De minimale lengte voor een blog is daarom 300 woorden. Als tekstbureau adviseren we zelf vaak minimaal 500 woorden, omdat je dan ook écht iets informatiefs kunt schrijven. Maar als je een supergoed verhaal hebt van 350 woorden, dan is dat ook prima.
Hoeveel woorden moet een blog hebben om goed vindbaar te zijn? Een blogpost moet ten minste 300 woorden bevatten om goed te ranken in zoekmachines. Maar lange posts (1000 woorden of meer) kom je gemiddeld gezien makkelijker hoger in Google.
De ideale lengte van een blogtitel is 36 tekens, of 6 woorden. Zes woorden, dat is de perfecte titellengte voor een verhaal - op het web het vaakst verpersoonlijkt door blogposts. De titel die je boven een lang stuk tekst plaatst, heeft erg weinig tijd om de aandacht en goedkeuring van een potentiële lezer weg te kapen ...
Een goed blog heeft een goede structuur
Zorg voor heldere tussenkoppen en maak je verhaal scanbaar. Laat al in de eerste alinea weten waar het verhaal over gaat. Blogs hebben een duidelijk andere opbouw dan krantenartikelen of artikelen in tijdschriften. Ze beginnen vaak met de conclusie en wijden dan daarover uit.
Hoe ziet een blog eruit? In tegenstelling tot een whitepaper, hoeft een blog niet opgemaakt te worden door een grafisch vormgever. Er moet alleen een leuke afbeelding bij gemaakt of gevonden worden, de rest doet het CMS van uw website.Wel is het van belang dat u veel tussenkopjes en korte zinnen gebruikt.
Een blog is hét medium om relevante, up-to-date en unieke informatie te plaatsen. Bovendien is iedere blogpagina binnen je website weer een extra mogelijkheid voor bezoekers om op te landen. Als je deze goed invult met relevante informatie kan het aantal bezoekers via bijvoorbeeld Google stevig toenemen.
Voor zoekmachines geldt een minimum van 300 woorden. Vanaf 1000 woorden wordt een artikel als verdiepend gezien en dan is je blog nog waardevoller. Houd een maximum van 3000 woorden aan.
De prijs voor het laten schrijven van een blog varieert van €10 tot wel €400 of meer. De kosten hangen af van het onderwerp, de lengte en van de skills of ervaring van je tekstschrijver.
In het gemiddelde boek passen er gemiddeld 250 woorden op een pagina. Je moet dus tussen de 50.000 en de 80.000 woorden schrijven om op 200 tot 300 pagina's uit te komen, en een boek van 250 pagina's heeft ongeveer 60.000 woorden.
Een vol A4'tje opgemaakt met standaard marges, 12-punts lettergrootte en een regelafstand van 1,5 telt gemiddeld 400 tot 500 woorden. Als er subkopjes, witregels of afbeeldingen in de tekst zijn opgenomen, kunt u voor een gemiddeld A4-blad uitgaan van ongeveer 350 woorden.
Dat is het aantal woorden dat gemiddeld op een pagina staat. Als je meer woorden op een pagina wilt zetten, kun je richting 300 woorden gaan. Dus 100.000 gedeeld door 250 is 400 pagina's.
Het liefst elke week of zelfs vaker. Uit onderzoek van Hubspot blijkt namelijk dat elke week bloggen gemiddeld een 2,5 keer beter resultaat behalen vergeleken met maar één keer per maand bloggen. Ook is het belangrijk om voor regelmaat te gaan. Als je elke week blogt, kan dat bijvoorbeeld elke maandag zijn.
Ga niet vaker, maar vooral beter bloggen
Blog er dan vaak en goed over. Schrijf je meer over tijdloze onderwerpen? Zorg dan dat bestaande pagina's actueel zijn en blijven. Dat geeft jou rust in je hoofd en Google het signaal dat je website actueel en relevant is.
Hoewel bloggen al een tijdje bestaat, is het nog steeds een populaire manier om informatie te delen. Eén ding is zeker: bloggen is niet dood, en er zijn veel redenen om een blog te beginnen. Je kunt een blog beginnen als hobbyist, als freelancer of als bedrijf.
Een blog is goed voor je SEO strategie omdat:
Je hiermee meer autoriteit creëert op een bepaald onderwerp, zowel voor Google als voor je bezoekers. Je meer bezoekers trekt door een bredere zichtbaarheid op veel zoektermen. Verse content meespeelt in het algoritme van Google en je daardoor beter vindbaar wordt.
Zij bieden jou een internetadres én het blogplatform zodat je je blog kan opzetten en onderhouden. De bekendste en meest populaire aanbieders zijn Blogger (blogspot.com) en WordPress.com. Zo'n gratis blog is ideaal als:je hobby je geen geld mag kosten.
Een blog is een type van website. Het begrip 'website' omvat meer dan enkel en alleen een blogpagina.
Een blogger is een persoon die publicaties verzorgt voor een blog. Dit kunnen teksten zijn, afbeeldingen of andere soorten media. Bij exclusief videomateriaal wordt ook wel de term 'vlogger' gebruikt. Naast de persoon is er ook een blogging platform met dezelfde naam.