Hoe vaak was je de haren van je baby? In het eerste jaar is het voldoende om de haren van je kindje eens per week te wassen.Als je kindje ouder is dan 1 jaar, kun je de haren langzaamaan twee keer per week gaan wassen. Let op: houd de hoofdhuid van je kindje goed in de gaten.
Eén of twee keer per week haar wassen bij je baby is daarom meer dan genoeg. De hoofdhuid en het haar van je kleine zijn namelijk nog kwetsbaar. Vaker wassen is niet goed voor de babyhuid. Zeepproducten en water kunnen het natuurlijk aanwezige vetlaagje op de hoofdhuid beschadigen.
Eén á twee keer in de week zijn haar wassen is voldoende. Vaker wassen met zeep of shampoo is zelfs niet goed voor zijn huidje. Zeepproducten tasten namelijk het natuurlijk aanwezige, vette laagje op de huid aan. Door vaak te wassen droogt de huid van je kindje sneller uit, waardoor het schraal kan worden.
De eerste maanden heb je alleen water nodig voor de lokken van je baby. Daarmee kun je veilig de haren van een baby wassen. Of de haren even meepakken tijdens het badderen, ook helemaal prima. Als je mini meer haar krijgt, kun je één keer per week shampoo gebruiken.
Bij heel dik haar en weinig talg is het juist goed om je haar minder te wassen. Zeker mensen met droog haar of krullen kunnen heel gemakkelijk het aantal wasbeurten afbouwen. Maar over het algemeen kan iedereen met gemak een tot drie dagen zonder shampoo. Er is geen standaard aanbeveling.
Je haren niet wassen met shampoo is dus een stuk natuurlijker en beter voor je hoofdhuid, en je schijnt er niks van te ruiken. Toch zijn er ook mindere verhalen. Zo kan je hoofdhuid gaan jeuken als je lang je haar niet wast. Bovendien wordt het bij sommige mensen een stuk stugger en doffer.
Wanneer je haar droog en beschadigd is, is het goed om je haar om de drie of vier dagen te wassen. Niet te vaak, want dan droogt het namelijk sneller uit. Geef de natuurlijke oliën op je hoofdhuid de tijd om je puntjes te bereiken.
Net zoals jouw lichaam na de bevalling moet 'ontzwangeren', veranderen de hormoonspiegels in het lichaam van je pasgeboren baby. En net zoals jij zelf last kunnen hebben van haarverlies na de bevalling, krijgt jouw kleintje hoogstwaarschijnlijk ook te maken met haarverlies als gevolg van hormoonveranderingen.
Dit kan nog wel 6 maanden duren. Daarna duurt het nog even voordat de echte haren van je baby gaan groeien. Gemiddeld gebeurt dit tussen de 9 en 12 maanden. Het is dan niet zo dat de haren van je baby allemaal in 1 keer uitvallen en je baby gelijk kaal is.
Je baby douchen of badderen, hoe vaak moet dat? Bij baby's is twee tot drie keer per week in bad meer dan genoeg. Zorg dat het water de goede temperatuur heeft (niet hoger dan 37 graden Celsius) en dat er genoeg water in het badje zit zodat je baby niet afkoelt.
Baby's hebben een gevoelige huid die makkelijk kan uitdrogen. Ook wordt je baby nog niet snel vies. Het is daarom niet nodig én beter voor zijn huid om niet te vaak te douchen. Eén tot twee keer per week douchen of in bad is vaak genoeg.
Het is dus niet nodig om je dreumes of peuter iedere dag te badderen. Om de dag douchen, of zelfs drie keer per week, is al genoeg. Houd wel je kindje schoon door hem dagelijks met een washandje het gezicht, handjes, billen en geslachtsdeel schoon te maken.
Zwitsal Goedemorgen Haarlotion zorgt ervoor dat de haartjes wat vochtig worden. Dit heeft als resultaat dat het haar makkelijk gekamd kan worden, zodat je kleintje het kammen niet als vervelend zal ervaren. Zwitsal Goedemorgen Haarlotion is de onmisbare toevoeging aan het ochtendritueel van je baby.
De Tummy Tub is een doorzichtig badje, dat de vorm heeft van een emmer. Je kunt deze bademmer gebruiken tot je baby zes maanden oud is. In een Tummy tub zit je baby rechtop. Hij kan zijn armpjes en beentjes bewegen, maar voelt ook de wanden.
Hoe was je je kind met een washandje? Leg je baby op een zachte, vlakke ondergrond, bijvoorbeeld op het aankleedkussen. Houd warm water en een washandje of spons bij de hand.
Kleur ogen van een baby
Veel blanke baby's hebben bij de geboorte blauwe ogen, die later kunnen veranderen in bruin of groen. Dat de ogen bij de geboorte blauw zijn, komt doordat baby's bij de geboorte nog weinig pigment hebben. In de loop van de eerste maanden neemt het pigment toe.
Pigmenten. De haarkleur die u bij uw geboorte heeft is de haarkleur die u houdt tot het grijs wordt, althans dat is wat veel mensen denken. Toch is dat bij sommige mensen niet het geval, hun haarkleur kan in de loop der tijd veranderen.
De longen gaan zich verder ontwikkelen. De baby is al 25 cm lang en weegt 300 gram. Spieren ontwikkelen zich, ze worden krachtiger. Wenkbrauwen en wimpers groeien.
Zwitsal Shampoo
In deze shampoo kom je geen parabenen, zepen en hypoallergenen tegen. De shampoo is pH-huidneutraal en is zodoende mild voor de haren, de hoofdhuid en ook voor de oogjes. Dankzij deze shampoo heeft je baby nooit meer last van prikkende oogjes tijdens het wassen van de haren.
Buiten het haar van een baby wassen, dan.
Babyshampoo is dankzij zijn eenvoudige en milde ingrediëntenlijst ideaal voor het reinigen van de delicate babyhoofdhuid en eerste haartjes.
Zwitsal Shampoo is pH-huidneutraal en uitvoerig dermatologisch getest. Shampoo van Zwitsal is geheel zeepvrij en geeft een zachte schuim.
Je stript als het ware de hoofdhuid van zijn natuurlijke olieën, waardoor de talgproductie alleen maar wordt gestimuleerd. Het gevolg: haar en hoofdhuid die compleet uit balans zijn. Afhankelijk van je haar- en hoofdhuidtype is het aan te raden om je haar daarom één keer per week te wassen.
1 keer wassen is reinigen, 2 keer wassen is verzorgen
Als jij je haar niet elke dag wast, adviseren wij om je haar twee keer achter elkaar te wassen. Als je een geconcentreerde verzorgende shampoo gebruikt, is een hoeveelheid shampoo ter grote van ongeveer een euro muntstuk meer dan genoeg.
Zweet bestaat uit lichaamsafval en zout, wat je haren droog en stug maakt als je het laat opdrogen in je haren. Kortom, je wilt zweet niet te lang in je haren laten zitten en lekker je haren wassen na het sporten.