Pak aan beide zijden van de taille de hoeveelheid stof vast die je in wilt nemen. Zet de eerste speld op de plek waar de meeste stof moet worden ingenomen. Zet op deze manier langs de hele naad spelden tot je de juiste pasvorm hebt. Trek de jurk uit en rijg een draad langs de lijn met spelden.
Een oorring of armband – om door een ringetje te halen
Houd een van deze items aan de binnenkant van je jurkje, op een plaats waar je de taille wat strakker wilt, trek het stofje van je jurkje eroverheen en maak het vast met een elastiekje. Staat nog leuk ook.
Ga je de jurk die je korter wilt maken, dragen met hakken: doe deze dan aan als je 'm gaat passen voor de verstelwerkzaamheden. Hakken zorgen er namelijk voor dat je postuur verandert. Wil je je jurk zowel met als zonder hakken gaan dragen, kies dan een schoen of pump met een gemiddelde hak om door te passen.
Gebruik een broche om een diep decolleté dicht te spelden.
Als je geen goede broche hebt, dan kan een veiligheidsspeld ook voldoende zijn, zolang je hem onder de stof kunt verstoppen. Zoek naar veiligheidsspelden in dezelfde kleur als je jurk als je niet kunt voorkomen dat hij zichtbaar is.
Wij hebben de perfecte oplossing: draag een vest of trui over jouw favoriete jurkje! In de herfst is het fijn om laagjes te dragen. Buiten kan het snel afkoelen maar binnen kan het lekker warm zijn, dan is het ideaal als je een laagje uit kan trekken.
Het werd tijd dat deze 90's trend terugkwam, nu kan het pas echt zomer worden. Gooi je beha uit en rock die bandjes. Of, gratis tip van de dag: draag een shirtje onder je jurk of top met spaghettibandjes. Perfect voor de wat koudere dagen of iedereen die wel die beha wil dragen.
De lengte – lange vrouwen kunnen een lange jurk tot op de schoen dragen en combineren met een plat sandaaltje. Als je aan de korte kant bent draag je een jurk nooit langer dan net boven je enkel en combineer hem met een sandalette (sandaaltje met een hak) in je huidkleur.
Een decolleté (van het Franse décolleté, 'diepe halsuitsnijding', letterlijk 'ontkraagd') is een lage uitsnijding van de halsopening van een kledingstuk zoals een topje, japon of avondjurk, zodat delen van de hals, romp en/of rug ontbloot worden.
Zorg ervoor dat je de speld in het kant steekt op de hoogte waarvan jij wilt dat de decolleté sluit. Vervolgens steek je weer met de speld door de andere zijde van het kant, de rechter zijde in dit geval. Op die manier word het kant door middel van de speld met elkaar verbonden.
Officieel is een korte jurk niet, bij een echt gala en draag je lang, hoe lang mag een galajurk zijn, een galajurk heeft een maxi lengte. Dit type jurk heeft een nette uitstraling en is geschikt voor chique avondgelegenheden. De juiste lengte is tot aan de voet, maar let op dat hij niet te lang is.
Een eenvoudige manier om een oude jurk bij te werken is door hem in te korten. Je kunt een jurk gewoon een beetje inkorten, of enkele centimeters korter maken voor een totaal nieuwe look. Voor de meeste jurken is het inkorten van de zoom iets dat je zelf kunt doen.
Of draag rokken die op of net over de knie vallen. Kijk wel even naar de verhouding bovenbeen-onderbeen. Zijn je bovenbenen langer, dan is een roklengte iets boven je knie mooier. Welk model jurk je goed staat, heeft te maken met je lichaamsbouw.
Ik vond een breed elastiek dat ik als tailleband kon gebruiken, in dezelfde kleur legergroen als de jurk. De bovenkant knipte ik van de jurk af, ook bij de voering. Eerst naaide ik buitenstof en voering van de rok aan elkaar langs de bovenkant en daarna naaide ik de rok aan de tailleband vast. Heel snel klaar!
Maar goed, de rok, die maakte ik in 4 makkelijke stappen
Knip de rok af boven de taille. Spelde de rand vast en pas of de lengte goed is. Leg de rok onder de naaimachine en maak een band aan de bovenkant, waar een breed elastiek in kan. Vergeet niet een klein stukje open te houden.
Restylen is het aanpassen van kledingstukken, om ze beter bij u te laten passen. Dit kunnen kleine aanpassingen zijn, zoals mouw lengte of zelfs iets dat het een volledig andere look en feel geeft. Soms kan een kleine verandering een groot effect hebben, daarom durven veel mensen niet om hun kledij aan te passen.
Als coupeuse, coupeur, kleermaker of basismedewerker mode bestaan je werkzaamheden vooral uit het aanpassen, repareren of passend maken van kleding. Denk daarbij aan het naaien, stikken, (om)zomen, hotknifen, afzomen, verstevigen, innemen of versieren van stof of (stukken van) kleding.
Ontleend aan Frans décolleté 'niet bedekt gedeelte van hals en boezem' [1922; PRobert], eerder al 'laag uitgesneden hals van kledingstuk' [1899; Rey], 'met blote hals en boezem' [eind 17e eeuw; PRobert], 'met laag uitgesneden hals' [1798], verl. deelw.
Lange jurken kun je eigenlijk altijd dragen. In de zomer met een slippertje, een rieten tas en een grote zonnebril. Maar ook als het buiten al wat frisser wordt kun je zwieren in een langere jurk. Het is dan alleen belangrijk dat je meer met laagjes werkt, om een beetje warm te blijven.
#1 Midi of mini jurken of rokken zijn perfect voor jouw lengte. Deze zit namelijk tussen de super lange (maxi jurk) en super korte (mini jurk) in. Door te kiezen voor een midi rok met plooien erin (bijvoorbeeld een plissé rok) lijk je optisch langer.
Een recht jurkje past vaak beter als een getailleerd model, omdat in een recht jurkje de taille niet is aangegeven. Of probeer als je een normale buste hebt een top of jurkje met een empirelijn, hierbij valt de naad onder de buste. Je zult merken dat bepaalde merken nooit iets geschikt voor jouw hebben.