Met een betaald Strava-lidmaatschap maak je nieuwe routes via de knop Nieuwe route creëren linksbovenin de pagina Mijn routes. Gebruik de instellingen links om jouw voorkeuren in te stellen, zoals overwegend verharde of onverharde wegen.
We maken deze routes door populaire routepunten in de buurt te selecteren die overeenkomen met je zoekcriteria. Daarna genereren we een lusroute rond deze routepunten, waarbij we de route optimaliseren met uitlijngegevens. Voor routesuggesties gebruiken we de gegevens die we beschikbaar hebben.
Via verschillende sites en apps kun je een route maken via de bekende knooppunten. Op de ANWB-site vind je een fietsknooppuntenplanner die eenvoudig is in gebruik: klik op de knooppunten die je wilt volgen en de site telt meteen het aantal kilometers mee. De Fietsersbond-routeplanner is een aanrader.
Als je een Strava-route wilt maken op basis van een . gpx-bestand, zet je muis dan in het bovenste navigatiemenu op de Strava-website op Dashboard en selecteer Mijn routes . Klik daar op Nieuwe route creëren. Klik op de uploadknop, die hieronder staat uitgebeeld, en kies het .
Op de Garmin Connect-website: Schakel toestemming voor 'Koersen' in op de pagina 'Accountgegevens' om je voordeel te doen met de integratie. Garmin Connect-app: Ga naar het tabblad Meer en tik op Instellingen > Verbonden apps > Strava en schakel Koersen in.
Een route stippel je makkelijk zelf uit online op één van de vele knooppuntensites. Je tikt een paar knooppunten aan, schrijft de te volgen nummers op een papiertje en neemt dat mee op je fiets. In een handige 'Knooppunter', bijvoorbeeld. Dat is een waterdicht houdertje dat je op je stuur monteert.
Je gebruikt Strava via de website of de app op je smartphone. Koppel je fietsnavigatie aan je account, zodat je trainingsdata in Strava wordt ingeladen. Via de Strava website zet je routes op je fietsnavigatie. Niet alle fietsnavigaties kunnen dit, dus let hier goed op.
Voor ongeveer €50,- per jaar kun je jouw account upgraden naar een premium variant. De app biedt je dan nog meer uitdaging en vergelijkingsmogelijkheden.
De gratis applicatie Natuur Routes is ontwikkeld door Natuurmonumenten. Naast wandelroutes worden ook fiets- en vaarroutes, speciale kinderroutes en langeafstandsroutes aangeboden.
Hoe werkt het? De mooiste en veiligste routes zijn uitgetekend en de plaatsen waar twee fietswegen elkaar kruisen, vormen een knooppunt. Elk knooppunt heeft een nummer en langs de routes staan bordjes die verwijzen naar een volgend knooppunt. In Limburg zijn ze blauw, in de andere provincies vind je groene bordjes.
Met RunnerMaps kun je online zelf een route uitstippelen. Je selecteert op de kaart je beginpunt en klikt vervolgens op de punten waar je voorbij wilt lopen. Je kunt ervoor kiezen om te eindigen bij je beginpunt, maar het is ook mogelijk om een ander eindpunt opgeven.
Wat als mijn gegevens niet worden gesynchroniseerd? Schuif omlaag op het scherm om je feed te vernieuwen. Als de activiteit nog steeds niet wordt gesynchroniseerd, kun je je ook afmelden en opnieuw aanmelden.