De officiële en veilige link is: https://www.belfius.be, maar een verdachte en onveilige link kan bijvoorbeeld zijn: http://www.beflius.be. Let dus altijd goed op de link en het komt goed. Je ziet ook een slotje in of naast de adresbalk staan.
Wie surft op het internet doet er goed aan om te controleren of een website beveiligd is met een SSL-beveiligingscertificaat. Dit kan je zien aan het slotje in de adresbalk of de 's' in https. Websites met SSL worden daarom ook wel https-websites genoemd, in tegenstelling tot http-websites.
Om te zien of een site HTTPS gebruikt, kijkt u in de navigatiebalk van uw browser of u een slotje ziet. Als u dit ziet, weet u dat de website gebruikmaakt van een vertrouwd digitaal SSL-certificaat. Met andere woorden: de verbinding met de site is beveiligd.
Weet je wat je moet checken? Check de URL (het adres) van een link door er met er met je muis op te gaan staan (niet klikken natuurlijk!). Kijk goed of je vreemde dingen (rare tekens, vreemde woorden) in de URL ziet staan. Check het e-mailadres van de afzender.
Bij https zijn deze gegevens versleuteld en kunnen de gegevens niet worden ontcijferd Hierdoor worden de gegevens die worden verstuurd via https op een veilige manier overgedragen. Https wordt dan ook voornamelijk gebruikt bij betalingsacties, internetbankieren en het opslaan en uitwisselen van privacy gegevens.
HTTPS is niet de tegenhanger van HTTP, eerder zijn jongere neefje. De twee zijn in wezen hetzelfde, omdat ze beide verwijzen naar hetzelfde 'hypertext transfer protocol', dat ervoor zorgt dat webgegevens op uw scherm worden weergegeven.
Google Chrome is een zeer intuïtieve internetbrowser. Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen.
Hoe ziet een link eruit? Een link is een stukje tekst; vaak in een andere kleur dan de bodytekst en onderstreept–hyperlink. Standaard wordt voor een link de kleur blauw gebruikt, maar elke andere opvallende kleur voldoet ook. De gebruiker herkent het al snel als een link.
Tip: Door in Google de zoekopdracht 'site:www.jedomeinnaam.nl' (bijvoorbeeld site:www.tijdvooreensite.nl) uit te voeren, kun je controleren of jouw website en alle daarbij horende pagina's zijn geïndexeerd. Geen resultaten? Dan heeft Google je website nog niet gevonden.
Gevaarlijke sites (ook wel sites met malware of ongewenste software genoemd) kunnen je computer beschadigen of problemen veroorzaken als je online browst. Meer informatie over hoe je ongewenste advertenties, pop-ups en malware kunt verwijderen uit Chrome.
Websites waarvan de URL start met https in plaats van http, zijn zo'n veilige websites. Stel dat je een bankkaart hebt bij Belfius Bank. De officiële en veilige link is: https://www.belfius.be, maar een verdachte en onveilige link kan bijvoorbeeld zijn: http://www.beflius.be.
Verdachte site: De site die je wilt bezoeken, is verdacht en mogelijk niet veilig. De volgende site bevat schadelijke programma's: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen je te verleiden om programma's te installeren die problemen veroorzaken als je online browst.
Bij een HTTPS-verbinding wordt alle informatie versleuteld. Alleen de verzender en de ontvanger kunnen de informatie lezen. Derde, kwaadwillende partijen, kunnen de informatie niet ontsleutelen. Daardoor is het veiliger om dit protocol te gebruiken.
Safari waarschuwt wanneer u een website bezoekt die onveilig is. Wanneer u een versleutelde website bezoekt, controleert Safari het certificaat van de website en wordt u gewaarschuwd als het certificaat verlopen of niet legitiem is.
Het WebwinkelKeur staat voor betrouwbare klantvriendelijke webwinkels. Onze leden voldoen aan de belangrijkste Nederlandse wetgeving, hun identiteit is gecontroleerd en het staat iedere klant vrij een klantbeoordeling te plaatsen welke onafhankelijk gemodereerd worden door WebwinkelKeur.
Een URL is het adres van een website op internet. De afkorting URL staat voor Uniform Resource Locator. Elke URL is, net zoals bijvoorbeeld een e-mailadres, uniek en bestaat uit een domeinnaam (hosting naam) + specifieke pagina (URL pad).
Een URL is een link naar een webpagina, bestand of resource op het internet.
Doe aangifte bij de politie
Voor oplichting via internet heeft de politie een speciaal meldpunt opgericht: het Landelijke Meldpunt Internetoplichting. Hier kunt u ook digitaal aangifte doen. Er moeten wel duidelijke aanwijzingen zijn voor oplichting. Een geschil over een contract pakt de politie niet op.
Wij zetten onze jarenlange ervaring met websites en webhosting in om jouw website perfect te laten werken. Probeer snelle managed hosting uit en je zult zelf het verschil merken!
Wil je je data uit de handen van techgiganten zoals Google, Microsoft en Apple houden, dan is Firefox je allerbeste keuze.
Chrome heeft een lichte voorsprong in bruikbaarheid door de enorme hoeveelheid extensies, maar als het aankomt op privacy wint Firefox: wij beschermen de online-gegevens van onze gebruikers en bieden gratis geïntegreerde diensten als wachtwoordbeheerders die u ook waarschuwen als uw gegevens betrokken zijn bij een ...
Wanneer je wel bezorgd bent over veiligheid en privacy, kan je het beste kiezen voor Tor, Firefox en Brave. Maar Tor is vrij lastig te gebruiken. Hierdoor blijven Brave en Firefox over. Je keuze hangt vooral af van of je voor Chromium wilt gaan, of een alternatief.