Tikkie is een gratis app waarmee je betaalverzoeken verstuurt naar vrienden, familie of bekenden. Handig als je een etentje hebt voorgeschoten of geld inzamelt voor een cadeau voor een collega.
Ja, dat kan!
Tikkie werkt niet goed, wat nu? Verwijder de app en download deze opnieuw. Doet Tikkie het daarna nog niet? App ons via 06 - 13 76 85 28 met wat er misgaat, we helpen je graag verder.
Tikkie is een gratis app voor iPhone en Android. Hiermee stuurt u makkelijk betaalverzoekjes naar familie of vrienden. De betaling verloopt via iDEAL en de eigen vertrouwde bank. De app is beschikbaar voor iedereen met een betaalrekening in Nederland.
Om Tikkie te gebruiken, maak je in de app een betaalverzoek aan. In dit verzoek geef je aan waarvoor je geld terugvraagt en naar wie het verzoek verstuurd moet worden. Dit kunnen meerdere personen zijn. Wanneer het betaalverzoek verstuurd is, krijgt jouw vriend een WhatsApp-bericht binnen met de vraag om te betalen.
Tikkie is een app waarmee je gemakkelijk betaalverzoeken opstelt. Deze kun je versturen via WhatsApp of e-mail naar een persoon die je nog geld verschuldigd is. Zo heb je geen gedoe met het uitwisselen van bankgegevens en kan er met een druk op de knop betaald worden.
Zo kan een crimineel op jouw naam een lening aangaan of een pand huren en voor je het weet heb je de politie of deurwaarder voor je deur staan. Niet alleen ben je dan veel geld kwijt, maar ook je naam wordt zwart gemaakt op internet en in administraties.
Nee, alleen mensen met een rekening bij een Nederlandse bank kunnen een betaalverzoek betalen met iDEAL. Aan hoeveel mensen kan ik een betaalverzoek maximaal sturen? Deel de link van een betaalverzoek met zo veel mensen als je wilt. Zolang een betaalverzoek geldig is, kunnen zij de link gebruiken.
Tikkie is een gratis app voor zowel de iPhone als voor Android-toestellen. U kunt de app vinden in de App store of Google Play Store en vanaf daar downloaden. Uw vrienden en familie hoeven de Tikkie app niet geïnstalleerd te hebben om geld aan u te betalen.
Pas wanneer het allemaal te lang duurt (maximaal 72 uur na je eerste verzoek) mag je de wanbetaler er aan herinneren dat hij of zij jou nog geld is verschuldigd. En als iemand echt lange tijd weigert om je Tikkie te betalen, kan je altijd nog een Tokkie op ze afsturen.
Bij identiteitsfraude (id-fraude) misbruiken criminelen persoonlijke gegevens die ze bemachtigen via een online advertentie, social engineering of met een phishing e-mail. Hiermee worden bijvoorbeeld bankrekeningen geopend op uw naam, waarnaar crimineel geld kan worden doorgesluisd.
Bedrijven kunnen geld van uw rekening halen met automatische incasso's. Vaak werkt dat handig, maar soms wordt er onterecht of teveel afgeschreven.
Uw eigen bank zal daar echter nooit via e-mail om vragen! Als die uw gegevens wil controleren, stuurt ze u een brief en dan moet u zelf naar de bank om het te regelen. Elke mail van uw bank, waarin uw gegevens worden opgevraagd, moet u dus wantrouwen, want de afzender klopt niet en is meestal een crimineel.
Met Tikkie was het al mogelijk om geld te vragen zonder het rekeningnummer van anderen te kennen. Gebruikers versturen in die situaties een betaallink via WhatsApp of een andere berichtenapp, waarna de ontvanger het bedrag kan overmaken via iDeal.
Voorbeelden van anonieme prepaid geldkaarten zijn paysafecard en Neosurf. De code is gekoppeld aan een enkele kaart met een bepaald bedrag erop. Je voert de code in om anoniem te betalen. Zo kun je dus shoppen zonder veel informatie te delen.
Deel je betaalverzoek via WhatsApp, sms, QR code of zet het in een factuur. Iedereen kan je betalen. Het werkt met alle Nederlandse banken. Als je klant betaalt, staat het geld direct op je rekening, ook als je klant een andere bank heeft.
De link van een echt betaalverzoek via Tikkie ziet er altijd zo uit: https://tikkie.me/pay/[code]. Bij 'code' staat steeds een andere code. Oplichters spelen graag met de link. Er staat dan bijvoorbeeld 'tlkkie.nl' in plaats van 'tikkie.me'.
Check wie er al wel en niet betaald heeft
Gelukkig kan je in de Tikkie-app per verzoek zien wie er al heeft betaald op het tabblad 'Overzicht'. De app gebruikt hiervoor de naam die mensen voor hun bankrekening gebruiken, dus vaak zie je hier een lijst met achternamen.
Tikkie is ontwikkeld door ABN Amro. De betaling verloopt altijd via iDEAL. Dat betekent dat je de betaling altijd afrondt via je eigen bank. Dat maakt Tikkie tot een veilige betaalmethode.
Antwoord. Beste, Je rekeningnummer is een gegeven van dezelfde orde als bijvoorbeeld je naam en adres. Deze informatie publiek maken houdt in principe geen gevaar in.
– een nieuwe betaalkaart of inlogapparaatje wordt automatisch toegestuurd naar uw woonadres; – een oude betaalkaart kunt u doorknippen, dwars door de vergulde betaalchip, en weggooien; – banken vragen nooit een oude betaalkaart of inlogapparaatje op te sturen om te laten recyclen, of om die aan iemand af te geven.
Kan een Tikkie dubbel betaald worden? Een Tikkie Check betaling kan maar één keer betaald worden.