Bewaar droogijs op een geïsoleerde plek. Hoe beter de isolatie, hoe minder hoog de druk van het droogijs. Dat is belangrijk, omdat het CO2 in gasvorm tot wel 800 keer zoveel ruimte inneemt. Sla droogijs dan ook nooit op in een luchtdichte of glazen houder.
Om ijs te verzenden, verpakt u uw ijs in een hoogwaardige geïsoleerde doosvoering met droogijs om het ijs heen . De gewichtsverhouding voor droogijs tot ijs moet 1:1 zijn voor verzending van één tot twee dagen en 1,5:1 voor verzending van twee tot drie dagen.
Voeg droogijs toe aan een bak met heet water (rond de 50 C°) en de mist ontstaat onmiddellijk. Het droogijseffect zal stoppen als er teveel droogijs in het water zit en het te ver is afgekoeld (of zelfs bevroren). Hierom is het voor een langdurig effect nodig om het water te blijven verwarmen.
Door een extra laag tussen droogijs en voedselproducten toe te voegen, zoals karton, kranten of een laag doek, blijft uw voedsel koud, niet bevroren . Om het sublimatieproces te vertragen en productverlies te voorkomen, moet u luchtzakken in uw koeler minimaliseren. U kunt deze lege ruimte opvullen met droogijskorrels of gewoon ijs.
Bewaar droogijs in een koude omgeving
Het is belangrijk om droogijs op te slaan in een koude omgeving om sublimatie te vertragen. Een vriezer of speciale droogijskist is hiervoor ideaal. Zorg ervoor dat de temperatuur in de opslagruimte constant blijft zodat het droogijs rond de -78,5 graden Celsius blijft.
De volgende tabel voor hoe lang droogijs meegaat, is gebaseerd op een gemiddelde 5 pond blok droogijs dat heel blijft (niet in stukken gebroken): In een koelbox – 18-24 uur . Buiten – 3-5 uur. In vloeistof – 15-45 minuten.
Veiligheidsmaatregelen droogijs dry ice
Bewaar droogijs niet in een luchtdichte verpakking. Laat droogijs na aankomst niet voor langere tijd in een voertuig achter. Bewaar droogijs altijd in een geventileerde ruimte. Het vrijkomende CO2 verdringt in een afgesloten ruimte de aanwezige zuurstof.
U kunt droogijs gebruiken in combinatie met ijsblokjes of blokkeringen van waterijs .
Om droogijs langer houdbaar te maken, is het belangrijk om het in een goed geïsoleerde container te bewaren, zoals een koelbox of een geïsoleerde verzendverpakking. Eps dozen met vers droogijs zijn ongeveer 5 dagen houdbaar.Containers met vers droogijs zijn ongeveer 7 – 10 dagen houdbaar.
Het droogijs mag niet uit de plastic zakken van de fabrikant worden gehaald en moet voor transport in thermisch geïsoleerde containers worden bewaard. Houd het op de laagst mogelijke temperatuur om de vaste stof te behouden en de vorming van kooldioxidegas te voorkomen.
Gebruik indien mogelijk een tang om droogijs te hanterenmet blote handen.Bewaar droogijs altijd op een goed geventileerde locatie.Bewaar droogijs niet in besloten ruimtes met beperkte ventilatie .
In een YETI koelbox kan droogijs voedsel en dranken langer koud en bevroren houden dan gewoon ijs. Er zijn een paar tips en trucs om droogijs veilig en effectief te gebruiken in een koeler.
Warm het na afkoeling opnieuw op. Bij koud water loopt u het risico op blokvorming van het ijs. Vul een kuip tot een derde met water van 60 °C en schep hier het droogijs in. Vul aan met extra warm water wanneer de rookontwikkeling vermindert.
Als u het droogijs uit de geïsoleerde doos giet of schept — niet aanraken met blote handen! — wordt het omgezet naar CO2-gas. Bij een warmere omgevingstemperatuur gebeurt de omzetting naar rook sneller.
Het is absoluut een goed idee om ijspakketten of droogijs te gebruiken bij het vervoeren van ijstaart in een koelbox of een andere container. De ijspakketten kunnen helpen om de taart koud te houden, terwijl het droogijs hem bevroren kan houden .
Pak je een bak ijs uit de vriezer omdat je er zo'n zin in hebt, is het ijs keihard en moet je wachten… Balen! Met deze tip komt je ijs zachter uit de vriezer en kun je direct beginnen met scheppen! Ijs blijft namelijk zachter en lekker smeuïg als je om de bak ijs in een afgesloten plastic zak in de vriezer legt.
Gebruik in plaats daarvan een papieren container ! Serveer uw ijs gewoon in een afgedekte papieren beker, bewaar dat in een koelbox met uw papieren zakken met droogijs. Overweeg daarnaast om papieren to go containers met deksels te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw bevroren lekkernijen geïsoleerd en intact blijven tijdens het transport.
Vriezen, koelen en conserveren van voedingsmiddelen. Droogijs reinigen van machines in de voedingsmiddelenindustrie. Temperatuurbeheersing tijdens transport van uw producten voor bijvoorbeeld E-Commerce toepassingen. Ophalen, verpakken, versturen van monsterzendingen wereldwijd.
Droogijs blijft ongeveer 24 uur goed als het in een piepschuimkoeler wordt bewaard. Deze periode geldt echter alleen voor een koeler van normale grootte die maximaal 2 blokken droogijs bevat. Het droogijs blijft ongeveer 3-4 dagen goed in groot piepschuim met meer blokken droogijs.
Droogijs wordt het beste vervoerd in een piepschuimcontainer of geïsoleerde koeler met een open deksel . Als droogijs in een voertuig wordt vervoerd, zorg dan voor voldoende ventilatie. CO2-gas kan giftig zijn. Vermijd het betreden van gesloten opslagruimtes die droogijs bevatten, zoals koelboxen of bakwagens.
Wij raden af om droogijs in de diepvries te bewaren. Droogijs heeft een temperatuur van -80 °C. Deze vervliegt in de diepvries, waardoor die gevuld raakt met CO2 en bij openen gevaar geeft voor CO2-intoxicatie. Vooral bij inloopvrieskamers is dit te vermijden.
Wikkel droogijsblokken/-platen in krantenpapier, of doe kleinere stukken in een bruine papieren zak . Dit zal helpen om het langer mee te laten gaan door het te isoleren en sublimatie te vertragen. Het zal ook voorkomen dat u en anderen per ongeluk droogijs aanraken met blote handen terwijl u spullen uit de koeler haalt.
Bij het verdampen van droogijs komt CO2 vrij. Dit gas zorgt er niet alleen voor dat O2 verdrongen wordt, maar is ook gevaarlijk voor de gezondheid in hoge concentraties. Door de CO2 kan je lichaam minder zuurstof opnemen. Daarna word je duizelig en zelfs verstikking kan voorkomen.
Als droogijs in contact komt met de huid of ogen, spoel het aangetaste gebied dan met ruime hoeveelheden koud water . Gebruik nooit droge hitte. Spatten op de blote huid veroorzaken een prikkend gevoel, maar zijn over het algemeen niet schadelijk.
1 pond droogijs per 15'x15' vloeroppervlak houdt je ongeveer op de maximaal toegestane concentratie van 5.000 ppm/8 uur maximale blootstelling. Boven de 50.000 ppm is gevaarlijk. Je hebt sowieso ongeveer 20 cfm ventilatie per persoon nodig, mensen stoten ook CO2 uit.