Uit beveiligingsoverwegingen, om gegevensbehoud te beperken en de privacy van onze gebruikers te waarborgen, worden WhatsApp-accounts na 120 dagen inactiviteit verwijderd. Inactiviteit wil zeggen dat een gebruiker geen verbinding heeft gehad met WhatsApp.
Berichten zijn niet alleen na 7 dagen maar vanaf nu ook na 24 uur of na 90 dagen te laten 'verdwijnen'. WhatsApp voegt meerdere nieuwe functies toe aan zijn functie voor verdwijnende berichten. Daarmee kan je instellen dat berichten na een bepaalde tijd automatisch door de app worden verwijderd.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
WhatsApp stopt op 1 november met de ondersteuning van oude iPhones en Android-telefoons. Wie zo'n oud toestel heeft, moet een nieuwe smartphone kopen om WhatsApp te blijven gebruiken. WhatsApp meldt dat het vanaf 1 november alleen smartphones met iOS 10 of nieuwer en Android 4.1 of nieuwer ondersteunt.
Je kunt op WhatsApp berichten verzenden die vanzelf weer verdwijnen door de functie Berichten met vervaldatum in te schakelen. Je kunt berichten laten vervallen na 24 uur, 7 dagen of 90 dagen. Je kunt Berichten met vervaldatum inschakelen voor meerdere bestaande chats.
Berichten met vervaldatum is een optionele functie die je kunt inschakelen voor meer privacy. Als je Berichten met vervaldatum inschakelt, kun je berichten 24 uur, 7 dagen of 90 dagen nadat ze zijn verzonden laten vervallen.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Alle WhatsApp-accounts zijn gekoppeld aan mobiele telefoonnummers. Omdat nummers vaak worden hergebruikt door providers, kan het zijn dat de vorige eigenaar van jouw huidige telefoonnummer WhatsApp heeft gebruikt.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Welke telefoons werken straks niet meer met WhatsApp? Als jouw Android op Androidversie 4.1 (Jelly Bean) of hoger, dan zit je goed. Voor alle telefoons met een oudere Androidversie, dus Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich), stopt per 1 november 2021 de WhatsApp-ondersteuning.
Chatdiensten als WhatsApp en Signal zijn standaard versleuteld en dat zou aftappen onmogelijk maken voor politie en inlichtingendiensten.
Sluit WhatsApp af en verwijder de app helemaal van je telefoon; Download WhatsApp opnieuw uit de Play Store; Installeer de app opnieuw en voer hetzelfde telefoonnummer in; Kies ervoor, zodra de app dat vraagt, om berichten en media uit een eerdere back-up te herstellen.
Je telefoon licht uit het niets op of gedraagt zich op andere manieren vreemd. Als je telefoon ineens oplicht, uitgaat, vanzelf opstart of apps installeert zonder dat jij iets doet, kan het zijn dat iemand je telefoon op afstand bedient, wat erop kan wijzen dat diegene je gesprekken afluistert.
U koppelt als het ware uw mobiele telefoonnummer met de computer of laptop. Wat gebeurt er met WhatsApp na overlijden? Na 45 dagen geen gebruik gemaakt te hebben zal WhatsApp het account op inactief zetten. Uw gegevens zoals naam, profielfoto en info zijn niet meer zichtbaar.
Iedere dag wordt er automatisch een back-up gemaakt van je WhatsApp-chats die wordt opgeslagen in het geheugen van je telefoon. Afhankelijk van je instellingen wordt er ook periodiek een back-up van je chats gemaakt naar Google Drive.
Als je een bericht voor iedereen verwijderd hebt, zal in de chat voor iedereen “bericht verwijderd” zichtbaar zijn. De ander zal dus altijd kunnen zien dat je jezelf hebt gecensureerd. Maar soms is dat minder erg dan dat het oorspronkelijke bericht tot in de eeuwigheid zichtbaar blijft.
Je WhatsApp-account kan maar met één nummer op één telefoon zijn geverifieerd. Als je een telefoon met dual-sim hebt, kun je alsnog maar één nummer verifiëren voor WhatsApp. Je kunt geen WhatsApp-account hebben met twee telefoonnummers.
Ga naar 'Instellingen' in Whatsapp. Klik op 'Account' Dan 'Laatst gezien' En kies wie dit zien kan.
Voordelen van zonder WhatsApp leven
Je hebt diepgaandere gesprekken met je vrienden, omdat je elkaar niet meer voor elk pietluttig dingetje appen. Je houdt meer tijd over, want die 50 ongelezen berichten hoef je niet meer te lezen en beantwoorden. Daarnaast is het ook fijner voor je privacy.
Geef de volgende url in de adresbalk: wa.me/[telefoonnummer] op en druk op 'Enter'; Het telefoonnummer moet inclusief landscode zijn, maar zonder het plusteken of de cijfers 00. Een (Nederlands) voorbeeld is wa.me/31610411843.
Je hebt een (goede) internetverbinding nodig
Maar als je onderweg bent, heb je een abonnement met mobiele data nodig. Als je dit niet hebt, kun je ook niet bellen via WhatsApp.
Bij WhatsApp kun je zien of je contacten online zijn, en ook wanneer ze de app voor het laatst hebben gebruikt. Hoewel je niet de status van ieder contact in één keer kunt zien, kun je deze wel vrij gemakkelijk van ieder persoon individueel controleren.
Geblokkeerde contacten kunnen je niet meer bellen of berichten sturen. De functie Laatst gezien, je online status, statusupdates en veranderingen die je maakt aan je profielfoto zijn niet meer zichtbaar voor geblokkeerde contacten.
De nieuwe functie, die WhatsApp Call genoemd wordt, maakt het mogelijk om te bellen als er een actieve internetverbinding is, of dit nu mobiele data of WiFi betreft. Hierdoor kan er 'gratis' gebeld worden met contactpersonen op WhatsApp, los van de kosten die een databundel eventueel met zich meebrengt.