Schud de fles goed voor gebruik. Plaats textiel binnenstebuiten uit de snijmat en druppel een paar druppels VLR op achterkant van de folie. Laat dit een minuut inwerken zodat de lijmlaag van de folie week wordt. Stretch het textiel rondom de drukfout en verwijder de folie met een pel pincet of met de hand.
Gebruik een föhn om de strijkapplicatie op te warmen.
Door een föhn in te stellen op de hoogste stand en deze erg dicht bij de letters te houden kan de lijm op de achterkant van de strijkapplicatie warm genoeg worden om week te worden, waardoor je de applicatie kunt verwijderen.
Om te proberen een plastic opruk of logo te verwijderen van een item dat WEL heet gestreken mag worden, dek je het plaatje af met absorberend papier. (Boterhammenpapier is prima, kranten ook, mits ze niet afgeven, keukenpapier, wc-papier, maar GEEN bakpapier, want dat absorbeert niet).
Een haardroger gebruiken
Als je je applicatie voldoende kan verhitten met een haardroger, zou deze een beetje moeten loskomen. Dan kan je met een pincetje verder beginnen met verwijderen van de applicatie. Wellicht moet je een combinatie van deze methoden gebruiken om alles van je kledingstuk te verwijderen.
Bedek het label met een vel bakpapier. Strijk met ronddraaiende bewegingen en een constante druk over het bakpapier gedurende 10-15 seconden. Zodra het label is opgewarmd, gebruik je een pincet om voorzichtig een hoekje van het label los te maken.
Leg een stuk bakpapier of een strijkdoek over het ingestreken kledinglabel (let op met synthetische materialen). Strijk gedurende 30 - 60 seconden over het label terwijl je druk geeft met het puntje van het strijkijzer (de lijm moet smelten). Je kunt het strijklabel nu van de stof verwijderen.
Om het embleem te verwijderen kun je eerst de foam tape verzwakken. Dit doe je door een paar uur van te voren WD40 of een Tar and Glue remover eroverheen te spuiten. Deze trekt in het foam achter het embleem of logo, en weekt daar een klein beetje van de lijm los.
Zo kan witte azijn of ontsmettingsalcohol ook helpen bij het verwijderen van een sticker. Ook olijfolie is een fantastische stickerverwijderaar. Giet een ruime hoeveelheid olijfolie op een vel keukenpapier en wrijf zachtjes over de vervelende sticker. Na een minuut of 2 glijdt de sticker zo weg.
Gebruik flexfolie verwijderaar
De meest effective manier om flexfolie (maar ook flockfolie en transfers) te verwijderen is door flexfolie verwijderaar te gebruiken. Wij raden zelf AlbaChem VLR flexfolie verwijderaar aan.
De zoom eruit halen doet u d.m.v. persen met een perslap, zodat de lijm smelt en u de delen van elkaar kunt halen. Resten VLIESOFIX kunt u met gedenatureerde alcohol verwijderen (bij apotheek verkrijgbaar). door persen of licht wrijven met een in gedenatureerde alcohol gedrenkte perslap.
Voor het loshalen van het borduurwerk gebruik je een tornmesje. Een tornmesje wordt gebruikt om stiksels los te halen. Het heeft een gevorkt uiteinde. Tussen de tanden van de vork bevindt zich een een scherpe rand die als mes fungeert.
Transferpapier wordt gemaakt met een laser of inkjet printer. Deze inkt zorgt voor een beperkte wasbaarheid. PMS of full-colour transfers worden gemaakt met professionele digitale printers of zeefdruk machines met andere inkten en lijmsoorten.
Haal het ruitjespapier van de achterkant van het vel transferpapier af. Leg de afbeelding dan met de geprinte kant naar boven op de stof. Leg daar bovenop het hittebestendige papier. Leg de afbeelding op de juiste plek op de stof, met de geprinte kant naar beneden.
Doe een klein beetje nagellakremover op een sponsje of keukenpapier en wrijf daarmee over de sticker heen totdat deze geheel is verdwenen. Smeer voorzichtig de lijmresten in met de terpentine, laat het even inwerken en wrijf de opgeloste resten er vervolgens met een droge doek af.
Maak een sopje van heet (niet kokend) water, met wat afwasmiddel en leg het voorwerp met daarop de sticker er een half uur in te weken. De sticker laat in de meeste gevallen dan makkelijk los. Werkt dit niet, dan kunt u ook (een papje van) zuiveringszout proberen.
Gebruik een stickerverwijderaar voor de carrosserie. Werk met een caramelschijf om de autolak niet te beschadigen.
Zet de machine op maximaal 50% (en stand 1). Gebruik nooit de klopboorstand. Beweeg de ronddraaiende caramelschijf over het oppervlak dat je probeer te reinigen. Oefen geen druk uit en laat de schijf het werk doen.
Zorg er voor dat het logo schoon en vetvrij is. Leg vervolgens de plaklaag op het logo en druk dit goed aan. Nu zit het logotape op het embleem en kunt u deze op uw auto plakken. Hierbij is het wel van belang dat ook het oppervlak van uw auto schoon en vrij is van vet.
Om te proberen een plastic opruk of logo te verwijderen van een item dat WEL heet gestreken mag worden, dek je het plaatje af met absorberend papier. (Boterhammenpapier is prima, kranten ook, mits ze niet afgeven, keukenpapier, wc-papier, maar GEEN bakpapier, want dat absorbeert niet).
Verschillen in het kort:
Inkjetprinters zijn goed in foto's op glanzend papier. Laserprinters zijn goed in scherpe teksten en afbeeldingen met scherpe overgangen. Inkt op papier is minder vochtbestendig dan toner. Uitdrogen van inkt kan verstoppigen in de inkjetprinter veroorzaken.
Transferpapier, ook wel carbonpapier of grafietpapier genoemd, is dé oplossing voor het overbrengen van een tattootekening of bodypaint op je huid. Het papier bestaat uit 4 lagen: een mastervel, een beschermvel, een carbonvel en een rugvel. Door deze verschillende lagen is je tekening perfect zichtbaar op de huid.
Hoe werkt transferpapier? Transferpapier voer je door een laserprinter of LED printer. Je maakt gebruik van de standaard toners van de printer en kan deze blijven gebruiken voor het printen van al je documenten. Een laserprinter met wit maakt het mogelijk om afdrukken in alle kleuren inclusief wit te printen.
Flexfolie kan je aanbrengen op alles wat je kunt strijken met een zeer HEET strijkijzer. Flex werkt het beste op katoen of polyester of katoen / polymengsels. Andere synthetische stoffen, zoals acryl, lukt moeilijk omdat ze smelten onder de hitte van een strijkijzer.