Macaroni met kaas uit de koelkast kun je zowel opwarmen in de magnetron, in de pan als in de oven. In de magnetron duurt het 1-2 minuten. Reken op ongeveer 5 minuten als je het gerecht wilt opwarmen in de pan. Houd in de oven rekening met 20-30 minuten op 175 °C.
Voeg een kopje water toe per portie pasta.Zet een deksel op je pan.Laat enkele minuten pruttelen op een zacht vuurtje.Draai de pasta eens om en laat nog enkele minuten pruttelen.
Giet ongeveer een eetlepel melk per kopje macaroni en kaas in de schaal en meng goed.Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet hem ongeveer 20 minuten in de oven, of tot hij helemaal is opgewarmd .
Opwarmen gaat het beste in een oven. Doe de macaroni in een ovenschaal en verdeel dit gelijkmatig. Steek er met de achterkant van een pollepel of een mes gaten in en giet er een kopje bouillon over wat zo in de gaten kan lopen. Bestrooi eventueel met extra kaas en zet dit ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden.
Dit doe je door je pasta in een zeef onder te dompelen in een pan kokend water op het vuur. Binnen een halve minuut is je pasta al opgewarmd. Vind je de pasta toch nog niet warm genoeg? Dan kun je de zeef ook nogmaals onderdompelen totdat dit de gewenste temperatuur heeft.
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
Doe de macaroni en het water in een magnetronbestendig bakje. Zet de magnetron op 630 watt en zet de macaroni er in voor 6 minuten. Roer de macaroni elke 2 minuten door. Als na 6 minuten de pasta nog niet al dente is, moet je pasta nog iets langer koken.
Houd gekookte macaroni en kaas warm in een slowcooker om te serveren bij een potluck of wanneer je het gerecht urenlang warm wilt houden. Door de slowcooker-inzet in te spuiten met antiaanbakspray voorkom je dat de macaroni aan de inzet blijft plakken zonder extra calorieën en vet toe te voegen.
In de magnetron
Verwarm de macaroni en kaas op medium gedurende één minuut, haal het eruit, roer om de hitte te verdelen en controleer of het heet genoeg is. Als dat niet zo is, blijf dan 30 seconden verwarmen totdat het is opgewarmd.
Opwarmen kan het beste in een voorverwarmde oven op 200 °C. Doe het in een ovenschaal en bak 15 tot 20 minuten, totdat de mac and cheese helemaal warm is vanbinnen.
Doe de macaroni en kaas in een ovenschaal en giet de melk langs de zijkanten van de ovenschaal. Dek af met een ovenvaste deksel of aluminiumfolie. Bak in een oven van 350ºF of broodroosteroven tot het is opgewarmd. Controleer na 40 minuten .
Je kunt het het beste opwarmen in een pan/sauspan . Roer het regelmatig zodat alle "kaas" warm wordt en smelt. Zonder iets toe te voegen, denk ik dat je altijd het risico loopt dat het gaat klonteren. Als je het gevoel hebt dat je echt wat vloeistof nodig hebt, kun je altijd een beetje water toevoegen om het wat losser te maken.
Soep - Verdun de restjes met een beetje melk of bouillon en voeg extra kruiden toe om er een romige soep van te maken. Frittata - Meng met eieren en groenten en bak voor een hartige frittata. Gevulde paprika's - Vul rode of groene paprika's met restjes, bedek met kaas en bak tot ze goudbruin en bubbelend zijn.
Zet het een nacht in de koelkast. Je kunt het stomen om het op te warmen en hoeft dan geen melk/vloeistof toe te voegen. Of verwarm het direct op het fornuis in een pan en voeg beetje bij beetje melk toe om de juiste romigheid te krijgen.
Door zout toe te voegen aan het kookwater krijgt de pasta al meer smaak terwijl het kookt. In Italië wordt trouwens altijd zout aan het kookwater toegevoegd. Wel belangrijk om even te onthouden is dat je het zout het beste kunt toevoegen als het water kookt.
Mac and cheese van Costco. Wordt gekoeld geleverd en zet het dan in de oven op 400 gradengedurende ongeveer 45 minuten tot een uur , en het ziet er absoluut uit en smaakt ook nog eens fantastisch.
De eerste stap is om de melk of slagroom langzaam aan de roux toe te voegen om klontjes te voorkomen . Daarna moet je de vloeistof laten opwarmen zodat de kaas smelt. Daarom heb ik nooit problemen gehad met het gebruik van voorgeraspte kaas, het smelt prima als je het toevoegt aan een opgewarmde vloeistof.
Om te voorkomen dat de kreeft te gaar wordt, raad ik aan om de macaroni met kaas in een oven op lage temperatuur (ongeveer 150 °C) op te warmen totdat hij helemaal warm is .
Magnetron: Verwijder deksel en folie.Plaats kopje op magnetronbestendig bord, dek losjes af.Verwarm op hoog 2-3 minuten (tijden kunnen variëren) tot heet (165 graden F), roer halverwege, laat 1 minuut in magnetron staan . Haal voorzichtig uit de magnetron met het bord.
Je kunt het de avond van tevoren klaarmaken
Zoals u wellicht uit de naam al kunt opmaken, kunt u de klassieke Macaroni en Kaas vooraf klaarmaken .
Je hebt een paar opties: groot volume - 30+ bestellingen per uur - verwarm je 1 gallon kaassaus, voeg 3 pond (droge) pasta toe die goed gekookt is. Meng de twee in een batch en houd ze tot 20 minuten in de stoomtafel. Voeg elke 5 minuten een ounce water toe om de sausconsistentie te behouden.
Om slowcooker macaroni en kaas op te warmen, verwarm je het in de slowcooker op laag vuur tot het helemaal warm is . Dit kan een paar uur duren, dus je kunt het beter bakken in een afgedekte ovenschaal in een oven van 350 °F. Voor individuele porties verwarm je de macaroni en kaas in de magnetron in een afgedekte schaal tot het helemaal warm is.
Als je een koude take-away komen halen bent of je hebt nog een restje over van de vorige dag, dan kan je deze steeds opnieuw opwarmen in de microgolfoven of op het vuur. Als je een gerecht uit de ” Creamy Corner ” sectie hebt genomen, dan warm je deze best op max. 600 watt op.
Verwarm het gedurende 1,5 minuut op 800 Watt. Breek de kaas eventueel in stukjes. Beperk de dikte van de kaas tot 1 plakje en pas de tijd in de magnetron aan afhankelijk van de hoeveelheid kaas die je gebruikt. Gebruik geen keukenpapier, want het vet zorgt voor knapperige kaas.
Giet ongeveer 400 ml kokend water eroverheen – zorg ervoor dat de pasta helemaal bedekt is. 2 Magnetron op hoog gedurende 4-5 minuten, roer het dan goed door zodat het niet blijft plakken.Zet het terug in de magnetron en verwarm het op hoog gedurende 2 minuten intervallen, roer het elke keer door . Het zou ongeveer 9-10 minuten moeten duren voor al dente pasta.