Plaats het beeld met het gezicht naar de deur.Plaats een Boeddha nooit op de grond of op plekken die lager zijn dan je voeten. Dit is een teken van disrespect. Feng Shui adviseren om een Boeddha boven oog hoogte te plaatsen.
Met een dikbuik of happy boeddha tuinbeeld haal je de vrolijkheid naar je toe. Daarnaast brengt deze boeddha ook voorspoed, succes en geluk met zich mee. De happy boeddha komt van origine uit China. Daar is hij ook wel bekend als Pu-Tai-Ho-Shang, terwijl de Japanners de dikbuik boeddha liever Hotei noemen.
Voor boeddhisten is een Boeddha beeld heilig en dus niet een voorwerp dat je aanschaft omdat het er zo leuk uitziet of omdat iedereen er 1 heeft. Een Boeddha beeld behoort tot de Thaise religie en zij behandelen Boeddha met respect.
Dit is de Betekenis Boeddha Beeld Zittend of Mediterend
Wanneer het figuur zittend of mediterend is afgebeeld, zou deze houding in het teken staan van een grotere soort bewustwording. In deze staat van zijn doet materialisme er niet meer toe.
Het is eigenlijk wel komisch dat een boeddha ongeluk zou brengen terwijl het symbool staat voor staat voor geluk, voorspoed, goede gezondheid, liefde, bescherming, het verkrijgen van inzichten en saamhorigheid. Dus hoewel het altijd leuk is om een beeld cadeau te geven.
Een boeddhabeeld laten vallen
Laten vallen is natuurlijk sowieso niet de bedoeling. Gebeurt het je toch, dan is de algemene gedachte dat er weleens wat ongeluk jouw kant op zou kunnen komen.
Hoewel die trend al een paar jaar bestaat, is een Boeddhabeeld nog steeds geen gewone aankoop, zoals een elektrische heggenschaar of een barbecue. Want heggenscharen en barbecues kunnen ongelukken veroorzaken, maar Boeddhabeelden kunnen ongeluk brengen.
Strikt genomen is de Boeddha iemand waarvan aanhangers van het boeddhisme geloven dat deze persoon op eigen kracht compleet en volledig verlicht was en zijn kennis deelde met anderen zodat zij ook verlicht werden. Tegenwoordig is elke volledig verlichte persoon een Boeddha.
De Lachende Boeddha is een belichaming van de vriendelijkheid zelve! Verder staat hij niet alleen voor voorspoed en geluk, maar ook goede energie.
Volgens de traditie zijn er vóór Gautama Boeddha nog een aantal andere boeddha's geweest (een zekere lijst noemt 28 boeddha's). Boeddha werd geboren in een hindoeïstische familie.
Slapende Indische Boeddha's symboliseren een toestand waarin bewustwording is opgeheven, de materiële wereld niet meer telt. De omgeving wordt niet meer waargenomen.
De Dharmachakra stelt een chakrawiel met acht of meer spaken voor. Het is een van de oudste symbolen uit het boeddhisme; het is al terug te vinden in Indische kunst ten tijde van de Boeddhistische koning Asoka. In zijn versimpelde vorm wordt de Dharmachakra wereldwijd herkend als het symbool van het boeddhisme.
We kennen ze allemaal, de Boeddhabeeldjes die de spirituele meester afbeelden als goedlachse, dikke man. Gautama Buddha, zoals Boedha eigenlijk heet, was echter een knappe, slanke prins.
Boeddha begint een ander leven
Toen hij 29 jaar was besloot hij te ontsnappen uit het paleis om de wereld te verkennen. Zijn leven veranderde hierdoor totaal. Bij verschillende gelegenheden zag hij een zieke man, een oude man, een dode man en een heilige man. Zij worden de Vier Hemelse Boodschappers genoemd.
Alles is liefde
We zoeken naar een wederhelft alsof we niet 'compleet' zijn. Maar de Boeddha zei ooit: “Al zoek je de hele wereld af naar iemand die je liefde meer waard is dan jij, je zult die persoon nooit vinden.” “Persoonlijke relaties zijn vergankelijk.
Orang Malu ~ De verlegen/bescheiden man
De Orang Malu (of Yogiman) vindt zijn oorsprong in Indonesië en stelt een in zichzelf gekeerde, mediterende man voor. Yogiman wordt ook wel de “Weeping Buddha” genoemd, Boeddha die huilt om het leed van de wereld.
Bij Xenos kun je heel wat boeddha beeldjes kopen. Van XL formaat tot mini boeddha beeldjes: voor ieder wat wils. Combineer een boeddha beeld ook gerust met andere decoratieve beelden en ornamenten.
De Maya Devi tempel in Lumbini in Nepal wordt al lange tijd beschouwd als de geboorteplaats van de Siddhartha Gautama, later beter bekend als Boeddha.
Vegetarisme is in het boeddhisme niet verplicht. In het boeddhisme is het doden van een levend wezen tegen de vijf voorschriften waar iedere boeddhist zich aan zou moeten houden. Het eten van vlees of vis is echter niet hetzelfde als het doden van een levend wezen.
Waar bidden boeddhisten? Boeddhisten bidden vaak in een tempel, maar soms ook thuis. Dit doen ze alleen of in groepen. Boeddhisten gaan ook naar stoepa's en kloosters om te zingen of te offeren.
Behalve hun visie op de dood, hebben boeddhisten ook een bijzondere visie op het leven. Zo zouden sommigen van ons – vooral in het westen – op de automatische piloot leven. Boeddhisten noemen dat luiheid, maar die gaat niet over niks doen – het gaat juist om zó veel doen dat we onszelf vermijden.
Hoewel veel westerlingen het boeddhisme zien als een levensstijl met yoga en meditatie, is het een religie met eigen waarheden en leefregels. Oorspronkelijk komt het boeddhisme uit Nepal. Vandaar verspreidt de leer zich in diverse landen in Zuidoost-Azië en is het daar de belangrijkste levensbeschouwing.