Bij City Clinics Laser hanteren we een minimumleeftijd van 18 jaar. Vanaf 18 jaar kan er op elke leeftijd gelaserd worden mits de gezondheid het toelaat.
Een tatoeage kan verwijderd worden middels een laserbehandeling of operatief. Bij een operatieve behandeling blijft er altijd een litteken over. Bij een laserbehandeling door Het Lasercentrum kan de tatoeage geheel verwijderd worden zonder dat er een litteken achterblijft.
Is tattoo weglaseren pijnlijk? De behandeling kan gevoelig of zelfs pijnlijk zijn, de ervaring verschilt van persoon tot persoon. Het voelt aan alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes in uw huid. De napijn is echter kortdurend, maximaal een kwartier.
Gemiddeld zijn er 4-8 behandelingen nodig voor het compleet verwijderen van een tattoo. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de soort inkt die gebruikt wordt, hoe oud de tattoo is en of er gekleurde inkt is gebruikt.
Kleine, lieve of grappige tattoos op je handen zijn immens populair, maar helaas vervaagt het ook weer snel. Voornamelijk op je handpalm of de binnenkant van je vingers. Deze plek komt natuurlijk de hele dag door in aanraking met allerlei dingen, waardoor de tattoo binnen een maand alweer verdwenen kan zijn.
Hoe ziet mijn huid eruit na het laseren? Meteen na de behandeling treedt een lichte verkleuring van de huid op, 'laser snow' genoemd, dit is een normaal verschijnsel en het herstelt spontaan na 10-20 minuten.
Douchen na je laserbehandeling
Geen zorgen, je mag na je laserbehandeling gewoon douchen.
Volgens onderzoek van Advanced Detmatology onder 600 mensen met een tattoo blijkt dat 78 procent van de mensen er spijt van heeft. Opvallend is dat 75 procent van de mensen met spijt niet langer dan een paar uur heeft nagedacht over het zetten van een tattoo. 91 procent heeft de tattoo laten zetten rond hun twintigste.
Een laserbehandeling om je tattoo te verwijderen is veilig, zeker wanneer er gebruik gemaakt wordt van de Picolaser. Het is wel belangrijk dat hiervoor hoogwaardige laserapparatuur wordt gebruikt, ga daarom altijd naar een geregistreerde huidtherapeut.
In een nieuw advies bepaalt de Orde der Artsen dat het niet-heelkundig verwijderen van een tatoeage met behulp van een laser wel degelijk een geneeskundige ingreep uitmaakt.
Wat kost een tattoo ongeveer? De meeste tatoeëerders beginnen met opstartkosten en voor grote projecten vragen ze vaak ook een aanbetaling. Dit is heel normaal aangezien ze tijd steken in de voorbereiding van het design bijvoorbeeld. Meestal begint de prijs bij €75 tot €100 euro voor een kleine tattoo.
Verwijder de plaktattoo met babyolie.
Plaktattoos kun je heel goed met babyolie verwijderen. Een klein beetje olie er op, heel even laten intrekken en de tattoo kun je er afvegen. Nadeel is dat je best vaak even opnieuw moet insmeren en laten intrekken.
Anno 2021 heeft je beste vriendin, je collega en zelfs je moeder een tattoo. En dat je 'inked' bent voor het leven, is voor de meeste geen probleem meer. Maar: een tattoo blijft alleen maar je hele leven lang mooi als je er goed zorg voor draagt, en rekening houdt met een paar do's en don'ts.
Doordat de huid aan de binnenkant van de onderarm dichter op het bot ligt kan deze plek gevoeliger zijn voor het plaatsen van een tatoeage. Vaak wordt er voor de onderarm, met name door vrouwen, gekozen voor een kleine tattoo. Denk hierbij aan namen in sierlijke letters, sterren, bloementakjes, vlinders etc.
Wanneer de huid is genezen, kan een net gezette tatoeage direct worden verwijderd. Vaak betekent dit dat het verwijderen al na enkele dagen mogelijk is. U dient er wel rekening mee te houden dat een nieuwe tattoo in de regel meer werk vereist wanneer u deze wilt laten verwijderen.
Soms heeft het te maken met de keuze van de inkt, maar de zon is de grootste boosdoender waardoor je tattoo vervaagt. Soms zit je tattoo gewoon op een plek waardoor het sneller vervaagt, zoals op je vinger of op je voet. Alle tattoos vervagen uiteindelijk. Bij de een wat meer en sneller, dan bij de ander.
Op je polsen
Vaak kun je bij je polsen al je aderen zien lopen door de dunne huid, niet gek dat het zetten van een tatoeage daar dus erg pijnlijk kan zijn. Daarbij liggen de zenuwen vrij dicht aan de oppervlakte, waardoor je er ook meer van zal voelen.
Tijdens het tatoeëren wordt er 1 tot 1,5 mm diep in de huid geprikt. Dit is de maximale diepte die geprikt mag worden. Gaat het dieper dan is er een kans op blow-out (uitvloeiing) en/of opzwelling (dit is een tattoo die je na genezing kunt voelen.
Niet alleen neemt het infectiegevaar toe, je kan je tatoeage beschadigen of zelfs littekens veroorzaken. Als je korstjes hebt, laat deze dan zitten. Ze beschermen de wond en vallen er uiteindelijk zelf vanaf.
De foto's worden goed bewaard/beveiligd in uw klantendossier. Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.
Laat geen tatoeage aanbrengen op volgende plaatsen
op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd; op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is; op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.
We zouden je echter aanraden om jouw tattoo eerst te laten verwijderen of te laten vervagen voordat je een nieuwe/cover-up tattoo laat plaatsen. Dit zorgt voor het mooiste resultaat. Voor vragen over het laten verwijderen of vervagen van jouw tatoeage, kan je altijd contact met ons opnemen.
Eén van de meest pijnlijke plekken voor een tattoo is absoluut de tepel. Hier komen veel zenuwuiteinden samen, waardoor de pijn moeilijk te verdragen is. De nek, onderrug, bovenste ribben en het hoofd staan ook hoog op het lijstje van onze professionele tatoeëerders en de Barber DTS -crew.