Telefoon vernietigen, hoe werkt dat? Uw mobiele telefoon wordt vernietigd met een shredder. Deze machine vermaalt uw telefoon en daardoor ook uw vertrouwelijke data en gegevens. Er zijn bedrijven die bij u op locatie telefoons kunnen vernietigen.
Dit gooi je weg via
inleverbakken bij diverse winkels, zoals supermarkten, elektronicawinkels en bouwmarkten of bij de milieustraat.
U kunt oude huishoudelijke apparaten inleveren bij de winkel waar u een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit is de oud-voor-nieuwregeling. De winkel is verplicht elk soortgelijk apparaat in te nemen. Het maakt dus niet uit om welk merk het gaat, of hoe groot het product is.
De veiligste optie: shredderen van mobiele telefoons. Dit kan op locatie, of ophalen en ergens anders laten vernietigen. Dit is vaak nog een hele klus: het scherm en de batterij moeten namelijk eerst uit de mobiele telefoons gehaald worden. Deze mogen volgens wettelijke voorschriften niet de shredder in.
Er zijn meerdere websites die oude telefoons opkopen. Zoals reBuy, verkoopmijntelefoon.nl, GSMLoket en Zonzoo.
Uw smartphone is zelfs verzekerd in de inboedelverzekering. Naast dekking tegen brand kunt u uw mobiel ook verzekeren tegen diefstal en zelfs tegen beschadigingen door water of het laten vallen. Veel mensen weten niet of de inboedelverzekering ook de telefoon verzekert.
Maak je telefoon droog
Houd je telefoon met de ingangen naar beneden, zodat je mobiel goed kan uitlekken. Schud je telefoon een paar keer, zodat al het vocht uit je toestel kan. Laat je telefoon goed uitlekken en dep je mobiel vervolgens droog met een handdoek of absorberend papier.
Uit onderzoek blijkt dat twee derde van de Nederlanders ergens een ongebruikte mobiele telefoon heeft liggen. Die telefoons zijn bij elkaar 33,8 miljoen euro waard als er waardevolle metalen uit gehaald worden. Je oude telefoon is niet alleen geld waard, hij kan ook goede doelen helpen of je huis beveiligen.
Je kunt je oude apparaten inruilen door ze op te sturen of mee te geven. Jouw oude apparaat krijgt dan een nieuwe bestemming of we verwerken het voor je. Inruilopties gelden voor mobiele devices en geselecteerde TV's, monitoren en huishoudelijke apparaten.
De gemiddelde levensduur van een smartphone
De Consumentenbond schat de gemiddelde levensduur op 2,5 jaar. Andere bronnen geven aan dat een nieuwe smartphone 15 tot 18 maanden meegaat. De levensduur van je smartphone hangt af van hoe je met je toestel omgaat.
Geen vaste leeftijd. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is geen algemene regel die bepaalt hoe oud kinderen moeten zijn voordat ze een mobiele telefoon mogen. Sommige kinderen krijgen op hun achtste al een smartphone of zelfs nog eerder (vaak een 'oudje' van hun ouders).
Het onklaar maken van de mobiele telefoon op afstand kan door het IMEI-nummer te blokkeren. Het IMEI-nummer is het serienummer en dit is voor elke mobiele telefoon uniek. Dit IMEI-nummer kunt u achterhalen door '*#06#' in te toetsen op de telefoon of tablet met 3G-verbinding.
A) Verkopen aan refurbisher
Geef uw oude telefoon een tweede leven door uw toestel in te leveren voor geld bij een refurbisher. Een refurbisher is een opkopende partij die uw telefoon koopt en het toestel opknapt zodat deze opnieuw kan worden verkocht als 'refurbished telefoon'.
Leg het toestel in een luchtdichte bak met rijst. Rijst werkt absorberend en onttrekt het vocht uit je telefoon. 8. Wacht 24 tot 48 uur totdat je je telefoon uit de rijst haalt en 'm opnieuw aanzet.
Zout water is funest voor de telefoon net als het toestel langer dan de aangegeven 30 minuten onder water houden. Reden genoeg om toch voorzichtig te zijn met de telefoon en niet te gaan zwemmen of onder de douche te staan met je toestel.
Het beste is om je telefoon twee tot drie dagen in een bak met rijst te laten liggen."
Wanneer iemand anders uw telefoon kapot maakt kan dit onder de aansprakelijkheidsverzekering van deze persoon vallen. Als dit het geval is, is het dus belangrijk dat diegene die de schade veroorzaakt heeft contact zoekt met zijn verzekeringsmaatschappij.
Via de inboedelverzekering is uw telefoon alleen nog verzekerd voor diefstal vanuit uw huis, inbraak of brand. De standaard dekking compenseert de schade niet als u de telefoon laat vallen.
Waarom zou je jouw apparaat inruilen? Dat is heel simpel: jouw oude apparaat is geld waard. Lever hem in bij een van onze MediaMarkt winkels of via onze website en ontvang snel en eenvoudig de waarde op een MediaMarkt-cadeaukaart.
Gebruikte telefoons verkopen aan rebuy
Het verkopen van je telefoon bij rebuy is makkelijk, transparant en snel. Verzending van en naar rebuy is gratis en bovendien verzekerd. Is iets niet helemaal duidelijk of heb je ergens hulp bij nodig? Twijfel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.
Wanneer je de fabrieksinstellingen terugzet op je iPhone, iPad of iPod, worden alle gegevens en instellingen gewist en wordt de nieuwste versie van de iOS-, iPadOS of iPod-software geïnstalleerd.