Hoelang mag je een bouwdroger laten draaien? In principe mag je een bouwdroger 24 uur per dag zijn werk laten doen. Alle bouwdrogers van Dryfast zijn namelijk zo ontworpen, dat ze de woning optimaal kunnen drogen. Wel wordt met klem geadviseerd om met enige regelmaat even een kijkje te komen nemen bij de bouwdroger.
Ja, ook 's nachts kan de bouwdroger aan blijven staan. Let wel op de afvoer! De bouwdroger zal continu water af voeren. Zorg er daarom voor dat de bak die dit water opvangt groot genoeg is om niet te overstromen.
Na de bezetting wacht je best 24 uur om een bouwdroger te plaatsen. Dan kan je er namelijk zeker van zijn dat de bezetting ondertussen is uitgehard. Hoe sneller je dan een bouwdroger plaatst hoe beter. Hoe langer je wacht hoe meer de bezetting zal beginnen “zweten”.
Bij Bouwdroger hoef je niet lang te wachten tot je muren droog zijn. Bij het gebruik van de juiste bouwdrogers droogt het stucwerk 1 cm per week. Aangezien het normaal gezien zo'n 2 cm dik is, is het pleisterwerk al op ongeveer twee weken droog.
Zet de ventilator altijd in de ruimte waar ook de droger staat. Plaats deze zo dat deze de relatief drogere lucht uit de ruimte waar de bouwdroger staat naar de andere te drogen ruimte en/of ruimtes wordt geblazen.
Doordat bouwdrogers een natuurlijk droogproces volgen, zijn ze allerminst schadelijk voor je woning. Omdat een bouwdroger gebruik maakt van een droogproces volgens het condensatie principe, is dit een 100% veilige methode om komaf te maken met vochtproblemen. Daardoor is het risico op barsten of scheuren vrijwel nihil.
Stroomverbruik wordt geminimaliseerd omdat de machines vaak 24/7 draaien. De bouwdrogers van Bouwdroger-huren.nl zijn zeer energiezuinig en verbruiken slechts 0,75kW per uur. Dit komt neer op nog geen 17 eurocent per uur. Moet er altijd een opvangbak worden geleegd?
In de regel heeft stucwerk per 1 millimeter aangebracht stuc, één dag nodig om op te drogen. Als het gestucte oppervlakte geheel dezelfde kleur heeft dan kunt u stellen dat het droog is. Onvoldoende droog is het als er nog 'donkere' vlekken zichtbaar zijn.
Antwoord. Een pleisterlaag dient volledig droog te zijn alvorens men hierop een betegeling met succes kan aanbrengen. "Volledig droog" wilt zeggen dat, in het geval van een gipsgebonden pleister, het restvochtgehalte in het gipspleister kleiner dient te zijn dan 1 %.
Een redelijke indicatie is dat een stukadoor gemiddeld 20-30 m2 per aan sausklaar stucwerk per dag zal produceren.
Droogtijden van pleister en chape
Algemeen kan men stellen dat met de inzet van de juiste bouwdrogers tot 70% sneller gedroogd wordt in vochtige periodes t.o.v. natuurlijke droging.
Deze 3 maanden wachttijd voor het verhuizen zijn essentieel om je nieuwbouw te laten drogen. Maar het is niet voldoende om vocht te vermijden in je woning. Nieuwbouw heeft ongeveer 2 jaar nodig om volledig te drogen. Om vocht te vermijden nadat je verhuisd bent, kan je de woning verwarmen en vooral ook ventileren!
In principe is er een ongeschreven regel dat stucwerk per dag 1 millimeter droogt. Als we de 5 millimeter laagdikte weer even als voorbeeld nemen zou het stucwerk dus 5 dagen droogtijd nodig hebben. Mits er overal een goede luchtcirculatie is.
Hoe lang moet een muur drogen na lekkage? Is het vochtprobleem eenmaal hersteld, dan moet de vochtige muur natuurlijk eerst drogen alvorens je hem terug kan schilderen of behangen. De droogtijd voor muren bedraagt gemiddeld 2 à 3 maanden. Na de droogtijd kan je alles herstellen en de muren verfraaien.
Door een speciaal hiervoor ontwikkelde techniek toe te passen zal de ruimte en zo ook de isolatie onder je vloer drogen in een gemiddelde droogtijd van 28 dagen! Hierdoor krijgen schimmels geen kans zich te gaan ontwikkelen en zal het water niet aangezogen worden door je muren met zeer lange droogtijden als gevolg.
Je leest vaak over bouwdrogers en luchtontvochtigers in dezelfde context. Het verschil tussen de twee apparaten is echter niet altijd duidelijk. In het algemeen kan gezegd worden dat bouwdrogers gebruikt worden als je met grotere hoeveelheden vocht te maken hebt.
Door je 2de laag te vroeg aan te brengen, wordt de eerste laag volledig vernietigd en blijft er een puinhoop achter. Het is van vitaal belang dat u wacht tot de eerste laag droog is. Hoewel het moeilijk kan zijn om geduldig te zijn, is het beter om langer te wachten dan te vroeg te gaan.
Het vochtpercentage in het stucwerk mag niet meer bedragen dan 2%.
Bevatten de wanden veel gaten, wordt er over gipsplaten gestuct of bijvoorbeeld een muur van stenen met veel gaten en groeven. Wanneer het verkeerde voorbehandelingsmiddel gebruikt wordt op de muren kan het stucwerk na loop van tijd van de muur af vallen en dan ontstaat er een groot probleem.
Stucwerk schilderen is prima mogelijk. Wel moet je, in het geval van nieuw stucwerk, deze laag goed de tijd geven om te drogen voordat je het gaat verven. Zo behaal je het beste resultaat.
“Grofweg kun je een droogtijd van één dag per millimeter opgestreken stucmateriaal aanhouden.” Dit houdt in dat een zeer gehavende muur die misschien wel drie centimeter sierpleister nodig heeft om egaal te worden, maar liefst 30 dagen nodig heeft om echt goed droog te worden. Dat is best lang.
Dit hangt af van meerdere factoren. Over het algemeen kun je gebruik maken van de volgende vuistregel: reken 1 dag droogtijd per gestuukte millimeter. Natuurlijk zal het een type stucwerk sneller droger dan het andere, dit heeft te maken met zowel de dikte als de samenstelling ervan.
U vermenigvuldigt de Lengte (L) met de Breedte (B) en de Hoogte (H) van de ruimte die u wilt drogen om het aantal kubieke meters (m³) van de ruimte berekenen. Het totale aantal kubieke meters ruimte dat gedroogd moet worden bepaald het type bouwdroger dat u nodig heeft.
Nieuwbouwhuis: tot 4.000 liter vocht
Daarnaast zit er vocht in bouwmaterialen, zoals beton. Als het huis eenmaal af is, zit veel van dit vocht nog in de wanden, vloeren en plafonds. In een gemiddeld nieuwbouwhuis gaat het om zo'n 3.000 tot 4.000 liter!
Een bouwdroger huren is voorkomen én genezen
Bouwdroger.com helpt je om vertraging of bouwgruwelen te voorkomen. Een bouwdroger is een sterke luchtontvochtiger die ervoor zorgt dat het bouwvocht sneller zal verdampen. De ondergrond is hiermee tot 70% sneller droog, wat het bouwproces aanzienlijk bevordert.