Er bestaan duizenden verschillende soorten vissen. Bij sommige vissoorten is het verschil tussen het mannetje en het vrouwtje goed te zien. De mannetjes zijn vaak gekleurder, hebben langere vinnen en/of grotere staarten.De vrouwtjes zijn vaak saaier van kleur, bijvoorbeeld bruin of grijs.
Het onderscheid tussen mannetje en vrouwtje kan je pas zien als de vissen geslachtsrijp zijn, meestal op een leeftijd tussen één en drie jaar oud. Als het tijd is om te paren heeft het vrouwtje een vollere buik. De mannetjes vertonen 'paaiuitslag': witte stipjes op de kieuwdeksels en soms op de borstvinnen.
Anemoonvissen veranderen dus van een mannetje in een vrouwtje. Bij andere vissoorten gebeurt juist het tegenovergestelde: de vissen zijn eerst een vrouwtje en later een mannetje. Dat geldt voor lipvissen van de soort Thalassoma bifasciatum, die in tropische koraalriffen leven.
Definities die `mannetjesvis` bevatten:
Hommer = 1) Dier 2) Geltharing 3) Homvis 4) Hummer 5) Mannelijk dier 6) Mannelijke vis 7) Mannetjesharing 8) mannetjesvis 9) Milter 10) Verdikking aan het boveneind van een mast 11) Vis 12) Vis (mannelijk) 13) Zeekreeft...
Bij sommige vissoorten is het verschil tussen het mannetje en het vrouwtje goed te zien. De mannetjes zijn vaak gekleurder, hebben langere vinnen en/of grotere staarten. De vrouwtjes zijn vaak saaier van kleur, bijvoorbeeld bruin of grijs. Zo krijgt de driedoornige stekelbaars in het voorjaar een prachtig bruidskleed.
Uitdrogingsgevaar is er niet, maar ze kunnen wel opzwellen. Daarom plassen ze veel. Ze hebben een cloaca of een opening achter de anus waar de plas en poep uitkomt. Indien je dus een zeevis in zoet water zet dan zal deze niet overleven.
Dit wordt paaien genoemd. Er zijn echter ook soorten als de guppy en zwaarddragers waarbij de eitjes inwendig worden bevrucht en volledig ontwikkelde jongen ter wereld komen. Visseneitjes zijn over het algemeen klein en doorzichtig, evenals de larve.
De bevruchting gebeurt inwendig. Met zijn anaalvin – die transport van zaadcellen mogelijk maakt – bevrucht het mannetje de eitjes in het lichaam van het vrouwtje. De eitjes blijven na bevruchting in het lichaam van de moeder. Tijdens de zwangerschap groeien de eitjes uit tot miniatuur visjes.
Regenwormen zijn hermafrodieten
Voor sommige soorten regenwormen, platwormen, schelpdieren en slakken is elk individu zowel vrouwtje als mannetje. De dieren hebben dus zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen.
De meeste dieren die zich voortplanten via parthenogenese zijn kleine ongewervelde dieren zoals bijen, wespen, mieren en bladluizen, die kunnen afwisselen tussen seksuele en aseksuele voortplanting. Door middel van dit proces kunnen honingbijen tot ratelslangen zogenaamde "maagdelijke geboorten" hebben.
Ja, het advies is om 2 keer per week vis te eten als je zwanger bent. Het verlaagt het risico op vroeggeboorte. De vetzuren in vis zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zicht bij ongeboren baby's.
Hoewel er verschillende vissoorten zijn die levende vissen baren, leggen vrouwelijke goudvissen eieren (kuit) waar de guppen uit komen. Het leggen van de eitjes heet “kuit schieten”. Nadat de eitjes gelegd zijn bevrucht een mannetjes goudvis de eitjes. De bevruchting vindt dus niet in de vis plaats, maar daarbuiten.
Zo moet het water rond de 22 graden zijn, het aquarium groot genoeg er moeten genoeg waterplanten zijn voor het afzetten van de eitjes (het kuitschieten van het vrouwtje). Het vrouwtje legt tussen de 500 en 1000 eitjes per dag. De eitjes komen, afhankelijk van de watertemperatuur, na een dag of 5-9 uit.
Vissen houden het graag simpel en hebben een hart met slechts één boezem en één kamer. Hun hart laat bloed rechtstreeks van de kieuwen naar het lichaam stromen, alleen op de terugweg passeert het via het hart.
Een van de eerste aanwijzingen van het bestaan van spelen bij vissen was het zeer complexe gedrag van tapi- rvissen (olifantsvissen). Dit is een Afrikaans geslacht van zwak elektrische vissen. Het gaat hier echter om aanwij- zingen en vermoedens.
Vissen hebben geen oren. Tenminste, niet van die flappers die je aan de buitenkant kunt zien. Zij detecteren geluid met behulp van het binnenoor en het zijlijnsysteem. Het binnenoor is met name gevoelig voor geluid met een frequentie van honderden of zelfs duizenden Hertz.
Het wordt aangeraden om je vissen 1 tot 2 keer per dag te voeren. Zorg dat je kleine hoeveelheden voert als je meerdere keren per dag voert. Over het algemeen kun je beter een dagje wat minder geven dan dat je teveel voert. De precieze hoeveelheid die je moet voeren voor jouw aquarium is een ervaringsproces.
Volgens verschillende bronnen is de meest ideale tempratuur tussen de 24 en de 28 graden. Op lagere tempraturen is het ook wel mogelijk alleen dan gaat oa de groei een stuk langzamer.
Als je bak heel groot is kun je vuurgarnalen wel samenhouden met guppen, platen en mollies, mits je veel schuilgelegenheden hebt.
Een vis heeft kieuwen, die dezelfde functie hebben als de longen bij een mens. Komt een vis uit het water, dan zijn de kieuwen niet in staat om zuurstof op te nemen en zal de vis stikken. Ergo: een vis uit het water 'verdrinkt' op dezelfde manier als een mens in het water.
Gewervelde dieren zoals honden, katten, vissen en vogels hebben bijvoorbeeld hersenen, maar ook krabben, insecten en inktvissen. Dieren zoals ringwormen, slakken, sponzen, anemonen en kwallen hebben geen hersenen. De grote hersenen Het grootste deel van onze hersenen noemen we (niet verrassend) de grote hersenen.
Volwassen konijnen en veel andere knaagdieren, gorilla's en honden eten hun eigen poep of die van een ander op. De poep bevat vitaminen die er in de eerste verteringsronde niet uit gehaald konden worden. Varkens werden in het oude China gebruikt voor klaar-terwijl-u-wacht wc's.