Op www.verhuisdieren.nl kun je zelf je hond aanbieden en er wordt dan via een vragenlijst gematcht tussen aanmelder en hond. Je bent zelf verantwoordelijk voor het benaderen van de persoon en het herplaatsen. Je kunt bijvoorbeeld ook www.hhin.nl inschakelen om je hond te herplaatsen.
Om ervoor te zorgen dat jouw hond, kat of konijn kan opgroeien in een veilige omgeving is het mogelijk om jouw huisdier een nieuw plekje te geven. Dit kun je doen door jouw huisdier te herplaatsen.
BAASJE GEZOCHT. NL is opgezet voor het bevorderen van directe herplaatsing van huisdieren. Via deze collectieve website kunnen zowel particulieren als herplaatsingsinstanties een nieuw baasje voor hun dier(en) zoeken.
In alle gevallen zal de hond nog moeten wennen aan de nieuwe situatie. Vaak duurt deze wenperiode een maand of enkele maanden. De ene hond went sneller dan de andere hond, afhankelijk van wat hij heeft meegemaakt. Dit betekent dat hij in het begin ander gedrag kan laten zien dan na een paar weken.
Honden kunnen een soort episodisch geheugen hebben, of het vermogen om specifieke gebeurtenissen in het verleden te onthouden. Een recente studie suggereert dat dit mogelijk is. Uit hetzelfde onderzoek blijkt echter dat dit type geheugen voor honden echt beperkt is.
Een hond die niet mee kan op vakantie, sterft absoluut niet van verdriet. ,,Als je hem achterlaat in een pension of bij de oppas en de deur achter je dichttrekt, is het beestje je al vergeten voor je in de wagen gestapt bent'', zegt dierendokter Rob Lückerath.
Gemiddeld geeft men aan dat het wennen aan de nieuwe omgeving 2 tot 6 maanden duurt. Mensen die hun hond al meer dan twee jaar hebben zeggen over het algemeen vaker dat het 6 tot 12 maanden duurt. Geef je hond (en jezelf) dus even de tijd.
Het is natuurlijk niet zo dat herplaatsers even duur zijn als een pup vers van de fokker vandaan. De kosten zullen ergens tussen de 0 en de 400 euro uitkomen, ook afhankelijk van wat er allemaal met de hond mee gaat.
1: Oppas aan huis
Een oppas aan huis kan een goed oplossing zijn als je het liefste wil dat je hond in zijn eigen omgeving blijft. Ook voor honden die niet makkelijk met andere honden of vreemde mensen overweg kan is een opvang in het eigen huis een goed idee.
Het kost geld om een hond naar het asiel te brengen. Het dierenasiel vraagt een kleine vergoeding voor administratieve kosten. De prijs verschilt per dier, zo betaal je voor een hond zo'n € 100,00 à € 125,00 euro. Een gevonden, vreemde kat of hond wordt vaak gratis aangenomen.
Bij het afstaan van een hond of kat, moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je identiteitskaart mee te nemen met de bijbehorende PIN-code. Alleen de rechtmatige eigenaar kan afstand doen van de hond.
Redenen dat je je hond moet herplaatsen kunnen zijn:
klikt niet met andere huisdieren. gaat niet goed met kinderen of andere familieleden. allergie van een van de huisgenoten. financiële redenen.
Je moet je hond mogelijk wegdoen omdat een gezinslid een allergie heeft ontwikkeld of omdat je verhuist naar een gebouw waar honden niet zijn toegestaan. Wat de reden ook is, het weggeven van je hond is een moeilijke beslissing die je zorgvuldig moet maken, zodat je voor alle partijen het beste kunt doen.
Wanneer een gevonden hond of kat naar het asiel wordt gebracht, neemt het asiel de verzorging voor haar rekening. Het dier zal worden gecheckt op aanwezigheid van een chip en zo ja, zal de eigenaar benaderd worden. Het asiel zal tot de eigenaar komt voor het dier zorgen.
U mag uw huisdier begraven in uw eigen tuin of op eigen grond. Hiervoor moet voldoende ruimte zijn. Let hierbij op de risico's voor volksgezondheid, diergezondheid en milieu. Begraaf uw dier daarom tenminste 75 centimeter diep.
Een zogenaamd vuilnisbakje, een hondje dat een mix is van verschillende rassen, wordt meestal voor tussen de 200 en 500 euro aangeboden. Als je een hondje uit het asiel wilt adopteren betaal je plaatsingskosten om de kosten die het asiel voor dat hondje gehad heeft te dekken.
Hoeveel kost een hond? De aankoopprijs van een hond varieert van 200 euro voor een adoptiehond tot 2000 euro of meer voor een rashond. Voor de aankoop van een tuig en leiband, een mand, een voerbak, waterbak en kauwmateriaal mag je tussen 100 en 400 euro rekenen.
Een hond kan jou helaas niet vertellen dat hij gelukkig is. Toch kun je aan de lichaamstaal van een hond duidelijk zien wanneer hij gelukkig is, namelijk als hij oogcontact met je zoekt en blij kwispelt. Dit is echter een momentopname. Wij noemen dit dan ook eerder 'blij' dan 'gelukkig.
Laat je hond nooit alleen in de auto. Laat de hond pas binnen in het nieuwe huis als alle dozen en meubels op hun plek staan. Laat hem meteen zijn mand zien, zodat hij weet waar zijn eigen plekje is. Als je hond zenuwachtig is, dan kun je hem het beste aan de lijn doen en samen rustig het huis verkennen.
Honden zijn perfect in staat zich dingen te herinneren, ook zonder dat we hen daarvoor belonen. Honden blijken dus over een episodisch geheugen te beschikken, net als de mens. Dat mag geen al te grote verrassing zijn. Al is dit de eerste keer dat een vorm van een episodisch geheugen bij een dier is aangetoond.
Als een hond in paniek raakt als je weggaat, is dit meer een teken dat hij scheidingsangst heeft dan dat hij van je houdt. Als een hond in zijn mand gaat liggen of accepteert dat je weggaat (oftewel: rustig blijft), betekent dit wel dat je hond van je houdt en erop vertrouwt dat je weer terugkomt.
Het merendeel van de honden bleek zich na een minuut nog te herinneren wat hun baasje had gedaan. Sommige dieren konden de handeling zelfs na een uur nog imiteren. Naarmate de tijd vordert, krijgen honden steeds meer moeite om zich een handeling te herinneren, net als mensen.
De voornaamste reden dat honden likken is plezier. Je hond heeft het naar zijn zin of ontmoet nieuwe mensen die met hem willen spelen. Wanneer een hond je gezicht, handen of voeten likt bij thuiskomt, is het erg waarschijnlijk dat hij blij is dat je thuis bent. “Welkom thuis en geef mij aandacht!”.