Om van dit overtollige vel af te komen, is een buikwandcorrectie een effectieve oplossing. Bij een buikwandcorrectie wordt het buikschort of overtollige vet verwijderd. In sommige gevallen kunnen de buikspieren ook aangespannen worden. Hierdoor wordt je buikwand strakker.
Sporten helpt
De stevigheid van je huid wordt bepaald door spieren en vet. Die duwen samen tegen je vel. Verlies je vet, dan zal er minder druk zijn op je huid en oogt je nieuwe 'schil' slap. De oplossing is dus een stevige portie krachttraining waarmee je je spiermassa doet groeien.
Bij een slappe buikwand en eventueel overtollige huid is een buikwandcorrectie de oplossing. Bij plaatselijke storende vetophopingen is liposuctie de manier om er vanaf te komen. Voor alle moeders en mannen met borstvorming kan de mommy makeover de uitkomst bieden.
Kies voor een gebalanceerd eetpatroon met voldoende groente, fruit en vezels. Denk ook aan het vermijden van suiker, bewerkt voedsel en alcohol om een slappe huid bij je buik weer strak te krijgen. Ga regelmatig naar buiten – frisse lucht kan helpen je huid te verjongen.
Sommigen storen zich niet aan een (klein) huidoverschot, terwijl anderen grote ongemakken ondervinden. Als u te kampen hebt met slappe huid, is het aangewezen om veel te sporten. Zo kunt u bij een kinesist bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen doen. Het is raadzaam om hier al tijdens het afvallen mee te starten.
Om van dit overtollige vel af te komen, is een buikwandcorrectie een effectieve oplossing. Bij een buikwandcorrectie wordt het buikschort of overtollige vet verwijderd. In sommige gevallen kunnen de buikspieren ook aangespannen worden. Hierdoor wordt je buikwand strakker.
Bij sommige mensen ontstaat er na het afvallen een grote vetrol op de onderbuik, dit wordt ook wel vetschort genoemd. Het kan in weg zitten bij het bewegen of simpelweg problemen geven wanneer u kleding wilt kopen.
Het belangrijkste is om zoveel mogelijk suikers en verzadigde vetten te vermijden. Daarnaast is een goed gebalanceerd voedingspatroon gewenst, waarbij je voldoende vitamines binnenkrijgt door middel van fruit en groente. Hoewel dit niet veel nieuws is, zien we het hier toch vaak misgaan.
Een opgezette buik kan gepaard gaan met buikpijn of andere maag- of darmklachten. Kenmerkend aan een opgezette buik is hetgeen waar dit symptoom zijn naam aan ontleent: je voelt en ziet daadwerkelijk dat je buik is opgezet. Hij is boller en staat strakker dan normaal. Bewegen, aanraken of zitten kan ongemakkelijk zijn.
Span vaker je buik aan.
En het fijne is dat je dat ook gewoon zittend kan doen, als je bijvoorbeeld op je werk zit, in de collegezaal of in het openbaar vervoer. Volgens Totalbeauty kan je door een tien keer achter elkaar acht seconden je buikspieren aan te spannen al wel 100 calorieën verbranden.
Er bestaat een makkelijke manier om te beoordelen of je te maken hebt met los vel zonder veel vet, of dat je vetpercentage in die vellen nog te hoog ligt. Pak simpelweg met duim en wijsvinger een stukje vel en als je meer dan een paar millimeter kunt vastgrijpen zit er nog teveel vet in.
Harley Pasternak legt uit hoe het zit: je verbrandt met hardlopen of een intense work-out misschien wel meer calorieën, maar die komen allemaal uit niet-vet-zones. En wandelen is een low intensity work-out waarmee je rechtstreeks je vetzones verbrandt en daarmee is het de beste sport voor vet verbranden.
Als je puur kijkt naar het aantal calorieën wat je verbrandt tijdens het sporten, dan is cardio de winnaar. Onder cardio vallen sporten zoals fietsen, hardlopen, zwemmen. Afhankelijk van je tempo en de intensiteit kun je al snel 300 tot 800 calorieën per uur verbranden.
Wist je dat wandelen een uitstekende training is om calorieën en vet te verbranden? Wanneer je 45 minuten per dag lekker actief wandelt tast je lichaam in de vetreserves en verbrandt het opgeslagen vet. Wandelen is met name erg effectief om inwendig buikvet (visceraal vet) te verbranden.
Naarmate je ouder wordt en je metabolisme vertraagt, neemt de hoeveelheid vet in je lichaam langzaam toe. Dit maakt het lastiger om in vorm te blijven en een platte buik te behouden. Extra gewicht dragen rond de buik – vooral visceraal vet – is slecht voor de gezondheid.
Buikvet kwijtraken doe je door snelle koolhydraten (suiker, pasta, brood, rijst) uit je dieet te schrappen en meer groenten, eiwitten en gezonde vetten te eten. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor buikvet verbrand kan worden.
Je eet niet genoeg gezonde vetten
De verkeerde vetten kunnen voorkomen dat je buikvet verliest. Uit een Zweedse studie uit 2014 blijkt bijvoorbeeld dat gezonde mensen die gedurende drie maanden 750 calorieën per dag uit verzadigd vet aten, meer buikvet hadden dan degenen die voor meervoudig onverzadigde vetten kozen.
Je buik wordt dikker omdat je veel koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen eet. Je lichaam kan deze niet goed verwerken waardoor het zich gaat opslaan rond de buik. Dit kan erg vervelend zijn. Ik raad je aan om koolhydraten te vermijden en zo natuurlijk mogelijk te eten.
Symptomen. Zolang de knobbeltjes op het buikvlies klein zijn en beperkt in aantal, geven ze nagenoeg geen klachten. Als de ziekte zich uitbreidt, ontstaat er meestal een vochtophoping in de buik waardoor de buikomtrek toeneemt (ascites).