De lichtstralen gaan door het glas heen en de spiegelende laag weerkaatst deze stralen. Zo kun je jezelf zien! Aan de achterkant van de spiegel zit de deklaag. Deze laag bestaat uit zwarte lak.
Weerkaatsing. Kijken naar je spiegelbeeld is kijken naar weerkaatst licht. Een spiegel is een stuk glas of doorzichtig plastic met daarachter een laagje glanzend metaal (bijvoorbeeld zilver of aluminium). Een spiegel kan heel goed het licht weerkaatsen doordat het zo glad is.
De wet van de spiegel stelt dat de oorsprong van onze negatieve gevoelens ten opzichte van een ander aan ons ligt, en niet aan de ander. Dat wil zeggen, deze wet vertelt ons dat gevoelens in ons ontstaan.
Ga op het geluid af. Tik met je knokkel op het oppervlak van de spiegel. Een normale spiegel klinkt dof en vlak, omdat die voor een muur hangt. Een observatiespiegel produceert een open, hol en galmend geluid, omdat er een open ruimte aan de andere kant zit.
Best een bijzonder fenomeen waar de meeste mensen last van hebben. Hoe komt dit? Het gaat erom dat we denken dat wij ons spiegelbeeld zijn. Je ziet namelijk je spiegelbeeld in de spiegel (ja, ok dat wist je wel) en dan is alles omgedraaid: je linkerkant wordt je rechterkant en je rechterkant wordt je linkerkant.
Het mere-exposure effect
Ze noemen dit ook wel het 'mere-exposure' effect. Dat houdt dus in dat je automatisch voorkeur geeft aan iets wat je vaak ziet. Zie je iets waar je niet bekend mee bent, dan vind je het minder mooi. Heel simpel dus.
Spiegels zijn gemaakt van glas en metaal en kunnen zo als een orgon-accumulator (~energie-opwekker) werken. Staat je bed dus recht tegenover een spiegel, dan kan deze versnelde, onrustige energie- en etherstroom op de aura van de slapende persoon inwerken.
Als je in de spiegel kijkt zie je (tromgeroffel) je spiegelbeeld. Een gespiegelde weergave van je gezicht, dus. En dat ligt volgens Nick Stockton van Wired aan het heuse 'mere-exposure'-concept (een theorie uit de jaren zestig, ontwikkeld door Robert Zajonc).
Als een object geen spiegelsymmetrie heeft wordt het chiraal genoemd. Van twee chirale objecten die elkaars spiegelbeeld zijn zegt men ook wel dat deze enantiomorf zijn.
Het enige wat een spiegel doet is het spiegelen van voor en achter, het verwisselt dus niet onder/boven of links/rechts. Dat het toch lijkt alsof links en rechts omgedraaid zijn, komt door onze perceptie. Een belangrijke rol hierbij speelt dat de rechterhelft van ons lichaam (doorgaans) lijkt op onze linkerhelft.
Spiegelen is een vorm van lichaamstaal of non-verbale communicatie, die soms bewust, maar meestal onbewust plaatsvindt. Spiegelen is het direct reageren op de houding, de communicatie en het gedrag van iemand die je waarneemt.
Een spiegel is gemaakt van glas. Maar hoe kan het dat je jezelf kunt zien in een glasplaat? Dat komt doordat ze er in de spiegelfabriek een laagje metaal achter aan toevoegen. En niet zomaar metaal: zilver.
Hoe zie je er nou écht uit? De meest betrouwbare manier om daar achter te komen, is om iemand anders een foto van je te laten maken (al komen bij een goede foto, fotografisch gezien, meerdere factoren kijken). Dan zie je hoe je er écht uitziet, hoe anderen jou zien. Dan zie je: de waarheid.
De fotograaf dat Het 'mere exposure effect' geldt, een psychologisch fenomeen waarin mensen een voorkeur voelen voor dingen of mensen simpelweg omdat ze er vaker aan zijn blootgesteld. Dit zorgt er voor dat je jouw spiegelbeeld prefereert boven hoe je er daadwerkelijk uitziet.
Hoe dit komt? Mensen hebben twee ogen/lenzen en kunnen daarom diepte en perspectief zien. Een camera heeft slechts één lens en ziet dus geen diepte en perspectief. Een camera spreidt een object hierdoor uit als een pannenkoek, waardoor een object breder lijkt.
Dure spiegels worden met de hand gemaakt en handmatig gekleurd, hierdoor behoud het zijn waarde en zijn deze spiegels het antiek van de toekomst. Veel spiegels worden tegenwoordig massaal aangeboden op vergelijkingssites.
Plaats de spiegel op de plaats waar het meeste daglicht binnenkomt voor een optimaal effect om de ruimte lichter te maken. Heeft u weinig daglicht, zet dan een grote staande schemerlamp voor de spiegel of een mooie hanglamp zodat de spiegel het licht van de lamp kan weerkaatsen.
Het bed moet met het hoofdeinde tegen een muur staan en de zijkanten van het bed moeten vrij zijn. Je kunt je bed beter niet onder een raam zetten of onder een schuin of balkenplafond. Ook kun je beter geen kastjes of planken boven het bed hangen of spullen onder je bed bewaren.
De verlammingsverschijnselen. Wanneer de aangezichtszenuw (vrijwel altijd aan één zijde) slecht functioneert, valt de functie van de spieren in die gezichtshelft uit. Dit noemt men een facialisverlamming. Het gevolg is een scheef gezicht.
Niet van jezelf houden doet je afvragen wat andere mensen over jou zeggen of voor jou doen. Dit is een van de indicatoren van een laag zelfbeeld, dat vaak een achterliggende factor is achter deze negatieve gedachten over jezelf.