Pretzels en croissants verliezen snel hun knapperigheid wanneer ze zijn afgekoeld. Door een pretzel in een licht bevochtigd keukenpapier te wikkelen en deze 10-20 seconden in de magnetron te verwarmen, kun je weer genieten van de originele smaak en textuur.
Je kunt ze weer eetbaar maken door ze in de oven te verwarmen . Dit werkt geweldig voor snacks zoals crackers, Chex mix, tortillachips, pretzels en zelfs hele broden.
Pretzels blijven helaas niet lang goed. Maak ze op de dag zelf en geef ze weg. Zelfs gekochte pretzels worden na maximaal 2 dagen al snel taai. Je kunt de knapperigheid enigszins herstellen door ze in de oven te verwarmen, maar als ze ouder zijn dan een paar dagen, helpt dit ook niet.
Crackers en pretzels kunnen tot wel drie maanden houdbaar zijn. Een van de langst houdbare snacks is popcorn, die een houdbaarheid heeft van één tot twee jaar. Er is een mythe dat Twinkies meer dan 50 jaar houdbaar zijn. Dit is echter een broodjeaapverhaal.
Dit komt doordat er gebruik gemaakt wordt van het middel loog. Voor het bakken worden de pretzels ondergedompeld in een pekelbad met loog. Dit zorgt voor een licht zoute smaak en een lekker knapperige buitenkant. In Nederland is het gebruik van het middel “loog” in keukens verboden.
De magnetron is de makkelijkste en snelste manier om uw zachte pretzels op te warmen .
Door oude pretzels een paar minuten in de oven te verwarmen, worden ze weer knapperig . Dit werkt ook voor chips en crackers.
Bak in je voorverwarmde oven van 350° gedurende 4-6 minuten , net genoeg om de pretzel helemaal op te warmen en het zout dat aan de bovenkant kleeft te laten drogen. Serveer direct voor een knapperige korst en een malse kruimelversheid in het midden.
Vul de waterpan met heet water en doe je pretzels in de voedselpan erboven . De stoom uit de waterpan zorgt voor gelijkmatige verwarming terwijl de vochtigheid behouden blijft. Chafing dishes zijn perfect voor elegante settings en zorgen ervoor dat je pretzels heerlijk warm en sappig blijven.
Instructies voor magnetron:
Bevochtig de pretzels met water. Strooi er zout over. Magnetron op hoog gedurende 30 seconden of tot de gewenste kwaliteit is bereikt.
Laat de pretzel bites volledig afkoelen. Leg ze op een bakplaat zodat ze elkaar niet raken en vries ze in tot ze stevig zijn, ongeveer 1 uur (dit snelle invriezen voorkomt dat ze aan elkaar plakken). Doe ze in een grote diepvrieszak of kleinere plastic zakken voor individuele porties. Vries ze maximaal 3 maanden in.
Hoe je Pretzel Bites opwarmt. Als je de pretzel bites in je airfryer wilt opwarmen, verwarm hem dan voor op 400℉/200℃ gedurende 5-10 minuten en doe de gekookte pretzel bites in het mandje (ze hoeven niet in één laag te liggen), verlaag de temperatuur naar 300℉/150℃ en airfry ze gedurende 2-3 minuten om ze op te warmen.
Zet gewoon uw oven aan
Door ze een tijdje in de oven te zetten, kun je vocht verdrijven en ze weer knapperig maken (en als je de snack in een luchtdichte verpakking bewaart, blijven ze ook knapperig). Je wilt dat de temperatuur van je oven vrij laag is, ergens tussen de 200℉ en 225℉.
Mocht u niet al uw pretzels op kunnen eten, dan kunt u ze in een diepvrieszakje invriezen. Om de pretzels opnieuw op te warmen, haalt u ze gewoon uit het zakje en verwarmt u ze in een broodroosteroven of magnetron .
Om maar even met de deur in huis te valen: pretzels zijn niet erg gezond. Zo bevatten ze geraffineerde bloem en hebben ze een hoge glycemische index, wat betekent dat de koolhydraten makkelijk worden geabsorbeerd in de bloedbaan.
2. NIET ONTDOOIEN (ontdooien) of opnieuw invriezen (kan schilferen/schilferen veroorzaken) . 3. NIET TWEE KEER OPWARMEN, anders worden de pretzels oud en droog.
Na verloop van tijd werden pretzels een integraal onderdeel van de Duitse keuken, zowel als hartige snack als gebakken lekkernij genoten . Ze werden vaak geserveerd bij verschillende gelegenheden, waaronder bruiloften, en werden een hoofdbestanddeel in veel huishoudens.
Houdbaarheid van ca.6 dagen na levering. Aangeraden wordt om zo snel mogelijk te consumeren of het brood in te vriezen om de smaak zo goed mogelijk te behouden.
Pretzels in Duitsland
Het grootste verschil tussen pretzels in verschillende regio's is hun dikte . Bijvoorbeeld, de Zwabische pretzels hebben dunne "armen" en een dikke "buik". Ze zijn vrij rijk aan vet. Terwijl in de Beierse regio de "armen" dik zijn en ze dunne "buiken" hebben om het extra vet te vermijden.
Wikkel de pretzel in folie en bak ongeveer 3 minuten . Magnetron: Als de pretzel bevroren is, laat hem dan ontdooien. Magnetron de pretzel ongeveer 10-15 seconden op de medium stand. Herhaal indien nodig.
Individueel verpakt: Wikkel elke pretzel in plasticfolie om te beschermen tegen droge lucht. Kamertemperatuur voor korte termijn: Bewaar ze in een luchtdichte container op kamertemperatuur als u ze binnen een paar dagen wilt eten. Koel ze iets langer: Verpakte pretzels kunnen tot een week in de koelkast worden bewaard .
Als u pretzels goed bewaart, blijven ze zacht, vers en smaakvol. Ten eerste, houd er rekening mee dat zachte pretzels snel muf worden door open lucht en direct zonlicht. Om dit te verhelpen, strooit u wat zout over de zachte pretzels als ze zijn afgekoeld en sluit u ze vervolgens af in een luchtdichte container op kamertemperatuur .