Het spijkergilet is de meest populaire versie in zijn soort. Je combineert hem met een maxi jurk of maxi rok. Die laten we niet achter in de zomer. Draag ze met laarzen, een grof vest en een vleugje fringe.
Zo combineer je een gilet
Je hebt vast wel een witte blouse in je kast hangen. Dit is nou zo'n ideaal item om een gilet mee te combineren. Houd het simpel met een witte blouse, een jeans en een zwart giletje. Of ga lekker los met een kleurrijk gilet en een flared pants met toffe print.
Draag onder het gilet een blouse of een coltruitje.
Meestal draagt men een driedelig pak tijdens een bruiloft, een sollicitatie of zakelijke momenten. Toch wordt het gilet ook wel eens zonder colbert gedragen waardoor men een stijlvolle casual look creëert.
Een op maat gesneden gilet zit dicht op je lichaam, zonder dat het te strak aanvoelt of dat de stof gaat trekken. Daarnaast is het belangrijk dat hij lang genoeg is. Je mag namelijk nooit, maar dan ook nooit de stof van je overhemd zien aan de onderkant.
Zorg wel dat je gilet altijd in dezelfde kleur als je pak is en ga het liefst voor een donkere kleur als zwart of donkerblauw.
Je kunt je er goed in bewegen en hij houdt je lekker warm. Combineer je bodywarmer met een shirt met lange mouwen van een ademende stof, als katoen en neem voor de zekerheid een jas mee voor als het wat kouder wordt.
De regels voor het dichtknopen van je gilet
Het vestje onder je jasje knoop je altijd dicht, op de onderste knoop na. Hier is geen verschil tussen zitten of staan. Het gilet is zo gesneden dat je er comfortabel mee kunt zitten als de knoopjes dicht zijn.
Bij een gilet mogen de knoopjes dicht, behalve het onderste knoopje. Dit zorgt voor net iets meer bewegingsvrijheid rondom je heupen.
Zoals we eerder al zeiden: de pasvorm van een overhemd komt het beste tot zijn recht met maximaal twee knoopjes open. Voor een formele look open je maximaal één knoopje. Wil je iets informeler voor de dag komen, dan kan je ook twee knoopjes openlaten.
De etiquette van een driedelig pak
Een driedelig kostuum is eigenlijk niets meer dan een tweedelig pak, dat bestaat uit een colbert en een pantalon, waar je een gilet bij draagt. Dit betekent ook dat voor deze outfit dezelfde regels gelden als voor een tweedelig pak.
Een bodywarmer is eigenlijk voor meerdere gelegenheden heel handig. Je kan ervoor kiezen om hem casual te dragen of dressed up. Combineer 'm bijvoorbeeld met je daily outfit met een spijkerbroek en een paar sneakers of laarsjes. Maar ook is 'ie perfect om te dragen over je sweater, hoodie of gebreide trui.
Bodywarmers zijn ideaal om een aangename lichaamstemperatuur te behouden en zijn super handig als een warmere laag boven een lichtere top. Met een combinatie van functionaliteit en stijl zijn bodywarmers een van de meest veelzijdige items die je in je garderobe kunt hebben.
Bodywarmers zijn uitermate geschikt voor ieder seizoen. De meeste mensen dragen de bodywarmer vooral in tussenseizoenen, zoals de lente en de herfst. Op een frisse zomeravond is een bodywarmer ook heerlijk warm. Ga je voor de juiste warme combinatie dan past een bodywarmer dus ook erg goed in de winter.
was Edward VII aan de macht van 1906 tot 1910. Het gerucht gaat dat deze man, net als de meeste van ons, wel van een borrel en lekker eten hield en daardoor zo dik werd dat hij niet meer in zijn gilet paste. Hij liet daarom de onderste knoop open zodat het geheel er beter uitzag en een stuk comfortabeler zat.
Een wit overhemd op een blauw pak doet het altijd goed. Andere rustige kleuren als lichtroze, lichtblauw en lichtgrijs zijn ook een uitstekende keuze. In zakelijke omstandigheden is het veilig om voor de rustige kleuren te kiezen en om drukke patronen achterwege te laten.
Welke kleur overhemd bij een blauw pak? Een blauw pak gaat goed samen met rustige kleuren, zoals lichtblauw of lichtroze.
Sportief: Met een t-shirt of trui
Combineer een bodywarmer met een t-shirt of trui. Als het te koud is om in een trui naar buiten te gaan, maar het met een jas te warm is, dan zijn ze ideaal. Als het te warm wordt kun je altijd nog de bodywarmer uittrekken.
Fleece bodywarmers zien we voornamelijk terug in de winter. Mocht je een tof exemplaar hebben dan kun je die zeker dragen, maar liever niet op een hele warme zomerdag. Fleece is heel warm en dus niet heel geschikt voor hete zomers. 3.
De bodywarmers draag je het hele jaar door: in de winter als hesje, in de herfst en lente over een dikke trui en in de zomer als zomerjas. De bodywarmers vallen tot over de billen.
Het bestaat uit: een colbert dan wel het jasje; een broek dan wel de pantalon; eventueel een gilet oftewel het mouwloze vest.
Bij een 3-delig pak (colbert met vest/gilet ) draag je geen riem. Je riem draag je met het uiteinde aan de linkerzijde van je taille. De juiste riem lengte is die lengte als je de middelste opening gebruikt. Hoe gladder en donkerder je schoenen, hoe formeler en zakelijker je uitstraling.
De pasvorm van het overhemd moet de pasvorm van het pak volgen. Onder een licht getailleerd kostuum hoort een licht getailleerd overhemd, onder een extra slank gesneden pak draagt u een slim fit dress shirt.
Onder een overhemd draagt u een ondershirt. Een ondershirt is een effen t-shirt met goede pasvorm, in een onopvallende kleur. Een ondershirt zorgt ervoor dat het overhemd niet doorschijnt.