Schuif het dikke papier in de printer totdat de achterste rand is uitgelijnd met de uitlijningspijlen op de handmatige papiertoevoer aan de voorzijde. Schuif de zijgeleider tegen de linkerkant van het dikke papier aan. Zie de volgende instructies voor meer informatie over het afdrukken op dik papier.
Kan elk papier in de printer? Nee, niet elk papier kan in een printer. Standaard printpapier van 80 g/m² kunt u wel in iedere printer gebruiken. Als u documenten op dikker printpapier wilt afdrukken, kijk dan in de handleiding van uw printer welke papierdiktes het apparaat aankan.
Printpapier dikte
Hoe hoger het aantal, hoe zwaarder en dikker het papier zal zijn. Papier van 80-100 g/m² gebruik je meestal voor het printen. De meeste printers kunnen 80-100 g/m² papier aan. Een standaard printer kan maximaal 120 g/m² aan.
Een velletje 80 grams A4 papier weegt dus 5 gram (80 / 16 = 5). Hoe meer gram, des te dikker en steviger het papier. Vanaf een gramsgewicht van 180 wordt papier karton genoemd.
Want voor visitekaartjes staat minimaal 300 g/m². dik papier of meer om het visitekaartje meer body te geven.
De opdikking bereken je als volgt: de dikte van het papier (uitgedrukt in micron = 0,001 mm) delen door het gramsgewicht. Voorbeeld: een 120 grams papiersoort met een dikte van 160 micron. De opdikking is dan 160 / 120 = 1,33.
Het standaard papier dat we voor kaarten en uitnodigingen aanraden is een ongestreken mat wit papier van 340g/m2. Kleuren blijven mooi helder op dit papier, maar je behoudt wel het matte uiterlijk.
Bij het printen van e-mails, verslagen of presentaties wilt u goede resultaten. Papier met een dikte van 75 g/m² of 80 g/m² volstaat voor relatief minder belangrijke documenten. Voor documenten die een betere kwaliteit vereisen gebruikt u een papierdikte van 120 g/m² t/m 160 g/m².
Het gewicht van papier wordt gemeten in het aantal grammen per vierkante meter (g/m²) vanuit het A0 formaat. Dit noemen we 'gramsgewicht'. Één vel weegt dus inderdaad 80 gram, het is alleen wel een heel groot vel (1m bij 1m). Als je dus 80 grams A4 papier aanschaft, weegt 1 vel A4 dus 5 gram (80 / 16 = 5).
Een inkjetprinter is daarom de beste keuze. Je kan ermee printen op verschillende soorten media van gewoon papier tot zwaar karton, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.
Karton is een veelzijdig materiaal dat heel geschikt is voor allerlei soorten drukwerk. Printen op karton is een milieuvriendelijke keuze. Daarbij biedt het materiaal veel voordelen.
The hoeveelheid gram wordt gemeten per 'square meter' en wordt daarom gsm genoemd. Een papiersoort van 135 gsm heeft dezelfde dikte als het gaat om een flyer op A4-formaat of een flyer op A7-formaat.
Wanneer men spreekt van 90-grams papier, dan weegt 1 m² van dat papier 90 gram. Hoe zwaarder het papier hoe dikker en steviger. Een verkeerde keuze kan je stijlvolle boek reduceren tot een 'vodje' papier.
Het meeste HP Business Papier is speciaal ontworpen voor inkjetprinters of LaserJet printers. In sommige gevallen is het papier compatibel met beide printertypen. Koop HP printer- en multifunctioneel papier in de HP Store - Inkjet- en laserprinterpapier of bij plaatselijke winkels.
Is de printkop verstopt, dan wordt het tijd om uw printer te reinigen. Vaak is het zo dat u een lange tijd niet meer heeft geprint waardoor de printkop niet meer schoon is of helemaal is verstopt. Is de printkop verstopt dan komt er onvoldoende inkt op het papier. Dit veroorzaakt de vlekken, strepen of vage prints.
Transferpapier is een speciaal papier dat wordt gebruikt voor het bedrukken van textiel, zoals T-shirts. Dit papier is online eenvoudig te verkrijgen via diverse webshops en het is te gebruiken in iedere printer.
Als we bijvoorbeeld spreken over 200 grams papier, dan betekent dit dat 1 vel 200 gram weegt, maar dan wel per vierkante meter berekend. Voor de fotoboeken worden andere papierdiktes gebruikt in vergelijking met agenda's of visitekaartjes. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende papierdiktes per product.
Om je een idee te geven: standaard printpapier is erg dun en heeft een dikte van 80g/m2. Een visitekaartje is dan weer erg dik, een beetje kartonachtig, en heeft een dikte van 250 à 300 g/m2. De doorsnee tekenblokken zitten ergens tussenin met een gemiddelde dikte van 120g/m2.
Linnen. Deze papiersoort heeft een subtiele structuur en dat geeft de kaart een luxe en rustieke uitstraling. Het papier is steviger dan de andere papiersoorten en daardoor niet gevoelig voor vouwen en deukjes. Zo blijft je kaartje jaren mooi!
Stevig papier (wit)
Dit papier is daarom bij uitstek geschikt voor werkstukken, scripties of proefschriften die beoordeeld moeten worden. Het papier is duurzamer en steviger dan 80 grams papier.
Papierdikte flyer; 135 – 170 grs; Papierdikte folder; 135 -170 grs; Papierdikte briefpapier; 80 – 90 grs; Papierdikte poster; 135 – 250 grs (afhankelijk van grootte en gebruik);