Open de Google Assistent op je smartphone of tablet door lang op je thuisknop te drukken, of “Hey Google” te zeggen; Zeg “Ik wil mijn naam voor de Google Assistent veranderen”; Geef vervolgens aan hoe je door de app genoemd wil worden; Bevestig je keuze door “ja” te zeggen, of op het duimpje omhoog te drukken.
Google geeft je helaas maar twee opties voor het activeren van je stemgestuurde speaker: 'OK Google' of 'Hey Google'. Probeer je de aandacht van je Home te trekken met 'Hoi Google' dan let de Assistent nog niet op, en zelf dit 'hotword' aanpassen via de Google Home-app zit er ook al niet in.
Je bijnaam bewerken
Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' Of ga naar de Assistent-instellingen. op je Android-telefoon of -tablet. Breng de gewenste veranderingen aan. Tik op OK.
Je kunt 'Hey Google' zeggen terwijl je Google Maps en Android Auto gebruikt. Altijd aan: Je kunt 'Hey Google' zeggen, ongeacht of je scherm aan- of uitstaat.
Bij Google Assistent is dat "Hey Google" of "Ok Google" en bij Alexa is dat "Alexa". Hierna gaat Google Assistent of Alexa voor je aan de slag. Beide spraakassistenten werken in dat opzicht dus hetzelfde. Het verschil zit hem vooral in specifieke functies.
Tik op je telefoon op de startknop en houd deze vast of zeg 'Hey Google'. Vraag 'Welk nummer is dit?' Speel een nummer af, neurie, fluit of zing een melodie van een nummer. Neuriën, fluiten of zingen: De Google Assistent zal mogelijke overeenkomsten voor het nummer identificeren.
Gebruik je Android-telefoon of -tablet en zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'. Of ga naar de Assistent-instellingen. Tik onder Alle instellingen op Assistent-stem. Kies een stem.
Zorg ervoor dat het is verbonden met het internet en met hetzelfde wifi-netwerk als je mobiele apparaat. Zorg ervoor dat de microfoon aan staat: Speakers (behalve Google Home), smartdisplays of smartklokken: Zorg ervoor dat de schakelaar voor de microfoon op de achterkant van het apparaat aan staat.
Via 'Snelle instellingen' kun je de instellingen bekijken en wijzigen vanaf elk scherm op je telefoon. Je kunt de instellingen die je vaak wijzigt, toevoegen aan of verplaatsen naar 'Snelle instellingen'. Voor sommige van deze stappen moet je het scherm aanraken.
Zeg 'Hey Google' gevolgd door een vraag of opdracht. De Assistent luistert als de lampjes bovenop het apparaat draaien (Google Home) of pulseren (Google Nest Mini (2e generatie), Google Home Mini (1e generatie), Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Hub en Google Nest Hub Max).
Google Home is vanaf 24 oktober 2018 in Nederland verkrijgbaar in verschillende grote webshops. De prijs van de Google Home is € 149 per stuk. De mini variant kost € 59.
Als je wifi-verbinding is verbroken of als je onlangs je wifi-naam, wachtwoord of serviceprovider hebt gewijzigd, moet je misschien je speaker of scherm voor Google Nest of Google Home opnieuw instellen.
Google Assistant is in staat om de verschillende stemmen te herkennen door middel van een stemanalyse. Gebruikers moeten de woordencombinaties 'Ok Google' en 'Hey Google' elk twee keer opzeggen, waarna Google Home bepaalde kenmerken van de stemmen detecteert en opslaat. Dat heeft Google bekendgemaakt.
Wanneer je jezelf hoort praten hoor je een heel andere stem, dan wanneer andere mensen jouw stem horen. Dat heeft ermee te maken dat het geluid dat we zelf produceren, wordt getransporteerd via de beenderen en niet via onze oren. Jijzelf ervaart je eigen stemtoon lager, dan hij in werkelijkheid is.
Kort gezegd is de Assistent Googles antwoord op Siri en Alexa. Het is een slimme, geavanceerde die je vragen kunt stellen met je stem, maar ook opdrachten geven. Hij kan echter ook uit zichzelf ondersteuning bieden, door je 's ochtends bijvoorbeeld te waarschuwen voor files op weg naar je werk.
Bel 1919. Je hoort het telefoonnummer (behalve bij een geheim nummer), de datum en het tijdstip van de laatste oproep.
De landcode van Nederland is bijvoorbeeld 31 of +31. De website van de Telefoongids heeft een overzicht van alle landcodes .
Bijvoorbeeld door omgekeerd te zoeken via telefoonboek.nl. Deze zoekmachine voor telefoonnummers is je beste kans om te achterhalen wie je belt. Heb je resultaat? Dan zie je welk bedrijf of persoon je probeerde te bellen.
Amazon Alexa is de slimme assistent van webwinkelgigant Amazon. In feite kun je Alexa vergelijken met Google Assistant. Het is een slimme assistent die je vragen kunt stellen en waarmee je je smarthome kunt bedienen. Dit kan zowel via de Amazon Alexa-app als via de slimme speakers en slimme displays van het bedrijf.