Kristalwater maken Kristalwater maak je zelf door edelstenen een uur in het water te leggen. Drink het water binnen achtenveertig uur daarna op. Volgens de kristallenleer zou je de heilzame werking moeten kunnen voelen. Combineren is mogelijk, maar maak het niet te dol, want dat maakt onrustig.
Leg een edelsteen in een kan met water, en de energie en de sporenelementen uit de steen komen in het water terecht. Laat vervolgens telkens een klein restje water in de kan zitten, en giet er weer vers water bij. Zo benut je zowel de edelsteen in het water, als het kopiërend vermogen van het water zelf.
Shungiet staat bijvoorbeeld bekend als zeer zuiverend mineraal, net zoals Bergkristal water. Werken met losse stenen zou de krachtigste methode zijn, omdat het water en de mineralen hun informatie direct uit kunnen wisselen.
Kwartsvarianten zoals Bergkristal, Rozenkwarts, Lavendelkwarts maar ook Amethist, Jaspis, Aquamarijn en Fluoriet zijn stenen die wel in het water kunnen. Kies bij twijfel altijd een andere methode. Gebruik nooit zout water om de stenen te reinigen.
Edelstenen zoals bergkristal, rozenkwarts of amethist kunnen drinkwater wel smakelijker, langer houdbaar en beter verdraagbaar maken voor ons lichaam. Dat is wat er wordt bedoeld met ' verbeteren' ! Als je edelsteenwater bereidt als geneesmiddel, heb je een ander doel voor ogen.
Sommige stenen worden door water aangetast en kunnen niet in water gereinigd worden. Dit geldt o.a. voor calciet, magnetiet, seleniet, lapis lazuli, malachiet, turkoois en angeliet. Ook zilveren sieraden met edelstenen kunnen beter niet in water gereinigd worden omdat de stenen dan los kunnen laten.
Een edelsteen kan bestaan uit één of meerdere mineralen.Als een edelsteen uit slechts één mineraal bestaat, is het een kristal.Kristallen hebben een duidelijke vorm en patroon. Bekende kristallen zijn amethist en bergkristal.
Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om edelstenen met elkaar te combineren die een tegengestelde werking hebben. Een voorbeeld hiervan is Rozenkwarts en Gele calciet. Als je een edelsteen met kalmerende werking gaat combineren met een steen die zorgt voor een actieve houding en energie, werkt dat niet goed samen.
Soms groeien ze uit tot hele mooie, grote kristallen. Die vind je vooral op plekken waar de mineralen de ruimte hebben gehad om uit te groeien, zoals in bergspleten en grotten. Daarom is op zulke plekken in de bergen, onder andere de Alpen, altijd veel gezocht.
Kristallen hebben allerlei verschillende werkingen, afhankelijk van het type. Sommige kristallen worden gebruikt om emoties te kalmeren en te stabiliseren, terwijl andere juist energie geven en helpen om te concentreren. Niet iedereen ervaart dit effect en er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking ervan.
Kristal. Kristalglazen was je af met de hand om krassen, witte aanslag of breken te voorkomen. Was de kristallen (wijn)glazen altijd in lauw water. Kristal is namelijk fragiel en door heet water te gebruiken, is de kans op beschadigen of breken groter.
Dit verschilt per steen. Er zijn stenen die zichzelf reinigen, zoals citrien, kyaniet en seleniet, welke in principe niet extra gereinigd hoeven te worden. Andere stenen, zoals barnsteen, toermalijn en labradoriet, nemen veel energie op en moeten dus vaker ontladen worden.
Ook voor het opladen van water is de gouden driehoek zeer geschikt. Het water neemt de trilling van de edelstenen over, waardoor je gevitaliseerd water kunt drinken.
Elke maand met het licht van de volle maan kun je je edelstenen op een natuurlijke manier weer ontladen en opladen. Door de steen minimaal 1 nacht (liefst 72 uur) in het maanlicht te leggen, wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld.
Edelstenen reinigen of ontladen
Het beste/makkelijkste moment om je edelstenen te reinigen, is dus een dag voor volle maan. Zo ontdoe je ze van oude energie, en laad je ze met volle maan weer op met nieuwe energie.
Exotisch gekleurd en fonkelend in het licht: bij mineralen denk je meteen aan verre vakantielanden. Toch zijn ook in onze eigen land bijzondere mineralen te vinden, bijvoorbeeld in de steengroeven van Winterswijk en de Sint Pietersberg bij Maastricht, waar calciet in mooie kristallen voorkomt.
Stenen die je o.a. kunt vinden zijn pyriet (goud), amethist, jaspis, bergkristal, agaatboom, roze kwarts en nog veel meer. Wat je vindt mag je houden en in een mooi zakje meenemen naar huis.
Voor fossielen moet u meestal naar het buitenland: steengroeves, kalk kliffen langs de kust maar ook op akkers zijn vondsten te doen. Maar bijvoorbeeld ook in de groeves bij Winterswijk en Maastricht en op de stranden Westerschelde en op de Maasvlakte zijn vondsten te doen.
Fysiek stimuleert opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren. Zwarte Onyx is een steen die steun, kracht en doorzettingsvermogen geeft en helpt je je doelen te bereiken.
AGAAT. Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen.
Tijgeroog is goudbruin of roodbruin van kleur. Gouden tijgeroog werkt beschermend en aardend en brengt harmonie en balans. Het trekt geluk, voorspoed en succes aan. Het versterkt (zelf)vertrouwen, zelfinzicht, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme en een gevoel van eigenwaarde.
De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.
Welke edelsteen geeft energie? Carneool, Hyperstheen, Bergkristal en Citrien zijn echte energie-schenkers. Welke edelsteen geeft rust? Seleniet, Amethist, Rozenkwarts en de Gouden Driehoek zijn fijne rustbrengers.
Kristallen hebben een duidelijke vorm en patroon. Bekende kristallen zijn amethist en bergkristal. Als een edelsteen uit meerdere mineralen bestaat is het een gesteente. Gesteentes zijn grover en hebben geen duidelijk patroon en/of geen duidelijke vorm.