Gegrilde produkten zoals gegrilde borrelhapjes, karbonades, drumsticks, bouten, kippeling en hele kippen kunnen het beste opgewarmd worden in de airfryer of in de heteluchtoven. Zo worden ze goed warm en het velletje wordt lekker krokant. Zet de airfryer op 180 graden en verwarm de kip ongeveer 8 tot 10 minuten.
Verwarm je oven voor op 180°C en gaar de kipfilets dan, afhankelijk van de grootte en de dikte 10 à 15 minuten. Wanneer ze klaar zijn, haal je ze best uit de oven, draai je ze om en bedek je ze even met wat aluminiumfolie, zodat het vlees nog even kan rusten en het sap door het vlees kan stromen.
Ja, dat kan. Op één voorwaarde: de kip moet gloeiendheet zijn, zowel de binnenkant als de buitenkant moet maar liefst 75 °C zijn. Dit kun je alleen meten met een keukenthermometer, dus haal zo'n ding in huis (ook handig voor een perfect rosé gebraad of biefstuk).
Of toch maar in de oven? Verwarm de oven voor op 150°, haal de kip uit de zak en gebruik vervolgens een ovenschotel. Plaats de kip in de oven gedurende 15 minuten. Extra tip: voor zowel de microgolf als voor de oven kan je braadsaus vragen!
De gezondheidswebsite waarschuwt: Salmonella ligt altijd op de loer, en de besmetting van rauwe kip naar gare kip vormt ook een risico. Rauwe kip mag je van Healthline maar een of twee dagen bewaren in je koelkast, gare kip blijft max vier dagen goed.
Je hoeft het alleen maar in de magnetron te schuiven en het magische apparaat zorgt ervoor dat je maaltje er warm uit komt. Ideaal. Echter is het verstandig om niet alles in de magnetron te verwarmen. Kip kun je beter niet in de magnetron opwarmen.
De structuur van de proteinen in kip veranderen bij afkoeling. Koud kun je kip na een dag prima eten, maar je moet kippenvlees niet opnieuw verhitten.
Verwarm de oven in de heteluchtstand naar 180 graden, leg de kip op de bakplaat en verwarm de kip ongeveer 15 tot 20 minuten. Ook hier geldt regelmatig zelf even controleren. Elke oven is anders. Al worden de gegrilde produkten in de airfryer en in de oven het lekkerst, ze kunnen ook in de magnetron opgewarmd worden.
Zet de magnetron op 800 watt en warm de producten ongeveer 3 minuten op. Als je de producten liever in de oven opwarmt haal je deze uit de verpakking en plaats je ze op een ovenschaal of iets dergelijks. Verwarm de oven voor op 150 graden en warm de Kippie producten ongeveer 15 minuten op.
Naast het feit dat je kip altijd goed moet bakken en nooit rauw moet eten, kun je het beter ook niet voor een tweede keer verwarmen. Als je afgekoelde kip namelijk opnieuw opwarmt, verandert de eiwitsamenstelling, wat kan leiden tot vervelende spijsverteringsproblemen.
Verhit de kip op 800 Watt telkens ongeveer 15 seconden in de magnetron. Wacht dan een paar seconden en verhit dan weer 15 seconden. Ga hiermee door tot de kippenpoten handwarm aanvoelen. Dat duurt zo'n 1,5 a 2 minuten.
Bereide kip
Laat de restjes nooit langer dan twee uur buiten de koelkast staan. Zorg ook hierbij ervoor dat je koelkast 4,5°C of kouder is. Zo kun je de kip zo'n drie tot vier dagen bewaren.
Gebakken kip bewaar je eenvoudig in een afsluitbare en luchtdichte diepvriesbak of -zak. Wanneer je de kip invriest kan deze tot wel een maand goed blijven. Gebruik deze kip niet om koud te serveren, maar warm de kip op voordat je deze weer gaat eten. Doordat je de kip weer verhit, verklein je de kans op bacteriën.
Haal ze uit de verpakking en smullen maar! In de oven: Haal de kipdrumsticks uit de verpakking en verwarm deze circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden. Op de BBQ: Haal de kipdrumsticks uit de verpakking en verwarm deze circa 15 minuten in een voorverwarmde BBQ op 150 graden op het indirecte gedeelte.
U kan deze in de verpakking opwarmen in een pannetje met water tegen de kook aan gedurende 20 minuten. U kan ook deze verpakking loshalen, en de kipsaté op een bord leggen en in de magnetron verwarmen.
Hoe je het doet:
Je kunt ook altijd de ontdooistand op je magnetron gebruiken. Ontdooi de kip met pauzes van twee minuten, draai hem om en controleer of hij ontdooid is. Herhaal dit totdat de kip niet meer bevroren is. Dit kan tot 10 minuten duren, afhankelijk van je magnetron.
Wanneer de kip een temperatuur van 75 °C heeft kun je hem veilig opeten. Warm de kip vijf minuten op in de oven als je knapperige kip wilt. Als je wilt dat de hele kip knapperig wordt, warm hem dan op in een oven met een temperatuur van 180 °C. Zorg dat de kip op een ovenbestendig bord ligt en verwarm hem vijf minuten.
Het concept van de Kippiepan is heel eenvoudig. Je haalt bij één van de meer dan vijftig winkels een pan met inhoud op. Die inhoud kan variëren van kippenkluifjes tot sateetjes of gemengde snacks, in verschillende formaten. Voor de pan betaal je 15 euro borg, die krijg je weer terug na inlevering.
Het gebruik van de Kippiepan is hartstikke eenvoudig. Twintig minuten voor je de gasten verwacht steek je de stekker in het stopcontact en zet de pan op stand 2, een beetje water toevoegen en wachten maar. Om de 5 minuten schep je de inhoud van de pan iets om en zo wordt alles mooi warm zonder dat het aanbrand.
Bewaar de pulled chicken, tomaten en mozzarella en de eventueel zelfgemaakte pesto los van elkaar in vershoudbakjes. Op deze manier kan je alles 2 dagen in de koelkast bewaren.
"Doe hem in een vacuümzak met allerlei specerijen en een beetje vocht naar smaak, en laat dat dan garen. Doordat het zo compact verpakt is - er kan dus niks uit qua smaak en vocht - blijft de kip supermals en valt het vlees van het bot. De kipfilet maak je daarmee echt botermals."
Gebraden kip of gebakken kip kun je, mits afgedekt, nog twee dagen in de koelkast bewaren. Je kunt dit gebraden vlees ook invriezen, dan is het nog drie maanden houdbaar.
Kijk of de kleur veranderd is.
Verse, rauwe kip heeft een roze, vleesachtige kleur. Als kip niet goed meer is zal het vlees grijs worden. Als je ziet dat het vlees valer van kleur wordt, moet je het binnen korte tijd bereiden voordat het niet goed meer is. Als het vlees meer grijs dan roze is, ben je al te laat.
Laat de kip 15-30 minuten zachtjes koken, afhankelijk grootte en aantal. Laat de kip vervolgens uitlekken in een vergiet en dep de kip droog met keukenpapier vóór het goudbruin roosteren op bijvoorbeeld barbecue of elektrische tafelbakplaat.
Bewaartip voor dit product. Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.