Uit onderzoek blijkt dat we slechts 3 keer verliefd worden in ons leven! Het onderzoek vond plaats in Engeland waar 3000 Britse mannen en vrouwen ondervraagd werden. De ondervraagden hadden gemiddeld vijf relaties achter de rug, maar ze bekenden slechts drie keer echt verliefd te zijn geweest.
Misschien heeft iedereen wel ergens gelijk. Echter is uit een publicatie van Elephant Journal gebleken dat de meeste personen in het algemeen slechts op drie mensen verliefd worden. Of beter gezegd: op drie verschillende types.
Verliefden kunnen immers vaak alleen maar aan hun partner denken. Maar Amerikaans onderzoek bewees in 2009 dat de hersenen zelfs na een relatie van twintig jaar nog alle kenmerken van verliefdheid kunnen hebben. Paren in zo'n gelukkige toestand noemen we 'zwanen', omdat die vaak levenslang bij elkaar blijven.
Sommige mensen geloven enkel in de ware, andere worden wel zo'n 20 keer verliefd. Maar iets in jezelf zal altijd wel zeggen of dit échte liefde is of niet. In een publicatie van Elephant Journal is gebleken dat mensen in het algemeen slechts op drie mensen écht verliefd worden, drie verschillende types beter gezegd.
Ja, de verliefdheid gaat in principe altijd voorbij. In veel veel gevallen gaat verliefdheid over in liefde. Maar het kan ook gewoon verdwijnen. Het goede gevoel dat de verliefdheidshormonen geven, maakt ze verslavend.
Gemiddeld duurt het drie maanden van daten tot een serieuze relatie, maar dit kan ontzettend variëren. Cliché maar waar: uiteindelijk zal je merken dat naast verliefdheid het gevoel 'houden van' steeds meer gaat groeien en kun je spreken van een relatie.
Je lichaam, je hersenen raken er erg aan gewend om deze gedachten te hebben. Het blijven denken aan die persoon is dus een verslavende gewoonte geworden omdat jouw hersenen gewend zijn aan deze “gedachtenwegen”. Dit is een puur fysieke gewenning en fysieke verslaving.
Afgezien van de eerste tijd van verliefdheid, gaat het daarna nooit meer helemaal vanzelf. Je moet er aan werken, er tijd en aandacht aan geven. Alles wat aandacht krijgt wordt groter en daarmee zullen je gevoelens ook weer terugkomen.
Sommige mensen geloven dat je in je leven slechts één grote liefde kunt hebben, terwijl de ander elk jaar een nieuwe partner heeft. Uit onderzoek is gebleken dat je in je leven op drie mensen écht verliefd wordt. Tijdens die drie keer dat we verliefd worden, worden we telkens op een andere manier verliefd.
Ja, ex partners komen dus altijd terug, maar niet altijd op het moment waarop je het zou verwachten. Naarmate de tijd verstrijkt bestaat de kans dat jij anders naar de situatie en de relatie gaat kijken. Het is dan ook heel goed mogelijk dat je uiteindelijk beslist om je oude relatie niet meer te herstellen.
Als een man op je verliefd is dan zul je dat al snel merken. Hij kan met zijn ogen niet van je afblijven. En dan niet alleen je lichaam, maar vooral je gezicht, je lach, je ogen en hoe jij je beweegt. Zoekt hij steeds oogcontact met je?
Hij vertoont onzekerheid in zijn lichaamstaal
Een verliefde man is erg onzeker (al zou hij dat zelf nooit toegeven). Een man die verliefd op je is probeert constant indruk op je te maken. De hele tijd speelt de volgende gedachte door zijn hoofd: “Ik hoop echt dat zij me leuk genoeg vindt.”
Je weet dat je op elkaar kan rekenen, wat jou een rustig gevoel geeft. Bij die gemoedsrust hoort ware liefde. Jullie behoeftes, wensen en verlangen zitten op één lijn. De pijn van de ander is jouw pijn en het geluk van de ander is het jouwe.
In eerste instantie bepaalt ú wie u wilt blijven zien. Besef dat u vanaf het allereerste begin het patroon vastlegt; zorg er dus voor dat de patronen die worden vastgelegd de patronen zijn waarmee u wilt leven. Intimiteit vereist zelfkennis. De juiste partner voor u is degene van wie u voelt dat hij de ware is.
Ware liefde bestaat uit twee personen met hun eigen passies, interesses en wereldperspectieven, die ervoor KIEZEN om samen te zijn. Niet omdat ze iets van de ander nodig hebben, maar omdat ze hun eigen leven met de ander willen delen.
Je eerste liefde is niet altijd de ware.
Zo jammer, maar vaak helaas heel erg waar. Je eerste echte relatie voelt als de allerbeste liefde op aarde, maar helaas kan het uiteindelijk toch nog stuklopen. Maar dat is helemaal niet erg.
Een antwoord op de vraag 'hoe lang is te lang? ' is verschillend per persoon. Vaak wordt het antwoord helder in een relatie, waarvan een van de twee mensen laat blijken behoeften te hebben aan een potje seks.
Net als in eerder onderzoek bleek ook uit Fishers experiment dat mannen vaker aan seks denken: gemiddeld 34 keer per dag, terwijl de teller bij vrouwen op negentien keer bleef steken. Maar, ontdekte Fisher, mannen denken niet alleen vaker aan seks, maar ook aan eten en slapen.
Uit de resultaten bleek dat mannen gemiddeld 34,2 keer per dag aan seks denken, dat is ongeveer om de 28 minuten. Vrouwen denken gemiddeld 18,6 keer per dag aan seks, iets minder dan een keer per uur.
Maar mannen blijken nog veel langer last te hebben van pijn na een relatiebreuk dan vrouwen. Dat trauma kan soms jaren aanslepen en zelfs decennia later nog de kop opsteken, blijkt uit onderzoek. Dat is zelfs het geval als ze zelf de relatie beëindigen en ze daar achteraf wat spijt over hebben.
Naast het gebrek aan fysiek contact is een ander signaal dat je niet meer verliefd bent op je partner dat je steeds meer afstand neemt. Niet alleen door elkaar minder aan te raken, maar ook door elkaar steeds meer te ontwijken.
Helaas – dat verliefde gevoel van het begin komt niet zomaar terug. Die overgeslagen vonk blijft zo'n zes maanden tot één jaar hangen – daarna verdwijnen de 'geluksstofjes' uit ons lichaam en gaat het verliefde gevoel over in houden van. Probeer daarom niet om datzelfde gevoel terug te krijgen.
Een ontmoeting tussen zielsverwanten kun je dus zien als een ontmoeting tussen twee universa. Hierbij worden dimensies vol licht en liefde gedeeld. Door de herkenning sta je open voor het universum van de ander. Diepere lagen openen zich in jezelf.
Een sneller kloppend hart, blozen en vlinders in de buik. Het lijkt wel alsof je ook lichamelijk veranderingen merkt als je verliefd bent. Volgens wetenschappers is een gedeelte in je hersenen hiervan de oorzaak.
Bij houden van denk je (uiteraard) af en toe aan je partner, maar is het niet zo dat die persoon continu in je hoofd zit. Mensen die verliefd zijn, beseffen dat een partner een groot deel van hun gedachten beslaat. Bij sterke verliefdheid kan het zelfs zijn dat je de hele tijd denkt aan je partner.