De levensduur van een circulatiepomp is vrij lang; doorgaans moet zij pas om de 15 tot 20 jaar worden vervangen.
Circulatiepomp cv prijs
Voor een pomp uit de B-klasse betaal je ongeveer 180 euro. Een A-model kost je gemiddeld 300 tot 350 euro. De levensduur van een goede circulatiepomp bedraagt 15 tot 20 jaar.
De levensduur van een goede circulatiepomp bedraagt 15 tot 20 jaar. Aangezien het verschil in aankoopprijs ongeveer 200 euro bedraagt en je gemiddeld 25 euro extra uitspaart jaarlijks, betekent dat het verschil tussen een pomp met A-label en een pomp met C-label op 8 jaar terugverdiend is.
Hoe weet je dat de pomp van de vloerverwarming kapot is? Als je merkt dat de vloerverwarming jouw kamer niet meer goed verwarmd, is de kans groot dat de circulatiepomp kapot is. De leidingen zullen dan ook koud blijven terwijl de pomp op de verdeler wel warm/heet is.
Een nieuwe pomp kost tussen de €200 en €300. De kosten zijn onder andere afhankelijk van het aantal groepen dat op de pomp wordt aangesloten. Een handige doe-het-zelver kan de pomp zelf vervangen. De meeste mensen kiezen er voor om dit door een installateur te laten doen.
Je kan er bij vloerverwarming voor kiezen om gebruik te maken van een gesloten verdeler zonder ingebouwde pomp. In het merendeel van de gevallen wordt er in een dergelijke situatie voor gekozen om gebruik te maken van een speciale warmtepomp.
Wanneer een vloerverwarmingsverdeler zonder circulatiepomp wordt toegepast, moet vanaf de warmtebron een grote waterhoeveelheid naar de verdeler kunnen stromen. Is die transportleiding te smal of de circulatiepomp te zwak, dan komt er te weinig warm water in de leidingen, waardoor uw vloerverwarming niet goed opwarmt.
In iedere cv-ketel en in iedere vloerverwarming wordt een circulatiepomp gebruikt voor het rondpompen van het water door de radiatoren of vloerleidingen. In de meeste gevallen zijn dat pompen van Grundfos of van Wilo, zeer betrouwbare pompen die meestal vele jaren probleemloos en zonder enig onderhoud hun werk doen.
Specialist Bouw/Sanitair
De vloerverwarming zal zo snel niet bevriezen binnen. Of het moet buiten een graadje of 40 gaan vriezen, en je moet binnen helemaal niet stoken, doormiddel van radiators.
Je Vloerverwarming repareren is noodzakelijk. Als je vloerverwarming kapot is dan komt dat meestal door een lek. Lekkages in de vloerverwarming moet je zo snel mogelijk repareren om waterschade aan je woning te voorkomen, maar dat is niet zo eenvoudig om te doen.
Een circulatiepomp laat het water van de verwarmingsketel naar de radiatoren (of de convectoren) circuleren. Een circulatiepomp verbruikt over het algemeen vrij veel: 5 tot 10% van het elektriciteitsverbruik binnen de woning.
Er bestaat dus een kans dat de verdeler en aansluitmaterialen uiteindelijk toe is aan vervanging. Maar onthoud dat dit veel langer dan 5 jaar kan duren.
De circulatiepomp of cv-pomp zit in de cv-ketel. De pomp zorgt ervoor dat het water dat door de cv-ketel verwarmd wordt, door het hele huis wordt gepompt. Zo kunt u uw huis verwarmen en gebruik maken van warm water.
De circulatiepomp zit altijd in de retourleiding gemonteerd, dat is de leiding die het afgekoelde water van de radiatoren terug naar de cv-ketel brengt.
Is de vaatwasser verbonden met de afvoer van de spoelbak? Kijk dan of deze verstopt zit en maak deze schoon. Lost dit het probleem niet op? Dan is de pomp waarschijnlijk stuk.
Over het algemeen wordt er door installateurs aangegeven om een maximale temperatuur van 55 graden aan te houden. Om de risico's klein te houden adviseren wij een maximale temperatuur van 45 aan te houden. Zo weet u zeker dat er geen beschadigingen ontstaan aan de vloer.
Temperatuurschommelingen zorgen ervoor dat de vloer uitzet en krimpt. Zolang de temperatuur niet te warm wordt ingesteld, is er van schade geen sprake. Sommige installateurs geven 55 graden als maximum watertemperatuur. Wij adviseren echter een maximum van 45 graden aan te houden.
De warmte heeft dus een stevige weg af te leggen voor het je ruimte kan opwarmen. Reken erop dat de temperatuur in je woonkamer 1 graad per uur stijgt. Daarom kan je je vloerverwarming nooit onder de 18 graden laten zakken, ook niet 's nachts.
Van vloerverwarming wordt tijdens de zomer nauwelijks gebruik gemaakt – tenzij er ook mee gekoeld wordt, maar dat doet niet lang niet iedereen. Het is dus in theorie mogelijk om het vloerverwarmingssysteem in de zomer helemaal uit te zetten.
“De pomp staat best op de laagste stand die nodig is om het huis voldoende te verwarmen!” Dat is op zich juist, maar uitsluitend beredeneerd naar het elektrisch verbruik.
Wat is de ideale temperatuur vloerverwarming? Voor de beste temperatuur thermostaat vloerverwarming, adviseren wij u deze in te stellen op een watertemperatuur tussen de 30° en 40°C.
Schakel de pomp van de vloerverwarming uit door de stekker uit het stopcontact te nemen. Wacht vervolgens 10 minuten tot de watercirculatie is gestopt en de lucht naar het hoogste punt is getrokken. Sluit de kraan van de vloerverwarming en draai vervolgens het ontluchtingsventiel met een ontluchtingssleutel open.