Sab simplex wordt met veel succes toegepast bij baby's tegen darmkrampjes. Basisdosering is bij elke voeding 7 druppels.Wanneer dit niet voldoende is, dan mag er 10 druppels gegeven worden, met een maximum van 15 druppels per voeding.
Je gebruikt sab simplex door bij iedere voeding 15 druppels van de vloeistof aan je kindje te geven. Je kan de druppels door de melkvoeding of het hapje van je baby mengen. Geef je borstvoeding? Dan kan je sab simplex voor het voeden op de tong van je baby druppelen of via een lepeltje aan je baby geven.
Sab simplex vinden baby's lekker, want het smaakt naar framboos. Sab simplex is makkelijk in te nemen. Een lepeltje met 15 druppels voor de borstvoeding of gewoon 15 druppels in het flesje. Sab simplex is sinds 35 jaar een betrouwbaar product.
Zachte hulp bij pijnlijke winderigheid, darmkrampjes en buikpijn. De suspensie met aardbeiensmaak wordt gemakkelijk aan de vers bereide fles toegevoegd of met een kleine lepel direct in de mondholte toegebracht. Kijk goed naar uw kindje hoeveel druppels er nodig zijn. 15 druppels per voeding is echt het maximum.
Als je baby 's nachts last heeft van krampen kan dit verschillende oorzaken hebben: Lichaam moet nog wennen aan voeding via de mond in plaats van de navelstreng. De darmen zijn nog in ontwikkeling (bij pasgeboren baby's). Je baby krijgt te veel lucht binnen tijdens de voeding.
Krampjes zijn heel normaal, maar zijn wel vervelend voor je baby. Met name in de eerste weken hebben baby's vaak last van krampjes in de avonduren. De piek van de darmkrampjes ligt bij de 6 tot 8 weken, daarna merk je dat het minder wordt. Na drie tot vier maanden gaan de krampjes meestal vanzelf over.
Maar huilt je baby gedurende langere periodes tot wel 3 uur achter elkaar en kun je hem niet kalmeren? Dan heeft hij ergens last van, waarschijnlijk van darmkrampjes. Baby's krijgen hier last van rond de 2 tot 4 weken en het kan duren tot ze 3 tot 4 maanden oud zijn.
Symptomen van (verborgen) reflux herkennen bij je baby
Kokhalzen. Spugen. Overstrekken (het aanspannen van de rugspieren en het achterover drukken van het hoofdje) Slechte nachtrust.
Zorg dat de baby een beetje rechtop ligt of zit en naar je toegedraaid is. Hou het flesje horizontaal en zorg dat de speen volledig met melk gevuld is. - Soms kan het veranderen van type flesje, het lucht happen verminderen (bv Avent Anti Colic is speciaal ontwikkeld zodat kindjes minder lucht happen).
Laat je baby rustig drinken, neem de tijd om eventueel tussenin maar zeker na de voeding je baby een boertje te laten. Zorg dat de speen van de fles volledig gevuld is zodat er geen lucht mee naar binnen gehapt wordt. Masseer het buikje in de richting van de klok met het rugje van de baby op je knieën.
Een verstopping van de darmen komt bij veel baby's voor en gaat vaak vanzelf over. Door de buik van de baby te masseren of wat meer water toe te voegen, kun je het ongemak al verminderen. Ga in ieder geval niet zelf experimenteren met bijvoorbeeld een thermometer, olie of laxeermiddelen.
Infacol wordt gegeven vóór elke voeding. Het kan zowel bij borst- als bij flesvoeding worden gebruikt. Infacol wordt niet in de bloedbaan opgenomen. Het helpt bij het bevrijden van vastzittende lucht, zonder het natuurlijke ontwikkelingsproces van de darmen te beïnvloeden.
Wanneer baby's last hebben van krampjes hebben ze vaak de neiging om zich te gaan strekken. Door je baby met de buik op je schouder te leggen, kan hij of zij zich niet strekken. Ook komt er hierdoor wat druk op de buik te liggen, wat verlichting geeft bij de krampjes.
Bij baby's die gedurende de eerste 3 maanden probiotica krijgen blijkt dat deze kinderen minder last hebben van reflux klachten. Doordat de darmen beter functioneren met probiotica heeft dit een gunstig effect op de spijsvertering. De voeding wordt beter verteerd en blijft ook minder lang in de maag.
Osteopathie kan baby's onder andere helpen bij het kiss-syndroom, spanning en stijfheid in armen, benen en romp, achterblijvende motorische ontwikkeling, niet kruipen of laat lopen, overstrekken, een onregelmatig of afgeplat schedeltje of voorkeurshoudingen van het hoofd of de romp.
Tips om krampjes te verzachten
Troost je baby door hem of haar bij je te houden. Een draagzak kan hierbij fijn zijn. Masseer het buikje van je baby door rondjes te maken in de richting van de klok. Masseer de rug van je baby terwijl hij/zij op zijn/haar buikje op je onderarm rust.
Sommige merken fleswater (bv. Spa) kunnen bij gevoelige kindjes mogelijk constipatie en krampjes veroorzaken. In dat geval ben je beter af met een water van Evian of Valvert.
Behalve dat het niet werkt, zijn er ook nog andere redenen om je baby geen Infacol te geven. Ingredienten: Simeticon 40 mg/ml natriumsaccharine, hypromellose, sinaasappelsmaak, methyl hydroxybenzoate (E218), propyl hydroxybenzoate (E216), gezuiverd water.
Voor baby's die last hebben van reflux, zou het kunnen helpen de reflux te verminderen door het hoofdje hoger te leggen dat het lichaam. Hierdoor kan het maagzuur niet makkelijk omhoog stromen waardoor je baby wellicht beter slaapt. Bijvoorbeeld met behulp van kussentjes, of een speciaal anti-reflux matras.
Reflux kan erger worden door andere klachten, zoals spruw, darmkrampen, verstopping of een oorontsteking. Wat kan ik zelf doen? Je kunt je baby helpen op twee manieren: met voeding en met houding. Geef je baby vaker kleine beetjes voeding.
Rare geluiden tijdens het slapen door lichte slaap
Je baby begint met een lichte, actieve slaap die vergelijkbaar is met de REM-slaap van een volwassene. In deze slaapfase slapen baby's oppervlakkig, bewegen ze meer en kunnen ze zelfs geluiden maken die lijken op kreunen, lachen of gillen.
Het zogenaamde huiluurtje in de avond kun je eenvoudig herkennen, het lijkt niet op het huilen van je baby als hij pijn of honger heeft. Je baby lijkt heel boos te zijn en huilt wel tien minuten tot meer dan een uur. Het gebeurt altijd aan het einde van de dag, meestal voordat hij gaat slapen.
De darmen van je kindje worden namelijk voor het eerst echt aan het werk gezet buiten de baarmoeder, met melk in plaats van vruchtwater. Hierdoor passeert voeding soms te snel en wordt het niet afgebroken, wat zorgt voor winderigheid en krampjes.
Door te troosten, met de klok mee over het buikje te wrijven, door fietsbewegingen te maken met de benen van de baby of door de baby even op de buik op je arm of borst te laten liggen kun je de krampjes helpen verlichten.