vrij goed geïsoleerd, waardoor je in je leefruimtes geen geluidsoverlast ervaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vasco.eu

Waar plaats je de buitenunit van een warmtepomp?

De buitenunit van de warmtepomp kan op verschillende plekken bij of tegen de woning aan worden geïnstalleerd. Zo kan de buitenunit via een wandbeugel aan de gevel worden bevestigd of op een aanbouw, garagedak, dakkapel of plat dak worden geplaatst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kemkens.nl

Waar plaats je de binnenunit van een warmtepomp?

Een warmtepomp bestaat uit een binnen en buiten unit. De binnen unit wordt meestal geplaatst op de plek waar de cv-ketel staat. De binnen unit wordt meestal geplaatst op een plek met een stevige ondergrond of wordt bevestigt aan de muur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op warmtepomp-info.nl

Wat eerst zonnepanelen of warmtepomp?

Prima idee, want een warmtepomp biedt niet alleen een hoog comfort, het is ook een bijzonder duurzame manier van verwarmen. Sluit je dan ook nog eens zonnepanelen op je warmtepomp aan, dan is je installatie helemáál klaar voor de toekomst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op daikin.be

Hoe snel verdien je een warmtepomp terug?

De terugverdientijd van een warmtepomp

De terugverdientijd van de warmtepomp wordt geschat tussen de 7 en 15 jaar. Binnen welke tijd je precies je kosten terug verdient, hangt deels af van je persoonlijke situatie. Zoals hoeveel gas je verbruikt bijvoorbeeld. Maar ook de prijs van gas speelt een belangrijke rol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vattenfall.nl

Wat is de levensduur van een warmtepomp?

De gemiddelde levensduur van een warmtepomp wordt theoretisch vastgelegd rond 15 jaar. In de praktijk komt het echter vaak voor dat warmtepompen langer dan 20 jaar meegaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op daikin.be

Populaire vragen

  Vorige artikel
Heeft Bonaire zandstrand?
Volgende artikel  
Is 2x per dag eten ongezond?