– Plaats de vijl in een hoek van 45 graden onder de nagel. Dat is de perfecte plek om de natuurlijke vorm van je nagel te volgen en de nagels in de shape te krijgen die jij wil. Als je wat meer van de zijkanten vijlt, ga je richting een ronde vorm. Wie meer bovenop vijlt, zoekt de vierkante vorm op.
Je kunt wel met een vijl de hoekjes iets minder scherp maken, maar voor je het weet heb je dan al snel een ronde nagelvorm. Voor een vierkante nagelvorm is het belangrijk dat de nagel recht uit de nagelwand komt en niet naar binnen of buiten buigt. Daarna vijl je de bovenkant recht af.
Laat de donkere nagellak eerst drogen voordat je aan de slag gaat. Bepaal welke vorm je je nagels wilt geven: ga je voor rond, ovaal of vierkant? Gebruik het liefst een een glasvijl en vijl van de buitenkant van de nagel naar het midden. Doe dit ook langs de andere kant.
Je nagels vijlen, wat je eigenlijk iedere week zou moeten doen. Je kunt kiezen voor een papieren vijl, een glasvijl of een ijzervijl, maar zorg dat ze niet te grof/hard zijn. Met een zeer fijne vijl maakt het niet zoveel uit of je heen en weer vijlt, maar wanneer je van buiten naar binnen vijlt zit je altijd goed.
Heb je brede vingers? Kies dan niet voor deze nagelvorm voor je nagels, omdat je vingers dan nog breder lijken. Dit is hoe het wordt gevijld: Net als bij de stiletto-vorm, vijlt u de zijkanten van de nagel tot een punt in de richting van het midden van de nagel.
In de lente en zomer 2022 zie je vooral pasteltinten, groene nagels en natuurlijke nagels terugkomen. Ook lange stilettonagels en French manicure met een twist zijn helemaal hot en trendy.
Je nagel is opgebouwd uit minuscuul dunne nagellaagjes deze laagjes laten dan los van elkaar met als gevolg breekbare nagels die snel scheuren of splijten. Je nagels vijlen is beter mits goed gevijld.
Je gebruikt een oude nagelvijl
Oude en half-versleten producten en gereedschappen lijken 'nog wel even mee te kunnen gaan', maar zorgen er juist vaak voor dat je haar, huid of nagels beschadigen. Dit gaat ook zeker op voor een vijl. Die goedkope plastic vijlen kun je beter weggooien.
Kartonnen vijl
Een kartonnen nagelvijl is een vriendelijke vijl voor de nagel. Kartonnen vijlen zijn er met verschillende korrels, ook wel grit genoemd. Hoe lager het nummer, des te grover de korrel en des te meer je dus van je nagel afvijlt. Kartonnen vijlen zijn makkelijk in gebruik en vormen de nagel goed.
Kalknagel vijlen
Door het vijlen dringt het serum door in de nagel, voor beter en optimaal resultaat. U blijft de nagel vervolgens één keer per week vijlen gedurende de gehele behandeling. Let op: gebruik de vijltjes slechts eenmaal om verdere besmetting van de schimmels te voorkomen.
Een buffer nagelvijl is een zachte vijl. De vijl heeft een zeer fijne gradatie (fijne korrels). Buffervijlen worden gebruikt om je nagels op te ruwen of kleine oneffenheden weg te vijlen.
Het is aangeraden om dagelijks je nagelriemen in te smeren met nagelriemolie. Het beschermt je nagels en de huid rondom je nagel en houdt ze zo in goede conditie. Wij raden aan om de nagelolie 2x per dag aan te brengen. Je brengt de nagelriemolie het beste aan bij dagelijkse gewoontes zoals na het tandenpoetsen.
Zorg daarom dat je je nagels voldoende tijd geeft om te herstellen en beperk het polijsten van je nagels tot maximaal één keer in de drie weken. We weten dat je nagels na zo'n behandeling lekker glad aanvoelen, maar te vaak polijsten is dus zeker niet aan te raden.
Heb je bijvoorbeeld amandelvormige nagels met zachte randen en een kleine punt in het midden, dan ben je volgens Glamourpage een trouwe hond, eerlijk en oprecht. Maar je kunt ook een kort lontje hebben. En wanneer je vierkante of zwaardvormige nagels hebt dan ben je zeer ambitieus.
Een bolle of tunnel nagel (medisch: unguis tegularis) is een zeer sterk gebogen of rondgroeiende nagel. Een bolle of tunnel nagel kan aangeboren/erfelijk kan zijn (het kan dan voorkomen bij alle nagels), maar ook kan ontstaan door het dragen van te krappe schoenen, door ouderdom of herhaaldelijk stoten van de nagel.
Uw nagels worden gladder na gebruik van een glazen nagelvijl dan bij bijvoorbeeld een metalen nagelvijl. Ook voorkomt het, bij regelmatig gebruik, ongewenste nagelbreuk. Onze nagelvijlen zijn onverslijtbaar. Dit komt omdat de gehele glasvijl is gemaakt met een techniek zodat deze oneindig gebruikt kan worden.
Bij een glasvijl is de structuur fijner, waardoor je de nagelrand dicht vijlt en beschermt. Een gewone vijl is veel grover en maakt de nagelrand juist eerder kapot dan dat je het 'geneest'. Een ander voordeel van de glasvijl is dat hij niet slijt.
Waar je heel erg op moet letten is dat je een nagelfrees koopt met minimaal 35.000 toeren. Wanneer je alleen gel polish aanbrengt, kun je ook met minder toe; maar vooral met acrylnagels en gelnagels heb je echt die 35.000 toeren wel nodig.
Extra tip, voor het vijlen van broze nagels gebruik je het beste een kartonnen vijl, die is milder voor je nagels dan bijvoorbeeld een diamantvijl.
De nagelriemen frezen, of beter gezegd de losse velletjes wegfrezen, is een goede manier om de nagelriemen in topconditie te houden. Hiervoor gebruik je het beste het puntje van een fijne peervormige diamantfrees.
Nagelvijl met ruwe of fijne grit? Nagelvijlen met een hele ruwe grit (80-100 grit) zijn vooral geschikt voor nagelverlengingen met acryl. De medium ruwe nagelvijlen (180 grit) gebruik je voor iets minder dikke nagelverlengingen, zoals de meeste tips en om de vrije rand van teennagels in vorm te brengen.
Zo kies je de juiste lengte nagels
De regel is simpel: de nagel moet drie keer zo lang zijn als de dikte van het materiaal dat je wilt bevestigen. Voorbeeld: als het materiaal 15 mm dik is, moet de nagel 45 mm lang zijn. Kies een nageltacker die geschikt is voor de nagellengte die je nodig hebt.
De Professionele Nagelschaar van het merk BeautyTools is na ons uitgebreide onderzoek uitgeroepen tot de beste nagelschaar van 2022. Deze nagelschaar is voorzien van een gebogen snijvlak en een spitse punt. Hierdoor kun je op een zeer eenvoudige manier de nagel nauwkeurig rond te knippen tot in de hoekjes.