Log in op Mijn Marktplaats.Ga naar Mijn Favorieten.Open de advertentie waarvan je het bod wil intrekken.Klik onder je geplaatste bod op de knop Trek bod in.
Voor de totstandkoming van een koopovereenkomst in de zin van artikel 7:1 BW is een wilsovereenstemming vereist. Deze wilsovereenstemming bestaat uit aanbod en aanvaarding. Het plaatsen van een advertentie op een website als Marktplaats wordt gezien als een uitnodiging om in onderhandeling te treden.
De verkoper hoeft niet op uw bod te reageren. Zolang u geen reactie krijgt, kan de verkoper doorgaan met het houden van bezichtigingen. Hij mag ook met een andere koper onderhandelen, of een ander bod accepteren. In de tussentijd mag u het bod altijd intrekken of veranderen.
Geef de verkoper voldoende tijd om te reageren. Krijg je geen reactie, probeer het dan nog eens. Blijft een reactie uit, overweeg dan om je bod te verwijderen. Houd er rekening mee dat een product inmiddels verkocht kan zijn en de verkoper daarom niet meer reageert.
Volgens de regels van Marktplaats is een bod niet bindend en verplicht het niet tot aan- of verkoop. Dat geldt dus ook voor de verkoper. Die kan u zelfs zijn adres sturen (zodat u kunt komen kijken) en ondertussen met een andere koper een deal sluiten, zodat u voor niets komt.
De 5 gouden tips voor succesvol onderhandelen
Behandel de andere partij altijd met respect en blijf vriendelijk. Overweeg een bod goed en neem geen overhaaste beslissingen. Het kan voorkomen dat de andere partij vraagt hoe jij tot deze vraagprijs bent gekomen. Je staat sterker wanneer je direct antwoord weet te geven.
Wat zijn de regels van het bieden? Een bod is niet bindend. De adverteerder is niet verplicht om het hoogste bod te aanvaarden en hij mag een bod ook verwijderen. Ook als bieder mag je jouw bod weer intrekken.
Het is wel zo netjes om even te reageren als je aan hebt gegeven dat ze mogen bieden. Wie weet willen ze wel meer bieden als je gewoon even reageert met een kort mailtje dat het te laag is en zet je er een tegenbod bij.
Helaas kan het voorkomen dat iemand via Marktplaats een product aanbiedt dat gestolen is. Op het moment dat je dit product koopt of verkoopt, maak je je schuldig aan heling. Zowel het kopen als het verkopen van een gestolen van een gestolen product wordt aangemerkt als heling en is dus strafbaar.
Krijg ik mijn geld terug bij oplichting? Heb je voor een product betaald maar niet ontvangen? Wij kunnen er helaas niet voor zorgen dat je het geld dan terugkrijgt. Ook spelen wij geen rol in schadebemiddeling tussen kopers en verkopers.
Je mag je bod namelijk op ieder moment wijzigen, zowel de koopprijs als de ontbindende voorwaarden. Je mag je bod ook helemaal intrekken. Daarnaast kun je bij het uitbrengen van het bod vermelden tot wanneer deze geldig is.
Op grond van de wet hebt u als koper na het tekenen van het koopcontract een bedenktermijn van 3 dagen. Soms is in het koopcontract afgesproken dat de verkoper ook een bedenktermijn heeft. De verkoper kan dan binnen de bedenktermijn van het contract af. Een bedenktermijn voor de verkoper komt niet vaak voor.
Hoelang de onderhandeling duurt hangt af van de situatie. Je kan er dezelfde dag nog uitkomen of er weken over doen. Deze tijd kan in je voordeel werken, maar ook in je nadeel. Uiteraard kan je zelf een termijn stellen waarin je een tegenbod wilt ontvangen.
Is een bod op Marktplaats bindend? Volgens de regels van Marktplaats is een bod niet bindend. U mag dus na een bod nog beslissen of u het product koopt of verkoopt.
Voorbeelden van eenvoudige belediging zijn het grof uitschelden van iemand, het opsteken van een middelvinger of het spugen in het gezicht. Eenvoudige belediging is strafbaar gesteld in artikel 266 Sr. Een bijzonder vorm van belediging is smaad/smaadschrift.
Er zijn trouwens ook maar twee opties, waarvan er eentje theoretisch is. De eerste uiterste prijs is de minimale prijs die ik graag wil ontvangen, en dat is €600 en de andere uiterste prijs is de maximale prijs die oneindig hoog is, maar die ik voor het gemak wel wil limiteren tot €600 miljoen miljard.
“De prijs is bespreekbaar.”
Zeg dus niets over de prijs en laat je bezoekers voelen dat er veel interesse is, door bijvoorbeeld verschillende geïnteresseerden tegelijk uit te nodigen. Op die manier zet je kopers aan om snel een goed bod te doen.
Je kan op 2dehands vanaf nu sneller, makkelijker en veiliger betalen via de Betaalverzoeken in de chat. Als verkoper kan je de koper een Betaalverzoek sturen om de betaling in orde te maken. Ook als koper kan je initiatief nemen en een Betaalvoorstel sturen naar de verkoper.
2dehands is een betrouwbaar platform, maar pas op!
Wij raden daarom aan om steeds voorzichtig te zijn bij aan- en verkopen op 2dehands.be. Het is een betrouwbaar platform, doch maken criminelen er gebruik van om u te misleiden en trachten ze u buiten het platform van 2dehands.be te krijgen.