Een babyflamingo wordt een kuiken genoemd. Facebook +1
Babyflamingo's, kuikens genoemd, komen uit het ei bedekt met zachte grijze of witte donsveren. Naarmate ze groeien, beginnen ze de volwassen flamingo's te volgen door ondiep water en leren ze belangrijke overlevingsvaardigheden, zoals het zoeken naar voedsel. Een van de meest vertederende taferelen is het kijken naar hoe ze met hun kleine pootjes in het water spetteren.
De kleine flamingo of in het Latijn Phoeniconaias minor is een soort van de Flamingo's. Het valt onder het geslacht Phoeniconaias. De kleine flamingo komt voor in het zuiden en westen van Afrika en in India en Pakistan. De vogel leeft van het eten van blauwwieren, kiezelalgen en pekelkreeftjes.
Een groep flamingo's wordt een flamboyance genoemd – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom! Met hun felroze veren, lange poten en sierlijke nekken trekken deze kleurrijke vogels overal de aandacht. Er bestaan wereldwijd zes soorten flamingo's. Het zijn zeer sociale dieren die vaak in grote groepen samenkomen.
En elkaar verleiden doen ze met een soort liefdesdans waarbij ze met hun hoofd slingeren, marcheren door het water en met hun vleugels flapperen. Als het mannetje en het vrouwtje elkaar hebben gevonden, gaan ze paren. En hierna legt het vrouwtje haar ei(eren). In elk nest zit meestal 1 ei.
Mannetjes van de Chileense flamingo zijn meestal wel wat forser dan vrouwtjes van de Chileense flamingo.
De naam van het geslacht, Phoenicopterus, komt van het Oudgriekse φοινικόπτερος (phoinikopteros) 'karmozijnrood/rood gevederd'; andere geslachtsnamen zijn onder andere Phoeniconaias, wat 'karmozijnrode waternimf (of naiade)' betekent, en Phoenicoparrus, wat 'karmozijnrode vogel (hoewel een onbekende vogel van onheil)' betekent .
Vaak wordt er gesproken van een kudde , maar de officiële naam voor een groep flamingo's is een flamboyance. Deze flamingo's, samen met alle andere vogels in de dierentuin, zijn in quarantaine geplaatst om elk risico op besmetting met vogelgriep door wilde vogels te vermijden.
Want de flamingo kan voor een vogel een hoge leeftijd bereiken. In het wild kan hij 30-40 jaar oud worden, en in dierentuinen 60 jaar. Flamingo's broeden in groepen.
Rekken, versterken, verlengen : De Flamingohouding rekt de quadriceps. De beweging van het gebogen been, dat met de handpalmen wordt vastgehouden, zorgt voor een rek in de quadriceps. Het gestrekte been staat stevig op de mat om de houding te behouden. Dit effect versterkt het been, de knieën, de hamstrings en de quadriceps van dat been.
Voedsel. Kreeftachtigen en andere kleine waterdiertjes. Eet ook zaden van waterplanten en algen.
Ze vliegen het liefst bij een onbewolkte hemel en gunstige rugwind . Ze kunnen in één nacht ongeveer 600 km afleggen met een snelheid van ongeveer 50 tot 60 km/u.
"Als er flamingo's in iemands tuin staan, betekent dat meestal dat die persoon door een geliefde voor de gek is gehouden . Naast dat het gewoon leuk is om de huiseigenaren aan het lachen te maken, kunnen deze beelden ook betekenen dat iemand hen succes wenst, laat zien dat er aan hen gedacht wordt, of hen feliciteert met een recente prestatie."
Amerikaanse flamingo's zijn zeer sociale waadvogels die in enorme kolonies in het Caribisch gebied broeden en zich vervolgens verspreiden naar lagunes en estuaria, waar ze hun unieke snavel gebruiken om zout water te filteren op zoek naar kleine waterinvertebraten.
Een plastic flamingo is een rozegekleurd beeld van plastic dat vaak in de tuin geplaatst wordt. Plastic flamingo's zijn een symbool van Noord-Amerikaans consumentisme en een demonstratie van de snelheid waarmee een trend kan ontstaan.
Great Inagua, het op twee na grootste eiland van de Bahama's , strekt zich uit over een lengte van 32 kilometer, waarbij het Inagua National Park bijna de helft van het eiland beslaat. Het park is de thuisbasis van meer dan 80.000 West-Indische flamingo's.
Omdat Chileense flamingo's de meeste tijd in het water leven, hebben ze niet veel natuurlijke vijanden. Alleen op het land worden ze weleens door een katachtige gepakt. De flamingo's hebben wel last van de mens. Er wordt op flamingo's gejaagd om hun veren, voor voedsel of als sport.
Uit gegevens blijkt dat lynxen, coyotes, wasberen, vossen, nertsjes en honden flamingo's hebben gedood in dierentuinomgevingen.
Flamingo. De flamingo slaapt met één been gestrekt en één been opgetrokken. De voet van je opgetrokken been ligt op of onder de kuit van je andere been. Je bent zelfbewust, maar passief.
Het meest voorkomende geluid is een dubbele toeter, zoals die van een gans .
Flamingo's kunnen zeker vliegen! Ze hebben lange vleugels waarmee zij zich stabiel in de lucht houden. Flamingo's kunnen heel goed zwemmen en vliegen, ook al zien we ze het vaakst op één poot staan in het water. Ze kunnen zelfs zo goed vliegen dat ze tussen verschillende locaties vliegen voor voedsel of om te broeden.
BESCHRIJVING: De Andesflamingo is de zeldzaamste en tevens de grootste van de zes flamingosoorten. Hij heeft een traditionele roze kleur over zijn hele lichaam, met een lichtgele kop en zwarte staartveren.
ð¶ B staat voor Baby: Een jonge flamingo wordt een kuiken of flamingojong genoemd. Deze kleine kuikens worden grijs of wit geboren en kleuren geleidelijk roze naarmate ze groeien, dankzij hun dieet dat rijk is aan pigmenten genaamd carotenoïden.
Zo zou iemand bijvoorbeeld gekscherend een bijzonder opzichtig kledingstuk 'flamingo-achtig' kunnen noemen, of een ietwat onhandige, maar sierlijke beweging speels een 'flamingobeweging' kunnen noemen.
"Flamingo's krijgen hun felle roze kleur door voedsel met veel carotenoïden te eten. Die pigmenten zorgen voor rode, roze en oranje kleuren in dieren." Bij flamingo's geldt namelijk: je bent wat je eet. Door voedsel met veel carotenoïden te eten krijgen ze die felle roze kleur.