De string (ook wel 'thong' of 'tangaslip') heeft een zeer dunne strook stof op de achterkant en wordt enkel verbonden door de tailleband.
De billen worden bij een tangaslip iets meer bedekt dan bij de string. Het woord tangaslip wordt veel gebruikt bij badmode. Een tangaslip laat nog steeds veel bil vrij, maar is net iets gekleder dan een string. En daarom vinden veel vrouwen dit net iets prettiger voor het strand dan een gewone slip of de string.
De meerderheid (55%) vindt mannen in string namelijk geen probleem of heeft er geen mening over. En dat het van origine vrouwenondergoed nu officieel geaccepteerd is als vorm van herenlingerie, wordt wel bewezen door het feit dat veel grote merken Mannen strings in hun assortiment opnemen.
Samengevat zijn dit de belangrijkste verschillen tussen een trunk en een boxer: een trunk heeft korte pijpjes en een boxer heeft lange pijpjes. een trunk valt lager op de heupen dan een boxer. een trunk houdt je benen koeler en een boxer juist warmer.
Voor mannen die een buikje hebben of graag een lager model dragen adviseren wij een hipster of low rise trunk. Deze shorts hebben namelijk een lagere tailleband waardoor deze niet snel zal omklappen. Wanneer je kiest voor het juiste model dan zal je merken dat je ondergoed een stuk prettiger zal (blijven) zitten.
Een hipster is nog iets breder aan de zijkanten dan een standaard bikinislip. De hipster bedekt een groter deel van de bovenbenen, maar niet zoveel als een boyshort; een hipster heeft namelijk geen pijpjes. De hipster begint op de heupen of taille en verhult meestal de hele billen.
♥ De meeste vrouwen droegen vroeger (rond 1890) ondergoed met een open kruis. Niet omdat het sexy was, maar omdat het gebruikelijk was voor vrouwen. Alleen mannen droegen gesloten ondergoed. Vrouwen droegen een wijde driekwart onderbroek met een laaghangend open kruis zodat zij makkelijk naar de wc konden gaan.
Het beste antwoord
1: Het is een afkorting voor 'girdle-string'. Deze verklaring gaat terug naar 1878, iemand schreef "Om het middel van elke jongen zit een strakke 'geestring', waarbij een stuk stof tussen de benen loopt van voor naar achter'. In het Engels is dit zo'n beetje wat een girdle was in die tijd.
Door de wrijving die ontstaat als je strings draagt, krijg je heus geen aambeien of een huidaandoening. Maar als je dit al wel hebt, kan een string het alleen maar erger maken. Vooral als de string te strak zit of de hele dag verkeerd zit, kun je zelfs een irritatie krijgen aan de clitoris.
Naast het comfort en de ondersteuning heeft deze slip ook een positief effect op de gezondheid. De jockstrap zou namelijk de mannelijke genitaliën van het lichaam wegliften. Hierdoor wordt de temperatuur van de testikels verlaagd, hetgeen de kwaliteit van het sperma weer verbetert.
Strings worden vaak gedragen om te voorkomen dat mensen ondergoed door kleding heen kunnen zien. Veel ondergoed is namelijk vaak door strakke kleding, zoals broeken, jurken of rokken, te zien. Een string kan in dat geval een goede oplossing zijn.
Met zo'n string kan je bijna niet mis gaan, zij zitten altijd lekker. Dit komt door de elastische pasvorm, die net dat stukje bescherming en steun geven dat je nodig hebt.
Een rio is eigenlijk gewoon een slip. Maar wat is een slip dan? Dit is een kort broekje zonder pijpjes. Een rio slip heeft een normale bedekking en komt zowel voor in een hoog model (welke boven de heup valt) als laag model (welke onder de heup valt).
De meerderheid van de ondervraagden vindt het not done voor meisjes onder de veertien jaar. Vooral vrouwen trekken daar de streep. Voor mannen ligt de minimale leeftijd hoger, op zestien jaar.
De brazilian zit precies tussen een string en slip in. Verder is de brazilian uitgesneden tot op de heup, waarbij de band aan de voorkant iets breder is en hoger valt dan bij een slip. Een brazilian is voor zowel aan de voor- en de achterkant een prachtige slip om jouw benen mee te accentueren!
30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.
Volgens gynaecoloog Jill Rabin zitten er wat gezondheidsrisico's aan het dragen van een string. De stof kan makkelijk heen en weer bewegen, waardoor bacteriën of virussen de vagina of blaas kunnen infecteren. Bij een te strakke of te wijde string worden deze risico's groter.
Jarretels zijn voor een functionele noodzaak geboren: het ophouden van kousen die je benen warmte geven. Hierbij werden in het begin niet elastische materialen gebruikt zoals katoen, wol en zijde.
Ouvert (open kruis)– verrassend en sexy
Ouverts zijn slips of body's met een open kruis zoals bh's, die je borsten gedeeltelijk of helemaal tonen. Als er een prijs gegeven zou worden aan het meest sexy dessous, dan zouden ouverts in de top eindigen.
Geschiedenis. Oorspronkelijk was damesondergoed slechts functioneel en wijd. Tegen het eind van negentiende eeuw werd damesondergoed ontworpen dat visueel aantrekkelijk was. Modeontwerpster Lucy Duff-Gordon was een van de pioniers die lingerie begin twintigste eeuw op de catwalk liet zien.
Zakje in de onderbroek
Door dit extra stukje stof heeft het daar beneden meer de ruimte om te 'ademen'. Daarnaast geeft deze stof een extra bescherming tegen dikke naden van kleding, zoals de dikke naden van een spijkerbroek.
Rood is favoriet
Voor mannen is een rode bh overigens favoriet, vrouwen dragen daarentegen het liefst wit, zwart of vleeskleurig ondergoed. Gelukkig is er nog wel één ding waar de twee seksen het wel over eens zijn: de bh moet dezelfde kleur hebben als de onderbroek.
Ooit (in de 00's) was het een trend: een zichtbare string boven je broek. Dankzij de IT-girls van vandaag is deze o-zo-foute mode manifestatie bezig aan een opmars en kunnen we weer luidkeels meezingen met 'Thong Song'.