U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis).
Melden kan 24 uur per dag via het online formulier. Daarnaast is M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit. Je kunt bij M. melden over bijvoorbeeld moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel.
Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniemtabblad of stuur een anonieme brief. Als u onderstaand formulier gebruikt en hierin aangeeft anoniem te willen blijven, kunnen wij deze melding niet in behandeling nemen.
U vermoedt bijvoorbeeld dat iemand zwart bijklust, vermogen verzwijgt, samenwoont of ingeschreven staat op een adres maar daar niet woont. Dan kunt u dat melden bij de gemeente. Als u dat wilt, kan dat anoniem. U hoeft uw eigen naam niet te noemen.
De anonimiteit van de melder wordt verder beschermd door technische maatregelen en jurisprudentie. Alleen volledig anonieme meldingen worden doorgestuurd naar onze partners. Zo komen er geen gegevens van jou in het dossier van de verdachte terecht. Je hoeft dus ook niet te getuigen in een rechtzaal.
Identiteit melder
De eigenlijke melding via het Meldpunt voor Eerlijke Concurrentie kan niet anoniem gebeuren. Als u een mogelijk geval van sociale fraude meldt, moet u uw naam, voornaam, rijksregisternummer en e-mailadres ingeven. Als onderneming moet u uw ondernemingsnummer en e-mailadres opgeven.
Wat is woonfraude? Een woning kopen, maar de huur niet opzeggen. Voor langere tijd naar het buitenland, en dan zonder toestemming iemand anders in de woning laten wonen. Samenwonen of iemand laten inwonen zonder dat door te geven aan Woningbelang.
Op belastingfraude staat een maximale gevangenisstraf van zes jaren. Niet alleen celstraf, maar ook een taakstraf of geldboete kan worden opgelegd. Daarnaast kan de fiscus u een navordering opleggen of kan uw voordeel worden ontnomen.
Telefonisch. Hiervoor hebben we een tiplijn ingesteld: 078 - 770 8930. Dit kan op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur. Stuur een brief of kom langs.
Anoniem melden is ook mogelijk. Met uw meldingen van misstanden en incidenten kan de AFM gericht toezicht houden op financiële ondernemingen die de wet niet naleven. Deze meldingen leveren een belangrijke bijdrage aan een kwalitatief betere financiële sector en aan de bescherming van consumenten.
Een anonieme melding moet eerst worden getoetst. Kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een persoon of adres bekend? Nader onderzoek moet nieuwe feiten opleveren. Als die feiten de anonieme tip onderbouwen, kan de politie overgaan tot actie.
Bel met de politie (0900-8844) als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. Want de politie kan de drugsbestrijding niet alleen doen en heeft uw hulp nodig.
Nee, voor jou niet mogelijk. Wel voor telecomprovider of NSA achtige (Politie etc.) instanties. Als u last heeft van telefonische overlast is dit natuurlijk erg vervelend.
Door aangifte te doen laat je de politie weten dat er een misdrijf is gepleegd. Zij kunnen dan een onderzoek starten naar het strafbare feit. Dit is nodig om de dader te vinden. Ook heb je meer kans op schadevergoeding als je aangifte doet.
Als je gevaarlijk rijgedrag ziet, bel dan direct het noodnummer 112. De politie komt dan zo snel mogelijk ter plaatse. Bij een minder ernstige situatie kun je 0900-8844 bellen.
De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), de opsporingsdienst van de Belastingdienst, onderzoekt en vecht tegen belastingontduiking. De FIOD doet onder andere onderzoek naar buitenlandse bankrekeningen van inwoners van Nederland. Zo ontdekt de FIOD zwartspaarders met inkomen of vermogen in het buitenland.
U kunt een navorderingsaanslag krijgen binnen 5 jaar na het einde van het belastingtijdvak (meestal het kalenderjaar) of binnen 5 jaar na afloop van het tijdstip waarop uw belastingschuld is ontstaan.
Belastinginspecteurs kunnen jouw administratie op locatie komen controleren maar het grootste deel van de controles vindt geautomatiseerd en op afstand plaats. De belastingdienst krijgt vanuit verschillende bronnen data toegestuurd en het is mogelijk daar verbanden tussen te leggen.
Nee. U bent huurder van de woning en het is aan u om te bepalen wie met uw toestemming in uw huis mag wonen. U bent bevoegd om zolang u wilt iemand onder uw dak te laten verblijven. Met wie en hoe lang u samenwoont betreft uw persoonlijke leven en daar heeft de verhuurder niets mee te maken.
Of is dit ook woonfraude? Er mogen gewoon mensen bij u logeren. Maar u mag personen niet voor een lange periode uw woning of een dele van uw woning laten gebruiken. En uw mag geen geld krijgen van iemand die bij u logeert.
Wanneer je 4 dagen/nachten samen bent in 1 woning, kan er worden geconcludeerd dat je samenwoont. En wat als je niet wilt meewerken? Dan riskeer je een afwijzing van je aanvraag of een beëindiging en/of terugvordering van je uitkering.
Bewijs zwart werk bij letselschade
Om te kunnen bewijzen dat de werkzaamheden werden verricht en daarvoor betaald werd, is vaak een verklaring van de opdrachtgever nodig. Meestal is er geen administratie of andere bewijs van het werk en de betaling.
Als je geen uitkering ontvangt kan je een boete krijgen van €80 tot €800. Er zijn echter drie uitzonderingen je krijgt deze boete niet als: Je zelf klacht neerlegt bij de inspectie tegen de werkgever voor er een controle plaats vindt.
Als zwartwerk wordt ontdekt, is de werkgever strafbaar. Niet alleen de direkte werkgever is strafbaar, maar als er sprake is van onderaanneming is ook de hoofdwerkgever strafbaar.