Ze zijn heel erg sterk maar toch leven leeuwen als één van de weinige katachtigen in een groep samen. Dit noem je een 'troep'. De meeste andere katachtigen leven alleen. Een troep leeuwen is samen zo sterk dat ze als enige roofdier grote prooien kunnen vangen (zelfs olifanten en giraffen!).
Leeuwen zijn zowel lichamelijk als geestelijk sterk en dat stralen ze uit. Geen ander dier twijfelt daar aan. Om een leeuw te zijn moet je je bewust zijn van je kracht, en kracht een belangrijke rol laten spelen in je leven. Wees je bewust van je zwakke en sterke kanten en blijf daar altijd aan werken.
De leeuw lijkt anatomisch sterk op de tijger, hoewel de vacht, leefomgeving en manier van leven anders is.
De leeuw, met zijn machtige klauwen en grote kop vol manen, straalt kracht en majesteit uit. Het roofdier komt dan ook veel voor op familie- en landswapens, als symbool van trots, macht en overwinning. Denk maar aan de leeuw in het wapen van Nederland.
De leeuw staat aan de top van de voedselpiramide. Hierdoor heeft de leeuw zo goed als geen vijanden. De grootste vijand van de leeuw is de mens.
Het dier met de sterkste bijt- of knijpkracht is niet de leeuw of tijger, maar de kokoskrab. Dieren zijn vaak sterker dan mensen.
Leeuwen zijn echte vleeseters. Ze eten andere dieren zoals zebra's en buffels, maar ook zwijnen en herten. De leeuwin jaagt.
Met hoektanden van tien centimeter en een bijtkracht van 4450 Newton is de beet van een leeuw iets wat de meeste dieren willen vermijden. Maar schubdieren zijn niet zoals de meeste dieren. Hoewel deze dieren niet meer dan vier en een halve kilo wegen, zijn ze van kop tot staart bekleed met een natuurlijk pantser.
Welke sterrenbeelden matchen het beste met de leeuw? De tweeling, ram, weegschaal en boogschutter zijn de sterrenbeelden die het beste bij de leeuw passen. Deze sterrenbeelden supporten jou ten allen tijden en voelen aan dat jij het fijn vindt om soms rust te hebben.
Een troep leeuwen is samen zo sterk dat ze als enige roofdier grote prooien kunnen vangen (zelfs olifanten en giraffen!). Ze jagen trouwens alleen op zwakke of zieke dieren. Zo blijft de natuur in balans. Daarom zijn leeuwen heel belangrijk.
Het sterkste dier ter wereld in verhouding tot zijn lichaamslengte is de blinde hoornmijt. Dit minuscule wezentje kan namelijk 1200 keer zijn eigen gewicht dragen.
De leeuw is de grootste vijand van een hyena. Dit komt omdat een leeuw veel groter en sterker is. Als een hyena een prooi heeft gevangen is het voor de leeuw makkelijk om deze prooi af te pakken en als het moet zelfs de hyena te doden. Het dier moet dus altijd goed oppasen!
De bruine beer
Maar in Europa leven ook bruine beren. Deze beer is zonder twijfel het sterkste dier van Europa!
De leeuw is de enige katachtige die in groep leeft. De krachtige koning van de savanne heeft geen natuurlijke vijanden en past zich aan de droogste habitats aan.
Andere herrieschoppers zijn: leeuwen met 114 dB, de brulaap (de naam zegt het al) met 90 dB en wolven, ook met 90 dB.
Tijgers zijn de grootste en zwaarste katachtigen van de planeet. Vanwege zijn gespierde lichaam, scherpe tanden en levensgevaarlijke klauwen wordt hij vaak gezien als de koning van de jungle.
Het sterrenbeeld Schorpioen wordt omschreven als het meest intense sterrenbeeld. Dat heeft alles te maken met het voorkomen van een Schorpioen.
Leeuwen hebben een krachtige persoonlijkheid en grijpen het leven met beide handen (klauwen) aan. Temperamentvol pakken ze alle kansen die ze krijgen. Maar laat je niet afschrikken door deze karaktereigenschappen, want Leeuwen zijn net zo loyaal en hulpvaardig als temperamentvol.
Leeuwen zijn na tijgers de grootste katachtigen. Mannetjes kunnen wel 2.60 tot 3.30 meter lang worden en wegen als ze volwassen zijn meer dan 250 kilo. Leeuwinnen daarentegen zijn wat kleiner van stuk en kunnen een lengte hebben van zo'n 2.40 tot 2.70 meter en wegen rond de 125 kilo.
AMSTERDAM - De witte haai bijt het hardst van alle roofdieren op aarde. Dat hebben Australische onderzoekers vastgesteld met een computersimulatie. Als een witte haai zijn tanden in een prooi zet, komt er een kracht van maarliefst 1.8 ton (1800 kg) vrij. Het dier bijt daarmee drie keer zo hard als een leeuw.
Het bekendste communicatiemiddel is het gebrul van de leeuw. Het gebrul van een leeuw is het hardste geluid dat de katachtigen kunnen maken. Leeuwen brullen na zonsondergang, na het doden van een prooi, als ze klaar zijn met eten.Daarnaast grommen leeuwen naar elkaar als ze elkaar tegenkomen.
In artikel 3.20 van de Regeling Natuurbescherming staan wilde dieren zoals de leeuw en de poema genoemd, die sowieso niet als huisdier in Nederland gehouden mogen worden. In Bijlage 11 van de Regeling Natuurbescherming staan in het wild levende soorten vermeld die niet gevangen genomen mogen worden.
- Een leeuw kan 81 km per uur rennen en kan wel 10 meter ver springen. - Het pluimpje op de staart is zodat de jongen de ouders kunnen volgen in het hoge gras.
Rhodesian ridgeback
De Rhodesian ridgeback wordt ook wel Afrikaanse leeuwhond genoemd. Kan je al raden waarom? Dat klopt: deze sterke, Zuid-Afrikaanse hond hielp mee met de jacht op leeuwen. Dat hij ook als waakhond kan worden ingezet, bewijst hij met zijn imposante postuur en loyaal en zelfverzekerd karakter.
Er wordt aangenomen dat er nog maar 23.000 leeuwen in het wild leven. Als je bedenkt dat er ongeveer 415.000 wilde Afrikaanse olifanten zijn, begrijp je dat het aantal leeuwen ongelooflijk laag is.