Bij onze kliniek is een omgevingsspray te verkrijgen die vlooien en vlooienlarven doodt gedurende 4-6 weken na de behandeling. Let op: deze spray niet op uw huisdier toepassen, gebruik daarvoor een voor dat doel geregistreerd middel.
Houd na gebruik de deuren een half uur gesloten. Hierna kunt minimaal een uur de kamer ventileren. De werkzame bestanddelen blijven na de behandeling 4 tot 6 weken actief. Gedurende deze periode wordt aangeraden zo min mogelijk andere schoonmaak- of verdelgingsmiddelen op de behandelde oppervlakten te gebruiken.
Vlo & Mijt Omgevingsspray is een doorbraak voor een vlo-vrije omgeving: Stopt onmiddellijk het springen van volwassen vlooien. Tot 9 weken werkzaam tegen alle stadia van de levenscyclus: volwassen vlooien, eieren, larven en poppen.
Het huis moet je behandelen met een anti vlooienspray, zoals deze van HG. Het beste is om dit te doen na grondig stofzuigen. Niet alleen omdat de meeste vlooien dan weg zijn, maar door de trillingen komen de vlooien ook uit hun cocon.
Vlooien zijn één van de bekendste soorten die je in huis kan hebben en al helemaal wanneer je huisdieren hebt. Vlooien zitten vaak verstopt in kieren en naden. De woonkamer en slaapkamer zijn de meest gekozen plekken van de vlooien, omdat hier veel schuilplaatsen zijn, zoals op de bank of in het tapijt.
Het middel bevat siliconen om vlooien te immobiliseren en de voortplanting te stoppen. De spray brengt een plakkend laagje op de vlo aan, waardoor deze zich niet meer kan bewegen en binnen de kortste keren komt te sterven. Het is daarna een kwestie van stofzuigen!
Een vlooienprobleem is helaas niet in één uur op te lossen. Na behandeling kan het tot 2 weken duren voor alle vlooien op het dier en in de omgeving gedood zijn. Advantage: Eenmaal per maand wordt een pipetje vloeistof leeg gemaakt op de huid van hond en kat.
Behandel daarnaast ook de omgeving met een speciale omgevingsspray tegen vlooien. Behandel bij een vlooienuitbraak één keer per maand de omgeving gedurende drie maanden. Daarna kunt u vier keer per jaar de omgeving preventief gaan behandelen.
Een gemakkelijke manier om te zien waar de vlooien zitten, is door te zoeken naar vlooienpoepjes. Deze zwarte of donkerrode korreltjes vind je op de plekken waar de vlooien zich verzamelen. Hoe mee vlooienpoep je vindt, hoe meer vlooien je in huis hebt.
Vlooien bestrijden met azijn en je huis wassen
Was matten, kleden en kussenhoezen of ander stof regelmatig op 60 graden in de wasmachine. Voeg eventueel een scheut azijn toe, schoonmaken met azijn is niet alleen goed voor de machine maar werkt ook tegen de insecten. Hierdoor dood je de eitjes en larven.
Een volwassen vlo gaat vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen. Eitjes en poppen overleven helaas wel lang: tot wel een jaar. Bij trillingen op de grond en bij warme temperaturen kunnen die snel uitkomen.
Behandel alle katten elke 4 weken gedurende het hele jaar. Indien je in je omgeving veel vlooien ziet, is het aan te raden om je hond en kat elke 4 weken te behandelen. Als je ook specifiek tegen teken behandelt, dan kun je het beste elke 4 weken behandelen gedurende het hele jaar.
Anti-vlooienmiddelen voor je huisdier zijn vaak zeer giftig. Dat zegt Pesticide Action Network (Pan) Nederland naar aanleiding van een onderzoek. In vlooienbanden, druppeltjes of sprays zitten schadelijke synthetische stoffen. Het is niet alleen slecht voor het dier, maar ook voor het baasje en de natuur.
Je ziet een rood bobbeltje met een wit of soms rood puntje erin. De beten zitten vaak op voeten, onderbenen, liezen en/of in oksels. Vlooien kunnen ook 'proef-bijten'. Ze happen dan een paar keer toe om te testen of je bloed wel geschikt is.
Zout strooien tegen vlooien
Overal waar je huisdier is geweest en wat je niet kunt dweilen (vloerbedekking, kleden, meubels, etc.), strooi je zout. Laat het vervolgens een paar uur met rust, zodat het goed intrekt.
De eitjes vallen op die plekken waar het huisdier komt, dus de vloer, de mand, de bank, het bed en alle andere plekken. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur duurt de cyclus die hierna komt enkele weken tot maanden. Daarom zie je in de winter minder vlooien.
Vlooien houden niet van de zon en de warmte en zoeken altijd de schaduw in uw tuin op. Om vlooien te voorkomen is het dan ook nuttig om de schaduwrijke plaatsen in uw tuin zoveel mogelijk te beperken. Dit kunt u doen door bomen en hagen te snoeien en kort te houden.
De vlooien die buiten leven overleven de kou niet, maar de vlooien die in huis zitten, leven helemaal op wanneer de cv en houtkachels lekker hoog gestookt worden. En teken kunnen kou wel hebben, ze gaan dan in winterslaap.
Vlooien springen naar het licht en verdrinken in het water. Zorg er wel voor dat de bak water zo groot is dat het kaarsje dooft, als het omvalt. Ook een plat wit bord met een sopje en olie kan dit effect hebben: de vlooien komen af op de witte kleur.
Volwassen vlooien verblijven graag in een warme omgeving. In de wintermaanden betekent dat dat ze binnenshuis overleven. Je behandelt je hond dus het beste het hele jaar door tegen vlooien – niet alleen in de warmere maanden. Je kunt vlooieneitjes, larven en poppen zelfs het hele jaar door aantreffen in je huis.
Reacties. Vlooien zijn te vinden op plekken waar zoogdieren komen. De vlo heeft bloed nodig om te overleven, hier zonder leeft een vlo maar enkele dagen. dus vlooien gaan dood zonder huisdier want dan hebben ze geen bloed.
De reden daarvoor is dat vlooien zich bij mensen niet kunnen voortplanten. In de 2-4 weken dat ze leven, kunnen ze je wel bijten en een bloedmaaltijd nuttigen. En dat kan je veel jeuk en ongemak bezorgen. Maar als een vlo dus alleen een mens heeft als enige voedselbron kan hij zich niet voortplanten.