Hoe smaakt een Barolo?

De smaak van Barolo
Wijnen van Nebbiolo kenmerken zich door hoge zuren en tannines, maar met een flinke dosis fruit zoals kersen, pruimen en rode bessen. Wanneer de wijn is gerijpt op houten vaten, komen de aroma's van leer, drop, rozen en truffel naar voren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Waarom is Barolo zo duur?

Barolo komt uit een klein gebiedje rond het gelijknamige dorp in Piemonte, en wordt gemaakt van de nebbiolodruif. Er is weinig van, de wijngaarden in het gebied zijn kostbaar, de gebruikte techniek en de lange verplichte rijping in hout ook, dus de wijn is duur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnwagentje.nl

Hoe drink je een Barolo?

Decanteren: Voordat een fles Barolo gedronken wordt, kan deze het best eerst gedecanteerd worden in een decanteerkaraf. Een decanteerkaraf is een karaf die aan de onderkant zeer breed uitloopt zodat de wijn die daarin geschonken wordt voor een groot deel in aanraking komt met lucht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Waar drink je een Barolo bij?

Rundvlees, wild en stoofpotten zoals biefstuk, lamsvlees, kalfsvlees, konijn, wild zwijn en hert. Vis: Liever geen vis bij Barolo, daar blijft weinig van over met de krachtige smaak van Barolo, een lichtere rode wijn zoals een Bardolino kan wel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Welke wijn lijkt op Barolo?

Barolo, Barbaresco en Amarone worden ook wel de 'Bad Boys of Italy' genoemd. Zowel Barolo als Barbaresco worden van de Nebbiolo druif uit Noordwest Italië gemaakt. Barbaresco wijnen zijn wat eleganter met een hart van donker fruit, witte peper en mineralen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

What does Barolo taste like?

45 gerelateerde vragen gevonden

Wat kost een fles Barolo?

U koopt bij ons al een echte Barolo voor net onder de € 25. Maar ook een Barolo van meer dan € 100. En een ruime keus aan Barolo's tussen deze 2 uitersten. Ontdek eenvoudig uw favoriete Barolo met onze proefdoos.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Wat kost een Barolo wijn?

De prijzen van laag, beginnend voor rond de € 25,00 oplopend tot meer dan € 100,00. Wijnen met de hoogste waarderingen, onbekende parels, proefdozen etc.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Wat is de beste Italiaanse wijn?

Eerder schreven we al een artikel over de beste Italiaanse wijnstreken. Komen de beste Italiaanse wijnen dan ook uit deze streken? Over het algemeen wel. Iedere wijnliefhebber kent toppers als de Barolo, de Barbaresco, de Amarone, de Suave, de Brunello di Montalcino en de Chianti.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ditisitalie.nl

Hoe lang een Barolo bewaren?

Barolo uit een minder goed jaar kan je ongeveer 10 jaar lang bewaren. Barolo uit een goed jaar, kan je zelfs tot 30 jaar bewaren. De goede Barolo-wijnjaren zijn '90, '96, '97, '00, '01, '04, '06, '07, '10, '13, '15 en '16.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Hoe lang Barolo decanteren?

Als eerste is het belangrijk dat je de juiste wijnglazen geselecteerd hebt bij de Barolo. De wijn heeft vrij veel zuurstof nodig om z'n bouquet te openen. Dit is ook de reden dat je deze wijn minimaal 45 minuten moet decanteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rode-wijnglazenshop.nl

Wat eet je bij een Barolo?

Lokale gerechten die goed bij Barolo passen
  • Brasato al Barolo: gestoofd rundvlees in Barolo. ...
  • Gegrild rundvlees: kies een goed dooraderd stuk (bijvoorbeeld rib-eye) en zorg voor een goede karamellisatie aan de buitenkant. ...
  • Risotto met porcini (eekhoorntjesbrood).
  • Geroosterd ganzenvlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pootagenturen.nl

Wat eet ik bij Barolo?

Een aantal populaire (streek)gerechten die goed combineren met een Barolo zijn:
  • Brasato del Barolo: gestoofd rundvlees uit Barolo;
  • Wild en gevogelte: zoals duif of eendenborst;
  • Pasta met boter en truffel (witte of zwarte truffel);
  • Risotto met porcini of andere paddestoelen;
  • Gegrilde rib-eye of entrecôte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op artisanwines.nl

Wat is een goed Barolo jaar?

Goede jaren kun je wel 30 jaar wegleggen (een riserva zelfs nog langer). Een matig jaar drink je het liefst binnen 10 jaar. Goede Barolo-wijnjaren (van '90 tot nu): 2016 – 2015 – 2013 – 2010 – 2007 – 2006 – 2004 – 2001 – 2000 – 1997 – 1996 – 1990.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Welke druif zit in Amarone?

De druivenrassen die de basis vormen van de Amarone zijn de Corvina, Rondinella en Molinara. Deze druivenrassen vindt u ook terug in de Valpolicella en zogenaamde Ripasso wijnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op henribloem.nl

Waar wijn kopen in Barolo?

De 'Strada del Barolo' route omvat vele lokale producenten/wijnboeren en er zijn ook veel lokale wijn winkels (Botteghe Comunali) met veel keuze en informatie, waaronder die in: Serralunga, Diano d' Alba, Castiglione Falletto, de coöperatieve wijnmakerij van La Morra, de Enoteca Wine shop van Grinzane Cavour (met een ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op campingviora.com

Waar Barolo proeven?

  • Antiche Cantine Marchesi Di Barolo. 521. ...
  • Cantina Francesco Borgogno. 182. ...
  • Cantina Giacomo Borgogno e Figli. 197. ...
  • Azienda Agricola G.D. Vajra, Barolo. 110. ...
  • L'Astemia Pentita. Wijnhuizen & wijngaarden. ...
  • Fratelli Serio & Battista Borgogno. Wijnhuizen & wijngaarden. ...
  • Enoteca Regionale del Barolo. 195. ...
  • Terre da Vino.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tripadvisor.nl

Waar smaakt retsina naar?

Retsina harswijn is een lichte wijn met een gemiddelde zuurgraad en een licht bittere smaak. De harswijn bevat tonen van dennenbomen, hars, kruiden en citrusvruchten. Afhankelijk van de kwaliteit van de hars en de druiven, verschilt de smaak van de Retsina per merk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grieksehuis.nl

Waarom decanteren?

De reden om een fles wijn te decanteren is om droesem in de wijn te scheiden van de wijn. Droesem in een wijn is heel natuurlijk. Dit zijn kleine deeltjes die al die tijd aanwezig waren, maar na verloop van tijd samenklonteren en naar de bodem van de fles zinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnvoordeel.nl

Wat is de beste Amarone?

Amarone Cinque Stelle van Michele Castellani verovert alle smaakpapillen met zijn perfecte synthese tussen traditie en innovatie. Hoort tot de beste 1% Amarone's ter wereld, volgens Vivino. En scoorde 16 punten (goed-zeer goed) in het blad Perswijn van augustus 2020.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nostrivini.nl

Is Barolo een druif?

Het Barolo gebied ligt in het zuidelijke deel van Piemonte, genaamd de Langhe, een heuvelachtig gebied even ten zuiden van het stadje Alba. De Barolo wordt uitsluitend gemaakt van Nebbiolo druiven. De Nebbiolo druif is een laat rijpende druif. De naamgeving komt waarschijnlijk van het woord Nebbia, dat mist betekent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Welke druif is ripasso?

De wijn wordt gemaakt van een mix van de druiven Corvina, Corvinone, Rondinella of Molinara.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voordeelwijnen.nl

Welke wijn uit Piemonte?

Beroemd en befaamd is Piemonte vanwege rode wijnen als Barolo en Barbaresco die van Nebbiolo druiven worden gemaakt en van Nizza, Barbera d'Asti en Barbera d'Alba wijnen die van Barbera druiven worden gemaakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margaretwines.com

Populaire vragen