Er is namelijk een Albert Heijn stomerijservice. Hierbij neem je jouw was gewoon mee naar de supermarkt als je weer eens boodschappen gaat doen. Je levert de was af bij de Albert Heijn stomerijservice, waarna deze wordt opgehaald door een chauffeur van Stomerij.nl.
Het gemak van AH Stomerijservice
Lever je was- stoomgoed in bij een van onze supermarkten met stomerijservice. was- stoomgoed. We brengen je frisse was- stoomgoed weer terug naar jouw supermarkt. AH Stomerijservice beschikt over alle benodigde vergunningen en voldoet aan de strengste Europese milieu-eisen.
Een stomerij, droogkuis (Belgisch-Nederlands) of nieuwkuis (niet-algemeen) is een textielreinigingsbedrijf, waar kleding en andere textiele stoffen worden gewassen en gereinigd.
Veel Jumbo winkels hebben een stomerijservice. Vakbekwame medewerkers reinigen je kleding met behulp van de nieuwste machines. Alle benodigde vergunningen zijn in huis en we voldoen aan alle Europese milieueisen. Je kleding is bij Jumbo dus in goede handen.
Dekbedden stomen
Toch is het belangrijk om één keer in de 6 maanden het dekbed te reinigen om schimmels, bacteriën en huisstofmijten te verwijderen. Zo blijft u slapen onder een schoon en fris dekbed.
Is uw jas vuil? Stomerij Centra zal uw jas stomen of reinigen. Jassen zijn meestal gemaakt speciale stoffen. Deze zijn doorgaans niet geschikt voor in de wasmachine.
Je komt je kleding dan bij ons afleveren. Je gegevens worden opgenomen, waarna de mensen van het servicepunt ervoor zorgen dat de kleding bij een van onze stomerijen terecht komt. Wij gaan dan aan de slag met het reinigen van de kleding, waarbij we met de grootst mogelijke zorg te werk gaan.
De normale levertijd is drie werkdagen, voor sommige artikelen is soms langer nodig om een optimaal resultaat te krijgen.
Je kunt ze buiten laten luchten tegen een muffe geur. Tien minuutjes stomen in de douche doet wonderen tegen kreukels. Maar ook wol en linnen kunnen af en toe een wasbeurt gebruiken.
In principe zijn bijna alle meubelstoffen geschikt om gestoomd te worden, zoals katoen, wol, linnen en synthetische stoffen. Leer en kunstleer kunnen meestal niet gestoomd worden.
Stomen is minder schadelijk
De stomerij van tegenwoordig gebruikt groene producten en die zijn minder schadelijk voor je kleren dan het ouderwetse thuis wassen en drogen. Je delicate kleren die speciale aandacht nodig hebben, worden altijd behandeld met de beste zorg.
Katoen, linnen, acryl, polyester en nylon kunnen vaak een thuiswas aan; leer, zijde en wol besteed je in principe uit. Die stoffen kunnen beter niet nat worden, en hoewel de naam anders doet vermoeden, komt aan stomen geen druppel water te pas.
Een overhemd is een van de goedkoopste kledingstukken om naar de stomerij te brengen. Dit kost u gemiddeld €3,00. Deze prijs kan per stomerij iets afwijken. Sommige stomerijen hebben een speciale overhemdservice, waarmee u bijvoorbeeld 4 overhemden voor €10 kunt laten wassen/strijken/stomen.
Laat je kleding stomen bij Primera
Bij ruim 130 Primera winkels kun je dankzij de stomerijservice terecht voor het stomen van o.a. kleding, jassen, gordijnen, dekbedden en slaapzakken. Je stoomgoed is bij ons in goede handen en wordt milieuvriendelijk gereinigd.
Naar de stomerij
Breng je pak echter maximaal drie keer per jaar naar de stomerij. Chemisch reinigen kan de vezels van je kleding namelijk iets beschadigen, waardoor ze na verloop van tijd zwakker kunnen worden en uiteindelijk kunnen scheuren.
De eerste mogelijkheid om je pak schoon te maken, is stomen. Zo wordt jouw pak op de beste manier gereinigd. Doe dit echter maximaal drie keer per jaar en alleen wanneer het echt nodig is of als je het pak voor langere tijd gaat opbergen.
Een pak is geen T-shirt dat elke keer na het dragen gewassen moet worden. In principe is het beter om het zo min mogelijk te wassen. Om vieze geurtjes te verwijderen, kun je het pak in de frisse lucht uithangen. We raden je aan om je pak elke keer nadat je het hebt gedragen op het balkon te luchten.
Een kledingstomer is in veel gevallen geen complete vervanging voor je strijkijzer. Zo verwijder je met een handstomer geen hardnekkige kreukels, omdat de continue stoomproductie over het algemeen te laag is. Bedenk daarom vooraf waarvoor je de kledingstomer gebruikt.
Kan ik al mijn kleren bij een stomerij afgeven? Als u wilt weten of een kledingstuk chemisch gereinigd moet worden of niet, is het materiaal van de kleding een belangrijke indicator. De meeste stoffen en materialen kunnen niet alleen veilig chemisch worden gereinigd, het verdient zelfs de voorkeur.
Als het gaat om het opfrissen van jouw kleding kun je in principe alle kleding stomen. Dat geldt ook voor strijken, behalve voor kleding die je niet mag strijken (of binnenstebuiten moet strijken). Houd er rekening mee dat je de kleding niet reinigt door die te stomen.
Daarnaast is de stomerij gespecialiseerd in het verwijderen van moeilijke vlekken. Heeft u een vlek op uw kleding, wat u zelf niet meer weg krijgt? Dan is het een goede optie om het bij een stomerij te proberen. We krijgen vaak meer vlekken weg dan u zou verwachten.
Door het vocht in de ruimte, droogt je kleding op zonder (of minder) kreukels. Hang je kleding daarom aan een kledinghanger in de badkamer. Het stoom van de douche zorgt ervoor dat de vezels van de stof zich ontspannen waardoor kreukels op natuurlijk wijze verminderen.