Giet een bouillon met laag zoutgehalte over het droogvoer om het meer smaak te geven. Je kunt een simpele kippen- of runderbouillon maken of bouillonblokjes gebruiken. Zorg er wel voor dat de bouillon weinig zout bevat! De geur van de bouillon zal het droogvoer wat aantrekkelijker maken voor je hond.
Laat de brokken wellen in warm water
Een simpele truc om de brokken zachter te maken is door deze te laten wellen in warm water. De brokjes worden zo zacht, maar de smaak en voedingsstoffen blijven behouden. Let wel goed op dat het water niet te warm is, want te warm voer doet je hond pijn in zijn bek of keel.
Je kan dus een gebakken ei of een gekookt ei mengen met de brokken of wat roerei over de brokken doen. Geef aan kleine honden maar een half ei. Je kan ook andere (gezonde) ingrediënten door de hondenbrokken mengen, zoals gekookte of geroosterde pompoen, sperziebonen, wortels, broccoli. Lekker èn gezond.
Als je hond zijn brokken niet wil eten kun je als eerste gewoon eens proberen de brokken wat aan te mengen met lauwwarm water. De geur komt dan meer vrij. Het voordeel is ook dat je hond direct wat meer vocht krijgt. Voor het gebit van je hond kan dit wel minder goed wanneer je dit altijd zo zou geven.
In veel gevallen zorgen hondenbrokken van de Aldi en Lidl voor slechtere ontlasting. Echter zien we ook recensies waarin men aangeeft dat het aanschaffen van duurdere hondenbrokken zonde van je geld is. Kortom, overweeg jij om je hond brokken van de Aldi of de Lidl te geven, kijk dan goed hoe je hond hierop reageert.
Gekookte spaghetti of pasta is prima voor honden om in kleine hoeveelheden te eten. Spaghetti is niet schadelijk voor honden als het slechts af en toe wordt gevoerd en puur wordt geserveerd.
De eetlust van je hond kun je op meerdere manieren opwekken. Je kunt hierbij denken aan het geven van pens, rollsticks of geperst been. De meeste honden vinden alleen de geur al onweerstaanbaar en beginnen gelijk te kluiven. Nu wil het ook nog dat kluiven goed is voor het gebit, dus dat is een win-winsituatie.
Er worden prijzige ingrediënten. gebruikt die van zeer goede kwaliteit zijn. Daarnaast is het vaak zo dat er is gekozen voor biologische ingrediënten of lokaal vlees en wild gevangen vis. Het percentage dierlijk eiwit uit vlees of vis is in duurdere hondenbrokken hoog.
Voeg warm water toe om het droogvoer zachter te maken, Sommige honden vinden de textuur van droogvoer niet lekker, of hebben gevoelige tanden waardoor ze niet zonder pijn op het voer kunnen kauwen. Meng 50 ml warm water bij elke 250 ml droogvoer om het eten smakelijker te maken.
Een ander voordeel is dat als de hond alleen hondenbrokken eet, er minder gebitsproblemen zullen ontstaan. Dit laatste geldt meer voor geëxtrudeerde brokken dan voor geperste brokken, omdat geëxtrudeerde brokken pas in de maag oplossen. Een ander voordeel is dat hondenbrokken lang bewaard kunnen blijven.
Een evenwichtig zelfbereide hondenvoeding bestaat uit drie belangrijke ingrediënten: 40 % vlees: mager vlees zoals kip, kalkoen, rund of hert. 30 % groenten en/of fruit: gekookt en gepureerd. 30 % zetmeel: witte of bruine rijst, gerst, havermout, macaroni of aardappelen.
Rauwe eiwitten zijn voor de meeste honden makkelijker te verteren. De conclusie: eieren zijn een goede bron van eiwit en andere belangrijke voedingsstoffen; het is daarom prima om af en toe een (rauw) ei aan je hond te geven. Het hoeft echter niet, zeker niet als je hond een goede, complete voeding krijgt.
Ik voer van af 9 weken ook nog maar 3x per dag en de laatste voeding is sávonds tussen 19.00 en 21.00 gelijk met de voeding van de volwassen honden.
Als mensen kunnen we door ons uitgebreide smakenpalet voorkeur geven aan verschillende smaken. Maar voor alle honden geldt: zij geven de voorkeur aan zoet smakend voer. Dit is ook de reden waarom je op sommige verpakkingen suiker of fructose ziet staan. Je hond herkent de smaken zuur en bitter goed.
Frolic is meer dan een voedingsmerk. Frolic zorgt ervoor dat al deze producten gezond zijn voor je jonge hond en hem voorzien van de nodige elementen voor zijn groei. Je hond krijgt elke dag voldoende dagelijkse hoeveelheid eiwitten, vezels en zetmeel binnen.
Rauwe vleesvoeding. De meest gezonde voeding voor de meeste honden is rauwe vleesvoeding, dit past het beste bij het verteringsstelsel van de hond en geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. Veel honden met onverklaarbare gezondheidsklachten, voelen zich beter als ze overgaan op rauwe vleesvoeding.
Hier zijn er enkele van: hijgen, zeer alert zijn, veel kauwgedrag vertonen, rusteloos zijn, constant willen bezig zijn, opspringen, vergrootte pupillen, …
Allereerst natuurlijk als een hond te weinig voer krijgt (honger, extreme honger maakt een hond ook narrig of uiteindelijk sloom en lusteloos), of als een hond teveel eten krijgt (sloom, zwaargewicht, moeilijker te bewegen), of als een hond pijn of ongemakken ervaart na het eten (ontstekingen in het ...
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Onze trouwe viervoeters kan je ook maar beter geen brood voeren. De voedingsstoffen die in brood zitten zijn namelijk niet goed voor honden en katten. Voor honden zorgen vooral de gluten in het brood voor problemen. Zo kunnen ze er ziek van worden, jeuk van krijgen en hun vachtkwaliteit kan er flink van achteruit gaan.
Is kip goed voor een hond? Kip is rijk aan eiwitten met essentiële aminozuren die de spieren van jouw hond in de loop van de tijd helpen ondersteunen. Bovendien bevat het Omega 6-vetzuren waarvan wordt aangenomen dat deze over het algemeen gezond zijn voor meerdere delen van het lichaam.