Heeft u afbakbroodjes gekocht? U kunt ze 2 – 3 dagen bewaren, mits goed afgesloten en op een droge en donkere plek. In de zomer adviseren wij om de broodjes in de koeling te bewaren.
Harde broodjes
De voorkeur heeft om ze in een goed afgesloten plastic zak te doen in de broodtrommel. Liever niet in de koelkast omdat de broodjes dan sneller uitdrogen. In een plastic zakje zullen de korstjes wel snel minder krokant worden. Als je een oven hebt, is het lekker om ze even "op te piepen".
Belegde broodjes vers en fris houden
Gesneden en belegd brood, zoals sandwiches, kun je vers en fris houden door wat blaadjes sla tussen het beleg en het brood te leggen. Dat kan een blaadje kropsla zijn of wat fijngesneden reepjes ijsbergsla.
Een papieren zak (zoals je bij een bakker doorgaans wel krijgt) werkt echt beter.
Heeft u afbakbroodjes gekocht? U kunt ze 2 – 3 dagen bewaren, mits goed afgesloten en op een droge en donkere plek. In de zomer adviseren wij om de broodjes in de koeling te bewaren.
Ik gebruik graag een bak met zijkanten . die ongeveer even groot is. Je kunt een handdoek gebruiken om de bodem te bekleden, maar nog beter is een stukje stroeve plankvoering.
Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw zijn in de winkel gekochte broden en broodjes die in de koelkast worden bewaard langer houdbaar, namelijk 7 tot 14 dagen. U kunt verwachten dat brood dat op kamertemperatuur wordt bewaard, 2 tot 4 dagen vers blijft.
Hoewel brood het best niet in de koelkast bewaard kan worden, kun je belegde broodjes beter wel koel bewaren. Zeker als je het belegd hebt met kip of vleeswaren. Dit in verband met kans op bederf van het beleg bij te hoge temperaturen.
Papieren broodzakken zijn ideaal voor het bewaren van brood, omdat ze het vocht absorberen en het brood langer vers houden. Daarnaast zijn ze ook handig voor het presenteren van het brood aan de klanten, omdat ze een natuurlijke uitstraling hebben die past bij de ambachtelijke sfeer van een bakkerij.
Afgebakken broodjes blijven meestal 1-2 dagen goed. Bewaar ze in een broodtrommel om ze vers te houden.
Oude harde broodjes weer vers maken
Verwarm je oven voor op 200 graden. Houd je broodjes een paar tellen onder de stromende kraan zodat ze goed nat worden. Leg je broodjes hierna op het rooster in de oven en bak ze zo'n acht tot tien minuten. Kijk tijdens het bakken af en toe of de broodjes niet te hard gaan.
Ook broodjes kun je invriezen, zowel verse broodjes als afbakbroodjes.
Knapperig brood en broodjes eet je het beste op de dag van aankoop – Franse sticks worden al na een paar uur oud. Onverpakt knapperig brood moet je in een schone, goed geventileerde broodbak of -emmer bewaren . Vrije luchtcirculatie is essentieel om de korst knapperig te houden, dus de bak mag niet luchtdicht zijn.
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
Krokant of zacht, zó gaat je brood langer mee
Stop het in een plastic zak of in een luchtdichte brooddoos, dan blijft het langer mals. Of verkies je een krokante korst? Dan bewaar je je brood best in een papieren zak.
BROOD LUCHTDICHT BEWAREN
Dit komt doordat het zetmeel in brood water oplost bij temperaturen onder de 5 graden. Bewaar je brood daarom altijd op kamertemperatuur. Zo blijft het 2 tot 4 dagen goed. Vermijd plastic zakjes en kies in plaats daarvan voor speciale broodzakken of gebruik een brood bewaardoos van LocknLock.
Rijstpapierwikkels zijn plakkerig. De makkelijkste manier om te voorkomen dat ze aan uw werkoppervlak en zichzelf blijven plakken, is door ze nat te houden . Werken op een vochtige handdoek helpt ook om plakken te voorkomen en helpt bij het rollen.
De beste manier om zelfgebakken brood een krokante korst te geven, is je brood bakken in een Dutch Oven. De gietijzeren pot vangt het verdampte water uit het brood op en zet het om in stoom. Zet de lege pot in de oven terwijl deze opwarmt. Sprenkel wat water over je ongebakken brood.
Vermijd vocht
Ironisch genoeg kunnen broodjes ook uitdrogen als ze niet uit de buurt van vocht worden gehouden. Om dit te voorkomen, kunt u overwegen om ze in plasticfolie te wikkelen of ze in een hersluitbare plastic zak te doen met een klein stukje waspapier . Het waspapier zal helpen om overtollig vocht te absorberen en de broodjes vers te houden.
Hoewel plastic zakken en luchtdichte containers een goede manier lijken om te voorkomen dat uw brood oud wordt, zal het gebrek aan luchtstroom een omgeving voor schimmelgroei creëren, omdat het vocht wordt vastgehouden en schimmel houdt van vocht. Als u uw brood in een container wilt doen, is een broodtrommel de juiste keuze.
Stokbroden zijn niet geschikt om te bewaren, ze moeten worden opgegeten op de dag dat ze gebakken worden. Mocht je het toch niet kunnen laten, stop ze dan goed luchtdicht verpakt in de vriezer.
Het vers houden
Door vershoudfolie te gebruiken of het in bewaardozen in de koelkast te bewaren voor het feest (vooral als het de avond ervoor is gemaakt!), blijven uw ingrediënten zo vers mogelijk. De luchtdichte verpakking voorkomt dat het brood oud wordt.
Het gebruik van een broodmand om dinerbroodjes te serveren is een natuurlijke go-to voor de meeste individuen. Omdat de meeste dinerbroodjes de neiging hebben om warm te worden geserveerd, kan het gebruik van een servet helpen om de hitte van de dinerbroodjes te behouden.
Om voldoende broodjes te garanderen, adviseren wij om 2,2 broodjes per persoon te bestellen.