De broodjes moeten verpakt worden in een voor voedingswaren geschikt materiaal: vershoudfolie, aluminiumfolie, papieren zakje, brooddoos... Indien u (of uw kinderen) een brooddoos gebruiken, maak die dan elke dag goed schoon met heet water en detergent.
Belegde broodjes vers en fris houden
Gesneden en belegd brood, zoals sandwiches, kun je vers en fris houden door wat blaadjes sla tussen het beleg en het brood te leggen. Dat kan een blaadje kropsla zijn of wat fijngesneden reepjes ijsbergsla.
Zachte broodjes kunnen bewaard worden op kamertemperatuur in een afgesloten plastic broodzak. Hierin blijven ze minimaal 3 a 4 dagen mals en vers.
Hoewel brood het best niet in de koelkast bewaard kan worden, kun je belegde broodjes beter wel koel bewaren. Zeker als je het belegd hebt met kip of vleeswaren. Dit in verband met kans op bederf van het beleg bij te hoge temperaturen.
Als je wilt dat het zo vers mogelijk blijft, dan moet je het echt in iets als een plastic zak doen om het vocht vast te houden . Maar de korst wordt zacht als je dat doet. Ik gebruik gewoon zakken om het verser te houden en dan verwarm ik een broodje of brood kort om de korst de volgende dag weer knapperig te maken.
Heeft u afbakbroodjes gekocht? U kunt ze 2 – 3 dagen bewaren, mits goed afgesloten en op een droge en donkere plek. In de zomer adviseren wij om de broodjes in de koeling te bewaren.
Perkamentpapier voldoet aan alle eisen: het is licht poreus en absorbeert vocht dat andere materialen niet absorberen. Zorg ervoor dat u de dubbele wikkeltechniek toepast: wikkel uw sandwich in één laag, snijd de sandwich doormidden door het perkamentpapier en wikkel hem dan nog een keer in voor extra veiligheid .
Als u een groot evenement organiseert, zijn sandwiches geweldig omdat ze de dag ervoor kunnen worden gemaakt . Ze zijn een publiekslieveling, veelzijdig en kosteneffectief (afhankelijk van uw vullingen). Als u een groot feest hebt, kan het gemakkelijker zijn om een of twee soorten sandwiches te maken.
Broodroosters . Broodroosters hebben een dubbele functie, ze bieden een optie met lage warmte om eten warm te houden zonder het uit te drogen. Compact en handig, ze zijn perfect voor kleine bijeenkomsten. Het beste voor: Kleine porties, sandwiches, geroosterde groenten en het opwarmen van pizza of ovenschotels.
Hoe lang blijven afgebakken broodjes goed? Afgebakken broodjes blijven meestal 1-2 dagen goed. Bewaar ze in een broodtrommel om ze vers te houden.
Wikkel eerst de hele sandwich in een laag papier, snijd hem doormidden en wikkel de helften vervolgens weer in het papier . Voor extra zekerheid, doe de verpakte sandwich in een luchtdichte container voordat je hem inpakt, zegt Kunk.
Krokant of zacht, zó gaat je brood langer mee
Stop het in een plastic zak of in een luchtdichte brooddoos, dan blijft het langer mals. Of verkies je een krokante korst? Dan bewaar je je brood best in een papieren zak.
Papieren zakken zijn beter ademend dan plastic, wat geweldig is voor briochebroodjes, zachte broodjes en ander brood met toegevoegd vet. Maar te veel lucht zorgt ervoor dat het brood snel oud wordt. Overweeg om deze zakken zo goed mogelijk luchtdicht te houden. En dan is er nog de broodtrommel: die zorgt voor een evenwicht tussen vocht en luchtcirculatie.
Brood en broodjes kunnen worden bewaard in een kleine doorzichtige bak met een goed sluitend deksel, op een zijplank, op een magnetronwagen of in een boven- of onderkast. U kunt eenvoudig luchtgaten toevoegen als u dat wilt. In sommige klimaten is een veilige en ongediertevrije opslag vaak in de koelkast.
Laat de broodjes volledig afkoelen op een koelrek. Haal de broodjes altijd direct na het bakken uit de pan om te voorkomen dat er vocht opbouwt, wat tot zompigheid kan leiden. Doe ze na het afkoelen in een luchtdichte container of ziplockzak. Onze producten bevatten geen conserveringsmiddelen die de houdbaarheid van gebakken broodjes verlengen.
Bewaar je brood daarom altijd op kamertemperatuur. Zo blijft het 2 tot 4 dagen goed. Vermijd plastic zakjes en kies in plaats daarvan voor speciale broodzakken of gebruik een brood bewaardoos van LocknLock. Dankzij de 100% lucht- en waterdicht afsluiting blijft je brood langer vers, zelfs na het openen!
Over het algemeen is het bestellen van 1,5 sandwich per persoon het perfecte aantal. Als u een salade of een bijbehorend plateau bestelt, is 1 sandwich per persoon de gewenste portiegrootte.
Hoeveel broodjes moet ik rekenen per persoon? Indien u een lunch besteld voor uw kantoor, dan gaat u doorgaans uit van een bepaald aantal personen. Om voldoende broodjes te garanderen, adviseren wij om 2,2 broodjes per persoon te bestellen. Een voorbeeld, u wilt voor 12 personen een harde broodjes lunch bestellen.
Papieren zakken, theedoeken en plastic zakken
Gewone papieren zakken en theedoeken werken ook heel goed om te voorkomen dat het brood te veel uitdroogt. En hoewel veel bronnen zeggen dat je nooit een plastic zak moet gebruiken, kan het soms nodig zijn, vooral als het klimaat erom vraagt.
Als je ze over een paar dagen gaat eten, zou ik ze in een afgesloten zak op het aanrecht of in een broodtrommel bewaren. Als je ze over een paar weken wilt eten, vries ze dan in.
Ja, je kunt meestal een dag oude sandwich eten als deze goed in de koelkast is bewaard . Om de veiligheid en kwaliteit te garanderen, moeten sandwiches binnen de volgende tijdsbestekken worden geconsumeerd: Vlees, gevogelte of vis: tot 3 dagen voor sandwiches met deze ingrediënten.
Commercieel gebakken brood en broodjes kunnen 2 tot 4 dagen op kamertemperatuur of 7 tot 14 dagen in de koelkast worden bewaard. Broodproducten behouden hun kwaliteit wanneer ze 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Brood met vlees of hardgekookte eieren moet binnen 2 uur in de koelkast worden bewaard.
je krijgt ze weer hard en knapperig door ze heel even onder de kraan te houden zodat ze nat zijn (de korst nat maken) en dan 5 minuten in een oven van 200 graden te leggen.